Любители на котки - Тема 190

• 35 796
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Не познавам психологията на котките (особено на женските)- имала съм 2 преди Блеки (и все момчета- и тримата много социални и комуникативни).
Маци е женската котка, за която се грижих 5 години. Беше много дива и недоверчива и ми отне много време да се сближим. Но после приемаше всичко, което правех с нея безрезервно (обезпаразитяване, кастрация, ваксина, вадене на кърлежи, водех я често вкъщи). На другите колеги не разрешаваше да я доближат- бягаше. Сега като ме няма пак допуска само един човек.
Като чета NoProblems си мисля, че котките се страхуват от изоставяне точно като хората...
И реакциите им са необясними за нас...
На дъщеря ми котката (спасена е от бебе,  храниха я с биберон, изхождаха я, беше една точица), е другото женско коте, което "познавам". Тя реагира по същия начин, когато я оставят при нас- напада ни, хапе, дере, ужасна е (само с Блеко се разбира), а когато се приберат нейните хора става най- милата котчица (затова, когато заминават вече не ни я водят, а ходим и я храним у тях... и тя пак ни напада, но на своя територия 😹).

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 14:26 от AnyHr

# 286
Open Mouth Аз мисля, че Мъри е от онези любящи котки, които не обичат да съжителстват с други, просто защото е алфа характер и не обича да дели територия.
И ако преди това са я описвали агресивна, може би е реагирала на някакви подобни стимули, като миризми на друго животно у този, който е отивал да я храни... Rolling Eyes

NoProblems ще ѝ разбере/разгадае проблемите. Wink

# 287
Open Mouth Аз мисля, че Мъри е от онези любящи котки, които не обичат да съжителстват с други, просто защото е алфа характер и не обича да дели територия.
И ако преди това са я описвали агресивна, може би е реагирала на някакви подобни стимули, като миризми на друго животно у този, който е отивал да я храни... Rolling Eyes

NoProblems ще ѝ разбере/разгадае проблемите. Wink
Това за миризмата е напълно вярно. Всички, които ходихме да я храним имахме котки и кучета и може би допълнително се е страхувала, че я няма стопанката. Не знам , но бяхме на  "нокти" и беше  приключение срещата с нея. За сметка на това обожаваше Недоволна и бяха неразделни. ... както и да е... сега дано пак е щастлива с No Problems и семейството й... лека полека ще свикне.  Още веднъж благодаря на съпричастността на всички в темата и най - вече на NoProblems,  бъдете здрави и благословени!

# 288
Да кажа и аз за пътуването, че ние Лио нали го носим навсякъде с нас.  Слава богу той обича и е свикнал от малък. Не знам защо още като го взех почнах да го разнасям - с мен у мама, у баба (ние живеем в едно село на 15 км от града). Проблем с клетката и колата няма. В началото се тревожех за  ходенето до тоалетна, ама преди да тръгнем му казвам - хайде отивай да пишаш, че ще пътуваме и той отива 😆 Най-дългите му преходи са по 12 часа и той е единственият,  който ги изпътува безропотно - аз и мъжът ми накрая сме на бой 😆 Отварям му кутията, а на пода му слагам тоалетната за зор заман, но до сега никога не я е ползвал.  Не вадя от колата в никой случай. Спи си или на седалката или в кутията. Не стои затворен,  защото с времето сме видяли, че нито щъка, нито се страхува до степен да се разбеснее из колата и да стане опасно за шофьора.

Тази година се наложи да ходи на плаж, защото нямаше как да се настаним рано в апартамента и да го оставим. Бях му сложила каишката, за да щъка ако иска, но се оказа, че дълбоко мрази пясъка и си седя в кутията и съска по хората, които се опитваха да му се порадват 😆 По принцип избягвам да му причинявам подобни стресове де, от колата в хотела.

Тук спи с приятелката ми като се прибирахме от женското море 😆

# 289
О, Боже, голяма атракция тоз' Лио! Heart Eyes

# 290

Весели празници. У дома всички са в очакване!

# 291
Весели празници, прекрасни! 🌲❤️
Нека за всеки има Коледно чудо!
Нека има топлина, уют, споделеност, искри в очите и любов в сърцата!
Нека магията е с нас! ❤️🌲
С Лина и кака ви желаем да сте здрави, и нашите любовчета също  да ни радват и да са здравички! 😻👩‍👧

# 292
# 293
  • Варна
Споделени празнични дни ви пожелаваме и ние с менажерията Simple Smile
Сивчо си е у дома, чисто нов, пъргав и с апетит, както винаги след престой при неговите доктори Simple Smile

Пет дни стоя там, има още две инжекции. Док ще работят всички празнични дни и съм спокойна.
Водя им го парцал с температура, много бързо каталясва като хване нещо, но ми го връщат чисто нов Simple Smile

# 294
Честита Коледа на всички! Да ви е здраве и уют в къщата!

Мира, предполагам, че Сивчо не е ваксиниран... Обмисляш ли ваксиниране? Кои са тези "вълшебници" за похвала? Simple Smile

# 295
  • Варна
Добро утро и честита Коледа, дружина Simple Smile
Ваксинираме ги всяка година, сега още не са, все някой има да доизболедува нещо.
Ветеринарен център Петкови са нашите ветове.

# 296
Честита Коледа от Том и от мен!
Бъдете здрави. Много хубави емоции да имате!

# 297
Добро утро, Честито Рождество!
Да носи здраве, мир и обич, и за хора и за животни!
Любимата ми сутрешна гледка, като отворя очи!

# 298
Честито Рождество Христово!
Когато си се събудил в 4 сутринта:

# 299

Честита Коледа! Здраве и късмет на всички!

Тази година забравих да сложа подарък и за котето под елхата.

Общи условия

Активация на акаунт