Любители на котки - Тема 190

• 35 746
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Коя марка беше течността за контакт? Нещо си френдс?
Днес ходих до Нечовешкият за манджа и забравих да питам за течността.
Фелиуей - https://www.feliway.com/bg

Аз съм купувала дентални лакомства. Хапват ги с кеф, но макар да са с форма, която е съобразена с формата на котешките зъби и уж ги почистват добре, няма ефект, защото ги гълтат цели. По принцип котките не могат да дъвчат, а само когато храната е много едра я трошат. Но моите, с изключение на дребната Преслава, почти винаги я гълтат цяла. Ако случайно някой повърне, много добре се виждат набъбналите цели гранули.

# 346
Айде да ви покажа пак Ин и Ян, котараците на сина Heart
Направо ми пълнят душата като спят, иначе са бесове ужасни! Мдаааа, столът вече е издран, то се очакваше.

Вие сте ми откраднали котенцата🤭🤭🤭. Ето ги къде стоят като изчезнат за повече часове.
Между рундовете 🤣

По време 😆
Скрит текст:
Няма жертви 😂всички са добре. Малкото много обича да се боричка с батко си 😂. Явно го сърбят зъбите и мен ме заръфа няколко пъти болезнено.

Честита Коледа и весело посрещане на Новата година! Здраве, късмет и благополучие ви желая.! Имениците и те да се чувстват поздравлени!

# 347
  • София
NoProblems, как върви вашата Коледа? (гледах "Сам вкъщи" та се сетих за вас ☺️).

Блеки на гости на баба си

# 348
За зъби говорите ...

На мен малкия кюмюр е само с кътници и кучешки. Венците му са черни и голи. Предпочита паучове - соса им, но яде и гранули и пилешко бяло месо.
Осинових го от улицата на два месеца. До годинка някъде беше все едно нямаш котка. Лежеше на пода като дрипа. Един ден майка ми го видяла как яде гранули и скимти. Отворила му устата и видяла в единия край където се събират челюстите алено червено месо, а от другия - синьо черно мъртво месо. Един доктор, друг, трети. Хапчета по схема и той се бие, скъпи гелове. Накрая мненията взеха да съвпадат - да се извадят зъбите. Котка в апартамент за какво са й - няма да се бие за територии, за женски. Ще яде течна/мокра храна.
С майка ми ревахме, спорихме, трудно решение беше. Но го взехме. Бяхме опитали всичко. Докато го вземем от операцията вадене на зъби що ревахме и чакахме.

Кокорчо след това живна. Няма спомен от дрехата на пода. Гони и бие Феликс, краде територии и прави беля след беля. Командва всички в къщата.

Ням си беше от бебе. Издава звуци но странни, не мърка. Сега по Коледа започва глас да вади. Като квичане е но се чува.

Не разбирам защо ви е страх от котка без зъб два ако е в апартамент. Аз не съм добър стопанин но се старая. И споделям опит.

Защо ме търсиш?, не си права. И аз две имам - мъжко и женско. Тя е дошла преди него но е инат. Той я бие и тя само квичи. Повече от година не могат хора и територии да разделят. Аз обаче си имам правило - влязло ли е вкъщи, мое е. За повече от две не мога да се грижа.
А и тя сама само се криеше. Сега са си другари и се гонят. Няма да се оближат, няма да спят един върху друг. Ама те са моите деца и си ги обичам. Никой не изхвърлям, но и нов не искам.

Няма проблем, много бързаш. Човек си и искаш всичко да става веднага.
Чест ти прави че не я остави сама за празниците. Ама тя е на ново място. Ако правилно разбрах - Мъри е в апартамент в София, във Варна твоите котки са в къща. Балкан разлика ...
Котка в двор е с други инстинкти, навици, намерения. Те не разчитат на човек а на природата.
Жалко че няма как един варненец на София да доведеш да видим нейните реакции.

Ще те помоля за коледен подарък - снимки.
Като й мине средната сложи я в клетката на двора и дали някой варненец ще дойде при нея. Или ако си сигурна в нея я изведи на ръце в двора. И аз не вярвам на каишки.
Или ако тя яде човешка храна забрави си чиния с твоята във вашата стая. Или някакво лакомства й сили някъде във вашата стая.

Мъри те обича но е инат с характер. Страх я е от изоставяне. Твоите котки са й враг. Ти тях повече ги обичаш от нея според нейното разбиране. Ревнува.

# 349
  • Варна
Здравейте от слънчева Варна Simple Smile Всички котета и хора са щастливи днес вкъщи Simple Smile Както казва мъжът ми - в тая къща всяка котка си има стая, а някои (по-специални)- по две Simple Smile Оказа се, че Мъри не си харесва стаята! И вчера наобед като бях при нея си показа, че иска да излезе, разходи се из коридора и си избра стая, не се шегувам. Добре, че не поиска на мъжа ми стаята Simple SmileОказа се малката гостна, която има две единични легла и излаз към терасата. Тя е и по-слънчева, нищо, че е по-малка, и има повече гледки в нея, та Мъри е супер доволна там. Крие се, спи ту на едното, ту на другото легло, под леглата, във гардероба... и иска да излиза на терасата. Няма как да падне или избяга оттам, но ми е притеснено да я пускам, та ще си остане с гледането..., но Мъри вече се отпусна, слава Богу Simple Smile
Специално за Шарки, Таня, Поми, dorisaneva, AnyHr и всички, които го поискаха, прилагам и снимка на хранещата се Мъри от тази сутрин:

Тази сутрин си дойде, когато я извиках, милвахме се, после се би с мен, после хапна Simple Smile
Радвам се на всички снимки в групата, на порастналите Майкъл и Линка, на Сина, чакащ Дядо Коледа, на Блеко, който обиколил махлата на село, на побойниците, на глезеното Ушато, на всички, всички коледни прекрасни снимки и пожелания.
Мирна, благословена и пълна да е годината ви, скъпи мои! Честити бъдете и все така невероятни!

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 11:08 от NoProblems

# 350
Направо Коледна приказка, NoProblems!
Здрави и мирно да ви е!

# 351
  • София
NoProblems, всеки твой пост ми стопля сърцето! Дано всяка добрина, която правиш, да ти се връща стократно!

Мъри е слънчева на райета Simple Smile. Много се радвам за нея и че си е избрала местенце.

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 19:27 от Sharky*

# 352
  • София
Преди малко не успях да видя снимките на нарисуваната Мъри. Сладурана.
NoProblems, стократно да ти се връща добрината, която правиш.

# 353
NoProblems, невероятна си,  не се съмнявам, че всичко ще е наред, ти си вълшебница за Мъри! Твоите постове ме усмихват за дълго, каквато и драма да описваш звучи приятно и като: вече се справям! Да посрещнете новата година весели, засмени и всичко неприятно да остане в старата! От цялото си сърце ти го желая! ❤️
Да си призная това е най - хубавата ми почивка с Линка, 😁много е хубаво и не мога да ѝ се наситя! 🙈 Днес с кака се правим на майсторки, че доста ѝ се поразклати едната катерушка ииии Линче откачи направо. Взе да се катери по нея 🤣, пък ние сме я обърнали на опаки. Разглобявам, слагам, бута ми болтовете и ги затрива под дивана. 😁 Взех да си ги слагам в джоба, еми и там се опита да влезе. 😁 Сега е малко... не както беше, ама уж по - стабилна, че разместихме някои части, така де да не ми се убие детето, сложихме я на мястото си и чак сега Линош легна да спи. 😆
Иначе и днес времето е пролетно и пак бляхме дружно на терасата,  прекрасно, никога не ми е оставало време да бездействам.
Ей я размазана в хамака 😄

А това от снощи след голямата игра с мишлето.

# 354
NoProblems , много се радвам, че при вас нещата се успокоиха. Имаш огромно, добро сърце. Бъди благословена! ❤️
Всички в темата сте прекрасни човеци и се радвам, че ви открих. ❤️

С Том пропътувахме 160 км във вторник. Доведох го на гости при майка ми, Бубчо и котка Катрин. Бубчо се скри под спалнята, котка Катрин не обърна никаква внимание на госта и го гледаше от шкафчето за обувки. Том, обаче, искаше да си играе с тях. Иии, настана суматоха. Ходи да ги закача. А през нощта го взех да спи при нас в едната стая, майка ми с нейните в другата. Том пощръкля. Скача да си отвори вратата, мяукаше с дрезгав глас, в един момент си помислих, че се разгони. Не ни остави да спим. Пуснах го при другите, явно искаше при тях. Те пък, искат спокойствие и да спят. Та се биха, гониха. Всички оцеляха, само ние не се наспахме.
Постепенно на следващия ден свикнаха. Дори Бубчо търси Том. Повече се борят и гонят, отколкото да спят заедно, но се търпят.
Успях да хвана целувка за помирение

# 355
  • Варна
Колко хубаво, Fortuna! Мислех ви с Том, как мина пътуването? Много е радващо, че котетата са се разбрали. То боят е най-големия кеф, ако не хвърчат вълма козина, как ще разберете, че имате котки, а? А спането по празниците е силно надценено, вие си го знаете така или иначе Simple Smile

Линка и нейната катерушка са толкова сладки. Голям късмет извади с вас това котенце, lusia, да си знаете, страхотно семейство сте си Simple Smile
Пиратя Ришко и неговата мацка се чудя как ли са по празниците. По Коледа ставали чудеса, казват...

# 356
Наистина много се радвам за Мъри, че свикна и се социализира покрай NoProblems и четейки поста й се сетих кога я взехме с Недоволна от нейни приятели. Беше 1 шепичка и много страхливо...

# 357
Няма проблем, а евентуално по натам ако имаш възможност да я пуснеш на терасата и да ни подариш снимки?
Мъри ми се струва много лесна за разбиране и пречупване. И моята Феликс е подобие на твоята но по - слабо. Моята от петмесечна е вкъщи, а твоята дойде при теб на дърти котешки години.
Нали знаеш че има хора, кисели, опаки, стиснати, намръщени. Никой не ги обича а и май и те самите не обичат себе си. Пък накрая чуеш че си дава парите за любим отбор, че помага тайно на някой или нещо друго което не очакваш от такъв характер.
Има и такива котки. Обаче те се чупят от човека на когото вярват. Те искат да става тяхното но не са нормални гушливи котки. Те са нещо като съдия, поп, военен - няма друго правилно мнение освен тяхното. Ако успееш да разбереш тя какво точно иска - ще си най - щастливата стопанка.
Мъри е на 9 години. Знаеш ли на колко месеца, откъде и как я е взела предишната й стопанка? Жената гледала ли е други животни преди нея?

Много от обичайните не пишат. На работа има едно правило: Щом не звъни значи е добре! Надявам се че изчезналите нямат проблеми с котешката челяд и нямат време да губят тук.

# 358
Здравейте. Ако гранофорина не гори ще му го изпише утре вета. Други ветове не работят по празниците.
Вета като го прегледа ще каже за махане ли са зъбите. Още е много млад за да вади. Поне като стане на 5-6 г.

Температурата ректална измервах днес 38.4, вчера 38.2.
Под мишницата също е 38.2. Много е странно уж температурата е в норма до 39, а на ръката ми гори. Днес дори си прави тоалет. Зехтина много помага. Зачервяването поспадна.

Той като малък леко начупи първия дълъг горен зъб защото яде бързо от купата и като остане малко явно се е чукнал в керамиката. Посъветваха ме да купя дамска пила хартиена и да го изпиля за да не събира плака. Перфектно се получи.

Михаел е много послушен.
Пускам  го на терасата, повечето пъти с придружител докато не поиска да се върне, дори потропва и мяука "Мам". Научих го като малък ако иска храна да казва така.

Излиза на все още бетонираната веранда и докато аз готвя и съм разсеяна  се овъргалва във прахта. Къпем се когато се омирише на нещо лошо или ако е много прашен. Мрази ме заради къпането, но открих, че не врещи като луд нито ме дере когато в легена сложа долу мека дрешка и го оставя.
Страстта му са както на повечето мустакатковци-да гледа пилета. Сложили сме хранилки и ги дебнем. Wink
Много се плаши от шумните съседи, от ютията.
Вие как давате месо на котката? Михаел яде безсолен бекон и флейка. Пилешко от пауча обожава, не знам какви наркотици им слагат че обожават паучове а реалното истинско месо не го понясят. Сега когато е болен го храня с пилешко и насила.
Пише по нета че са полезни плодове и зеленчуци, но той не поглежда. Давала съм му тиква веднъж смесена с пауч против запек.  
Свинско съща похапва. Обожава свинско шкембе. Купувам от магазина или от местна кланница.
Гранулите ги яде само сухи. Ако нещо не му харесва почва да драще по картонената кутия в която е купата. Откакто давам гранула почна да пие преди се измарявях да го карам със спринцовка.

Момичета, имате прекрасни котки. Особено ин и ян....красота.
Моля за препоръка за витамини и желязо за котки, както и препоръка за паста и четка-напръстник за зъбчета.
Поздрави.

# 359
Аз от поста на ЛаЛеоне се сетих да попитам защо котките се въргалят на чуждо място? Искат да се отърват от миризмата си ли? Или да се скрият?
Кокорчо ако се отвори балкон бяга да излезе. Първата му работа е да се отъркаля, после евентуално може да разгледа. Балконите са открити и на високо.
Ако го изпусна на етажа хуква към горните етажи и се въргаля по стълбите и площадките. Мият с бели на и ходят хора.

Поведенчески проблем, инстинкт или нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт