Любители на котки - Тема 190

• 35 760
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Нямам нови снимки на децата.
Аш всеки ден е така Gift Heart

# 316
Децата  са изморени от чакане на Коледата  /разбирай - подаръците/ stuck_out_tongue_winking_eye:

# 317
На Фрея 3 топки съм и дала да търкаля, но това не я спира да терори и елхата:

това в ляво също тя го извади, то покрива кръстачката на елхата и уж имитира сняг, но за нея е мястото, където си крие свалените топки Simple Smile

# 318
Здравейте на всички. Весела Коледа!
Направих си профил за да питам за моя британец Михаел. Тази година края на март почва 4 година. Като малък го хранихме с паучове, Анимонда и каквито намерим. От половин година е на скъпа храна, която на мен лично не ми се вярва как да го захрани затова насила му давам варено месо.
Два пъти му е махан зъбен камък с човешки инструменти от мой приятел вет. Втория път го направихме защото имам съмнение за проблем със зъбките. Беше ужасна кафява плака със сивкав край по ръба. Отлепи се с камъка и чяст от зъба. Сега вета вика за вадене е. Иска ми се да има начин да се пломбира.
Сега три дни след интервенцията му са подути венците леко и има температура.  Давам витамини. Причината да не го давам за пълна упойка е че много ме е страх. Той дойде в живата ни в момент когато бяхме на път да загубим близък човек. Ако той не се събуди от упойката ще се обвинявам цял живот. Няколко мои познати погребаха котките си заради голяма упойка.
Вече сутрин и вечер му слагам заледена микрофибърна кърпа на долната челюст. Може би човека който го е правил този път е закачил доста венеца.
Дайте съвет за зъба който има отчупено парче а по края му има бяло. Зъба е горен краен.

# 319
Да питам пък аз... котанката ме одраска на скулата. Опасно ли е? Топнах  малко спирт и сребърна вода в първия момент. Но сега от вчера мъжо ми ходи покрай мен и ме шашка. Пък аз какво да направя сега в почивните дни?

# 320
За зъба не знам какво да посъветвам, може би да се извади по-добре? Аз бих го извадила на ваше място.

Защо ме търсиш?, и съм хапана и драна от кучета и котки, грам не се впечатлявам. Промивам със спирт или студена вода и толкова. Ако се възпали и набере, тогава го мисля.

# 321
  • София
Да питам пък аз... котанката ме одраска на скулата. Опасно ли е? Топнах  малко спирт и сребърна вода в първия момент. Но сега от вчера мъжо ми ходи покрай мен и ме шашка. Пък аз какво да направя сега в почивните дни?
Щом си го почистила със спирт, ще ти мине като на коте. Wink Нали те защипа от спирта? За мен това е признак, че съм  намазала добре. Simple Smile

Киро е с пломбиран зъб, но никога не бих го причинила отново. Беше 4 часа под пълна упойка. Освен това пломбата падна на 4-тата година. Зъбът почерня и чакам в един момент или да падне сам, или да се възпали и да ходим да го извадят.

# 322
Зъбите са ми болна тема... Моята сениорка по време на чистене на зъби дала някаква анафилактична реакция (не беше ясно на какво) и ветка трябваше да я спасява с урбазон... И от тогава насам само с гранофурин мацам, и мен ме е страх от упойки...
Иначе ветка е вадила изгнили зъби без никаква упойка с едно завъртане с клещи.

# 323
  • Варна
Честито Рождество, сродни души Simple Smile Наш Сивак винаги е като нов след 5 дни в клиниката, около месец и половина беше последната пауза. Забелязахме, че от лидълските пастети му се дразни лигавицата в устата и прави афтите по-бързо. Откакто яде пастети от ДМ е добре и е по-дълго време стабилен, докато не реших да им нося храна от столовете на работа, измивам и пасирсм месата и картофите, друго не давам, но все пак има подправки и устата на нашия реагира, та седя 5 дни в клиниката да го овладеят. Вече е като нов, показах го на дървото. Не мисля да давам нещо различно от тези пастети или приготвен от мен. Той няма особено много зъби, но мекичко хапва с апетит и е 4.5 кг. Имаме грануфорин спрей, не съм го прсъкала откак ММ е на рейс.

# 324
Гранофурина няма коя котка да ти даде да ѝ го пръснеш в устата. Аз мацам с клечка за уши.

# 325
А аз бях обещала на моите да го водя на чистене на зъбен камък.
Като чета тези коментари и се колебая…

# 326
Не би трябвало да има проблем чистенето на зъбен камък. В кабинетите инструментите са стерилизирани предполагам. Освен това се върши от специалист. Предполагам, че както при хората, така и някои животинки трупат по-бързо зъбен камък, имат по-чувствителни венци. Гранофуринът помага. Също отвара от лайка(ако можете с памуче да обтриете венците).
Защо ме търсиш? , освен със спирт, върху раните слагам сулфатиацол (прах, от аптеката).

# 327
Като беше малък Лио вечно си ходех с надрани ръце, ама все едно съм се била с къпините в двора... Колегите се убиваха да се чудят какво, бога ми, отлгеждам 😆 Все още се случва да ме дерне, основно когато го взема да го мачкам и целувам, а не съм достатъчно бърза да се дръпна 😆 Нищо ми няма.  Единствено когато преби майка ходихме да и ударят тетанус,  ама той и беше издрал и изпохапал ръцете до лактите...

Ей го побойника...

# 328
С Фин и аз си ходех,все едно съм брала къпини,казваха.Сегашните котки не ме драскат.Чат-пат Сакура,когато иска да бъде оставена на мира,прави черти,които минават трудно,понеже са и дебели ноктите,но намазвам веднъж с нещо-сребърна вода или гентамицин,каквото имам и го забравям.Домашни,ваксинирани котки,к'во да ги мисля толкова.

# 329
Страшни очи има този побойник. ❤️
И аз съм цялата изпонадрана и в драскотини, но хич не ми пука.
Даже и това на врата си нося, за допълнителна демонстрация и гордост, че съм нечовешка майка!

Общи условия

Активация на акаунт