Любители на котки - Тема 190

• 35 754
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
С Фин и аз си ходех,все едно съм брала къпини,казваха.Сегашните котки не ме драскат.Чат-пат Сакура,когато иска да бъде оставена на мира,прави черти,които минават трудно,понеже са и дебели ноктите,но намазвам веднъж с нещо-сребърна вода или гентамицин,каквото имам и го забравям.Домашни,ваксинирани котки,к'во да ги мисля толкова.
Точно след одраскано от домашна, пролетта такъв оток ми стана, че ходих на хирург, той пък ме препрати при колега, който имал голям опит точно с пострадали от котки😂 И аз, върла коткарка, чинно разказах кога и как пострадах, докторката се оказа и тя почитателка на пухкавите терористи. Пих АБ 5 дни, за щастие постепенно се разнесе.  А трицветката, която съм показвала тук, в началото беше толкова наплашена от хора, че при всяко мое движение нападаше с все сила. Такива нокти ми заби веднъж, че ръката ми за секунди се поду от подкожен кръвоизлив. На бегом стигнах до хладилника за лед, ама в бързината докопах пакет замразен грах. И той свърши работа, де. После десетина дни мястото беше виолетово, после синьо, жълто. Важното е, че ми се размина... Сега гледа да се намести да спи до мен, че и отгоре ми🤗
Ей това е терористката:

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 10:01 от Djaky

# 331
  • София
И аз съм си редовно изподрана от котките, най-вече докато си играем, освен със сапун хубаво да се измия друго не правя. Много рядко някое по-кофти одраскване забира, но се оправя.
Наскоро малкият Смоуки се стресна и ме задра под и над окото и по носа. Изглеждаше зле, но за няколко дни мина, ноктите са му много тънки и къси.
Скрит текст:

# 332
Внимателно със сулфатиацола върху рани, защото той има способността да запечатва раните и ако има бактерии, те работят в дълбочина.
Раните по принцип е добре да се оставят открити, без лепенки, за да дишат и да минават по-бързо. Освен ако не са много дълбоки де, тогава трябва да са покрити.

# 333
Топче беше много внимателен, Ушатото ме съсипва. Той като цяло е груб и тромав.
Постоянно съм надрана, вече съм свикнала и не ми прави впечатление. Какво ли не съм чувала... Изхвърли "помияра", ще го хвърля през терасата и т.н. Той дере най-вече когато се чувства застрашен, понякога за да се вкопчи в мен когато се изплаши и забива нокти, докато играем пуска понякога нокти, но се усеща. Топче като беше бебе ни хапеше по краката докато спим. Joy Мили спомени... Да е тук сега, пък нека ме хапе.

# 334
  • София
Аш драскаше само като бебе. Бяхме с колежка на кафе и тя каза "личи си, че имаш малко коте".
На бюрото имам антибактериален гел и само с това ме мацаме.
В момента имам някакъв дезинфектант, 80% спирт и кислородна вода.

# 335
Здравейте отново. Вета чак днес се свърза с мен. Малко е несериозен.
 Казах му, че е от венеца, но може да е от зъба. След два дни щял да бъде на линия.
 Как се обвинявам нямате си идея. Изпляках си очите. Снощи четох молитви за него.

Аз съм хранила преди време 15 улични котки на двора и ме бяха приели за част от племето. Един мъжки, много красив със оцветяване черно и кафяво тип таби ме одра докато му давах храна до кръв. Това е преди 3 г. Получих нещо като варицела, съчетано с температура. Преди това много страдах, всяка зима настивах или хващах вирус, след котешкия грип както му казвам не съм боледувала 3 поредни години. Правих изследване за токсоплазмоза, няма. Но имунитета ми се вдигна. Шантава работа.
 Моя Михаел е обучен че ако ме хапе ще има последствия. Wink
 И днес е с температура и му слагам зехтин със жълт кантарион на венците и доста го успокоява, за ноща.

Не разбрах коя от вас слага спирт на коте в устата, има риск да го изгорите, венеца ще му стане на мехури и ще се олющи. Знам защото преди време мой братовчед беше лекувал себе си и целите венци му се надуха и се излющиха. Имаше мехури по небцето. Пак със зехтин се оправи, за месец яде само пасиряни храни.

Аз съм лекувала коте което бяха отписали със рани в устата със йод. Много боли, той гори химически. Пак се образувят лезии. Смесва се със глицерин. Аз нямах и само с йод за 4 месеца го лекувах и му се оправиха раните, обезпаразитих и задомих в Пловдив. Тя имаше и котешки грип със гной в очите. Всеки я побутваше на автогарата. Нямаше глас. Един таксиметров шофьор ми каза "вземай я или някой ще я удуши, да не им пречи". Беше цялата в масло. Сега Лили има стопанка Лили и е вече на 6.

Така му са топли очите на котьо, чак ми е жал.
Ако не искате вашите котешки деца да не страдат не давайте пастети и паучове. Те са причина за бързо образуване на   камък.

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 13:59 от LaLeone

# 336
Вариант за друг доктор? АБ инжекции слагат при възпаление венци. В клиниката, където имам на стационар една бездомна красавица, има такава маца. Прояде мокра храна, но дотам. Ветовете коментираха, че ще се наложи да вадят зъбки, май.

# 337
Има само един начин да се "вдигне" имунитет и той е чрез боледуване. Ваксините и те са на този принцип. Simple Smile

Аз давам паучове често, макар да знам, че от тях се натрупва зъбен камък. Храня с гранули Taste of the wild, но ги глезя и с паучове, варено месце, риба, пастет. То не може само на сух хляб цял живот Simple Smile

# 338
  • София
LaLeone, никой не говори за спирт в устата на коте. Simple Smile Ставаше дума за драскотина, направена от коте. Wink

За пастетите и паучовете не съм съгласна. Зъбният камък става заради спицификата на всяка уста. То е както при хората. Предишният ми котарак почина на 17 и не е имал зъбен камък. Хранен е само с консерви и паучове, защото от суха храна се запуши, когато беше на 2 години. След порицание от страна на ветеринаря, повече не давах суха храна. В момента съм с 5 котки. Отново храня почти само с мокра храна, но има и една купичка със суха за тези, които се нуждаят от дохранване, защото понякога по-слабите остават гладни. Киро е този, който обича най-много суха храна и почти не докосва консервите. Много ми е притеснено! Дано не се запуши! И точно той е с проблемните зъби. Имаше пломба още преди да навърши 1 годинка и образува зъбен камък. На другите (11, 8, 7 и 3 години) зъбите са им снежно бели.

Преди 2-3 седмици отворих една реклама на дреха с котка. От тогава не престават да ме преследват. Реших да ви ги покажа, но предупреждавам, че сигурно и при вас ще се "лепнат" като реклами. Joy

# 339
Айде да ви покажа пак Ин и Ян, котараците на сина Heart
Направо ми пълнят душата като спят, иначе са бесове ужасни! Мдаааа, столът вече е издран, то се очакваше.

# 340
Таня, благодаря, много са сладки.
Вижте кого срещнах преди 2-3 часа. На снимката не личи колко е пухкав/а. Прелест! Е, почерпих го/я, естествено.

# 341
  • София
Преди 2-3 седмици отворих една реклама на дреха с котка. От тогава не престават да ме преследват. Реших да ви ги покажа, но предупреждавам, че сигурно и при вас ще се "лепнат" като реклами. Joy
Отворих Simple Smile Първите много ми харесват. Даже и на дъщеря ми ги пратих.

Коя марка беше течността за контакт? Нещо си френдс?
Днес ходих до Нечовешкият за манджа и забравих да питам за течността.

# 342
Здравейте отново. Вета чак днес се свърза с мен. Малко е несериозен.
 Казах му, че е от венеца, но може да е от зъба. След два дни щял да бъде на линия.
 Как се обвинявам нямате си идея. Изпляках си очите. Снощи четох молитви за него.
Нямаш ли противовъзпалително? Ако можеш отскочи до някой вет/аптека да ти дадат една спринцовка сиропче. Така се измъчва горкото. И това за устата не е спирт, ами гранофурин (антисептично, при афти, едно зелено много цапащо).

# 343
И аз отворих, всичките ми харесват. Ще си поръчам.Joy
Значи хора.... Ушатото започна много да ни командори, като казвам много , много е...
Редиш му купички с мокра храна, души и вирва дупе, до коша пак така е правил.
Кажеш ли му нещо с по-висок тон, демек да му се карам и сяда на дупе и почва да ти говори, понякога си викам дали не съм чалната, но и с мъжът ми прави същото. Той е виновен, че му позволи да ни се качи на главите, остави бедното коте, кой знае какъв тежък живот е имало, ела тати да ти даде и ето на ....  Като го вика по име ни звук, ни стон, като му каже ела при тати си чупи краката да търчи. Оплаках се.Joy

# 344
Танче, то тея първите все едно си гушнал коте, малииии много сладки!😻 И аз като теб не съм съгласна, че зъбният камък се образува от мека храна.
 Да не съм гледала котета до сега, опита ми е с кучета, но и при кучетата, при едни има при други не, моите не ядяха гранули доживяха си прилична възраст 16+ (едри породи) и никога не се наложи да се чисти камък. Наследих едно от вуйчо - лека му пръст, което беше на смесено хранене и с гранули и имаше и камък и проблеми със зъбите, то също доживя 17год.,но накрая вече беше на полутечна храна и с много извадени зъбки. Ветеринаря, който много ценях, но не открих за Линка ми обясни, че има 2 вида камък,  единият по зъбките от задържане на храна по тях и такъв който е под венеца по кафяво - зелен на вид и той е по опасен, но зависи от състава на слюнката, а понякога и кръвта, ако е преболедувало и е имало нещо извън норма. Така, че по скоро зависи от почистването. На кучетата си съм им мила зъбите и давах дентални лакомства, на Лина не, даже нямам идея как бих могла да ѝ измия зъбките, но съм купила дентални лакомства, ама не съм ги пробвала още. 😉

Общи условия

Активация на акаунт