Любители на котки - Тема 190

• 35 795
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Честита Коледа!
Бъдете здрави и много щастливи.

Прибрахме се вкъщи за празниците.
Ушатото го съсипаха на влизане в Щатите.
Егати проверките, в Европа по-лесно се минава.
При нас всичко е наред, очертава се проблем със зъбите, но за момента крепим положението. На около 6 години е вече, мамин златен. Да минат празниците и тук ще го заведем на ветеринар.
С ММ треперехме по границите. 7.890 с клетката. Много се наля котето. Докторите казаха, че не е със затлъстяване, обясниха ни за ребрата, че трябва да ги напипваш и дрън-дрън. Малко да свали, че коремчето виси. Казах им да им го дам на тях докато отслабне,  намалихме малко порциона, мерим храната, той недоволства, не е за разправяне.

Нямам никакво време да ви чета, надявам се всички да са добре.
Весели празници отново!

# 301
Честито Рождество Христово!
Всички са щастливи и доволни от подаръците и са в употреба вече.

# 302
  • София
Честито Рождество Христово!
Здраве, щастие, обич, топлина, благополучие и сбъднати мечти ви желая от ❤️!

# 303
Честито Рождество Христово.
Вчера като по чудо, явно наистина коледно, животинките в нас се биха само веднъж сутринта и после цял ден и цяла вечер прекараха така
Скрит текст:

Чета за Мъри и пристигането ѝ във Варна и се чудя какво да мисля. Явно всичко е въпрос на навик, но отрано да го свикнеш животното да се измешва с други животинки и с хора и да пътува. Както е този голям голям сивушко на Алечка, излегнат със все клетка на плажа. И Sharky разказва, че нейното е научено да пътува. А на Мира Иванова нейният покатерил се веднаги на дървото, явно не се впчатлява много-много от престои в клиника. На Ивекс пресича континети.

Мдаааааммм. И аз веднъж през 2016-та водих Ришко с мен във Велинград. Май трябваше да продължа да го правя често, за да свикне. Сега се страхувам да не го стресирам.

С котанката продължават да се бият и ние с мъжа ми замисляме да си дадем срок до края на студените месеци женската да е при нас. Но ако до това време не свикнат заедно мисля да се разделим с нея. Нямам нищо против котанката, не ме тревожи лошия ѝ нрав, съзнавам, че и те като хората са различни, а и не забравям, че една година почти е живяла сама. Но колкото и да е за мен комфорта на вярното ми другарче Ришко е по-важен. Вече месец и половина след идването ѝ вкъщи и той стана лошав, бие се и сякаш се бори за внимание въпреки, че всячески се опитвам на него да го отдавам. Но чат-пат понякога когато женската се е качила в завивките при мен... сякаш очето му гледа едно такова тъжно.  Сега пак ще кажете "като свекърва звучиш", но това е положението. Нещо, което вади вярното ми пиратче от равновесие, няма как да продължи. Но да видим какво ще стане в студените месеци все пак.
Djaky, завидях ти за тези кротко спящи едно до друго животинки.

Въпреки чееее... Wink както казах явно на Коледа стават и другави чудеса. Днес се трепаха няколко пъти до тук. Но все пак сутринта имах своя час коледна тишина, коледно филмче и излежаване в леглото ей така.
Скрит текст:

# 304
Коледа на самогледане под видеонаблюдение... Докато ги няма, да си спретнем едно коледно парти по нашенско... Wink
Скрит текст:

# 305
O, Amy_nka, те всичко са бутнали.... Уха

# 306
O, Amy_nka, те всичко са бутнали.... Уха
Няма нищо, после ще имаме 2 дни за чистене преди НГ... Laughing Залепих камерата с лепенки върху сушилнята, защото беше бутната два пъти преди да тръгнем... Дано да издържи... Smile

# 307
Тази година нямаше време и монтирах само 1/2 от елхата
Винаги оставям една топка за забавление. Така не свалят от елхата.

Последна редакция: пн, 25 дек 2023, 19:04 от MarietaYo

# 308
Честито Рождество и от нас

# 309
Защо ме търсиш?, вярвай ми, няма защо да ми завиждаш, обърни внимание на часа😂 В 4 часа сутринта ни събудиха, тази дребната фурия има енергия за двама! Все гладна, взе търси с кого да се сбие и какво за ядене да отмъкне. Като й се приспи, се присламчва при дъщеря ми. Ако й е студено, направо се мушка под завивката.
А твоите котета, според мен имат нужда от повечко време. Нищо чудно, ако остане сам, после Ришко да е самотен и тъжен. Когато котето е едно, освен да яде и да спи, друго не прави. Ако си има другарче, е по - добре. Ако са повечко в прайда, екшън за стопаните😂

# 310
  • София
Честито Рождество.
Здраве, късмет, благоденствие ви желая.

Не знам как успявам да "проспя" по-голямата част от темата Joy

У нас е спокойно.
Тренират с бомбички навън и Аш ръмжи. Другите не съм ги чувала.
Купих си котешка маска от Алито. Стресираха се леко децата. Изшътках на Аш - настръхна и ме изсъска Simple Smile

Елхата все още не е припаднала. Аш сваля шишарки от нея и ги гони в целия хол. Има свалени само 1-2 топки.
Уших им коледни чорапи от филц и ги закачихме зад елхата. Сложихме им играчки и вдигах всеки един да си избира чорап. И тримата си избраха (различни) Simple Smile

Колелото все още им е интересно. Особено на Аш.

# 311
Честита Коледа! Здраве за любимци и стопани!
едно мило клипче,че нямам снимки с моите
📸 Watch this video on Facebook
https://fb.watch/pa61rkLCmX/

Защо ме търсиш?, и аз мисля,че им трябва повече от месец време.При някои става сравнително бързо,при други не чак толкова.Аз отново ще направя драматично сравнение с деца в едно семейство.😊 Случва се първото да не е доволно от идването на второто дете,ама с търпение и упоритост се постигат нещата,не разкарваш едното,за да е доволно другото😆 Не се сърди от крайния пример.Желая ти успех!

# 312
Ааа, не се сърдя, Red. Това казвам - до края на студените зимни месеци сме си дали време да видим дали ще свикнат. 5-6 месеца. Не месец.
Признавам си честно, че мисля повече за Пиратя в тази ситуация. То е вече на възраст котараче. На възрастно животно няма да му обръщам живота с краката нагоре вкарвайки го в приключения всеки ден по 15 пъти да се бие. Отначало докато беше приключението fall in love биваше. То все пак е нещо положително. Но побой и дране нон стоп... мммне, това няма как да се случи. Без значение от нищо. Затова ако не свикнат...

Но сякаш има малко лъч в тунелчето на техните взаимоотношения. Защото така както от два дни стоят все пак в една стая с часове и даже ПиратЯ си ляга до мен в завивките, а ръмжащата котанка след минута забравя за него и също си заспива на столчето... такова преди беше май немислимо. Значи все пак има напредък.

# 313
След 1 месец ползване на Feliway Optimum, виждам голям напредък при нашите две пухли и техните отношения. Повече се търпят, по-близо съжителстват. Сега смених с този вариант, да видим ефекта:

# 314
Честита Коледа, момичета!
Вчера и днес времето е пролетно и Линка излиза на терасата да клюкари 😁 и забелязах на едно място зад вратата на терасата е раздърпала тапетите 😄. Чудих се аз от къде ги намирам едни такива малки хартийченца по пода, ама хич не стоплих от къде, какво, що иииии я копнах тази сутрин да се забавлява с нокти и зъбки. Дано не е нагълтала някоя хартийка, ама... Сега ще я дебна повече 😉
Прави ми компания докато простирам. 😁

Общи условия

Активация на акаунт