Любители на котки - Тема 190

• 35 803
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Ех, че хубави снимкииии на котета! ❤️
Днес съм много щастлива и подвластна на емоциите, та сън не ме лови. 🙈 Имах Коледно парти с децата и ми подариха много сладък шарж, как с детето сме застанали в позиция по репетиционно облекло, а Линош ни гледа. 😂 Много сладкооо!
И вече ваканция, ще имам време за Линка! 😻 Заредих я с храна днес иии голямо пазене им прави на паучовете, едва ги наредих не мога да я извадя от кутиите. 😂 Измъкна я от едната, тя се нагнецва в другата, започвам да вадя от торбата, влиза вътре и ляга върху тях, като ме хвана една смешка, не мога да разкажа на детето от смях какви ги върши Линош . 😆

# 271
  • Варна
Добро утро на всички малки и големи котета! Да оздравяват бързо болничките душички и да палуват и дивеят по празниците!
Ние с Мъри снощи се прибрахме във Варна. Тя беше изключително културен пасажер и пътуването с нея беше много приятно. Чак си мисля, че си има стабилен опит като пасажер, защото си легна удобно и само се понаместваше във времето.
За съжаление хубавото е дотук. Щом я вкарах вкъщи с клетката, откачи. Ръмжене, мятане, бой с лапите по решетката. Опитах да я оставя в спалнята при мен, но дори не можах да я пусна от клетката, такива лапи раздаваше, а ръмженето беше ужасяващо. Ето защо сега е сама в едната спалня за гости с тоалетната си (която си носихме от София), одеялцето и храната и водата.
От снощи нищо не е пипнато, а тя ръмжи и ме напада. Дебне ме и ми скача и отново съм цялата надрана Simple Smile и едни дънки изгубиха неравния бой. Досега никога не ме е нападала без причина и така агресивно, с ръмжене.
Май направих голяма грешка. Не трябваше да ѝ сменям мястото. Но реших да не се разделям с нея за толкова дълго време (до 08.01 ще съм във Варна) и си мислех, че ще може да остане само тя с мен в спалнята и да ни е добре. В София Мъри беше най-прекрасното и мило същественце на света, гушливо, мъркотещо, любвеобилно. Сега е звяр и мъжът ми мърмори какво чудо съм ни натресла на главите.
От нас толкова. Снощи пристигнахме много късно и аз заради Мъри изгоних всички останали от втория етаж, та сега всички са ми сърдити и дори пастети не оправят нещата. Да видим как ще е тези дни Simple Smile
Дописвам: един Добри, който ми е много сърдит, но все пак не ме е разлюбил все още

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 09:06 от NoProblems

# 272
Бързо оздравяване на котанчовци и дечица. Стискаме лапки и пръсти на всички. ❤️
Вчера ходихме на гости при свекърва ми с детето и с Том. Той понесе добре пътуването в клетката, разстоянието не е голямо, 28км в посока. Видя котешкото семейство при свекърва ми. Той вътре в стаята на прозореца им съска, те отвън го гледат. Том разгледа какво има в стаята, спокоен беше. Като се прибрахме спа, нарушихме му следобедната дрямка, а и сигурно емоциите го измориха.
Това беше репетиция за пътуване.
 По Коледа ще ходим при майка ми. Тя е на 160км. Обмислям да му купя повод, от еднократните чаршафи. По пътя мисля да спрем, малко да го изведа от колата.
Вие как процедирате при пътуване на дълги разстояния?
При майка ми има две котки Бубчо и Катрин, не знам как ще се спогодят. Ще ги държим в различни стаи, но искам да се опознаят, че имам намерение да ходим с Том, когато гостувам на майка ми.
Ще му взема легена, където си върши работата, паничките за храна. 😊Колата ми е малка, но с голям багажник, ще се поберем. 😃
П. П. NoProblems е писала с мен. NoProblems, дано се успокои Мъри. 🤗
Жалко, че и другите са сърдити. Дано бързо им мине. 🤗

# 273
  • София
NoProblem, дано се дължи на дългото пътуване,а не на смяната на мястото и още днес до склони глава и да стане пак мила и добра❤

# 274
  • Варна
NoProblems, дай време, ще дойде на себе си.

Fortuna, според мен рискуваш с повода, правила съм такъв опит с Късметка и Маслин, като нинджи са, успяха и двамата да се измъкнат от нагръдниците, замалко и да се обеси единият. По-добре в чантата да изведеш котката от колата, но не и на повод, особено ако ще е за първи път.

# 275
  • Варна
Благодаря ви, дами, времето е наше и Мъри ще е спокойна в гостната, защото там котки не са влизали (доколкото знаем) и не би трябвало да ѝ мирише на котки. Та дано се поуспокои. Сега е изринала гардероба (там ми е резевното спално бельо, възглавници и тн) и си е устроила лагер в гардероба. Процеса ни е до болка познат - правя се, че я няма и се подмазвам мило и кротко. Поне не ме нападна - прогрес Simple Smile

Fortuna, споделям моя опит с пътувания с котки:
1. правилно си се насочила към еднократните пелени. Истината е, че още при натикването на котето в клетката ще се смачкат на топка, а ако не тогава, самото коте най-вероятно ще смачка. Аз едно време ги лепях за клетката, вече не се занимавам. Въпроса е да има нещо, което да попие, ако се случи инцидент. Аз също винаги мъкна тоалетната, паниците според мен може и да пропуснеш, ако има там съдчета, които ще прежалят за котето.
2. дали ще има инцидент зависи от нервността на котето. Има котета се напишкват и наакват от страх, други стискат до последно, трети на третия час пишкат. Различно и непредсказуемо.
3. никога, ама НИКОГА, не прави грешката да изкарваш котката от транспортната клетка преди да си стигнала сигурно място с добре затворени врати. Побесняла котка в затворена кола, от която не можеш да излезеш, е лоша комбиинация. А ако недай си Боже я изпуснеш, шанса да си я прибереш след това е много малък, клони към нула особено ако драсне, а не се скрие под някоя кола. Недей да рискуваш и каквото и да се случва, не допускай излизане от клетката. По-добре малко неудобство за час-два, отколкото кратък уличен живот.
Мъри за голямото пътуване беше намазана с двойна доза Миратаз. Можеш да пробваш успокоителни капки, каишките действат с натрупване и нямате време според мен.
4. за нагръдниците, послушай Мира Иванова, моят опит е 1:1 с нейния.

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 09:29 от NoProblems

# 276
Знам, че има хора, които ни мислят ❤️
Моето дете снощи ме зарадва ❤️ със свършената работа в тоалетната.
И си папка, бих казала с апетит, но не лакомо, тя никога не е била!
Веднъж започнат АБ, не трябва да се спира както и при нас хората и затова ще пие още известно време. Вчера говорих с този, който и го назначи, каза минимум 7дни. Аз не мисля да давам толкова, просто защото тя няма показания за прием, искам да избегна само създаването на резистентност, защото АБ е доста основен и се понася добре!
Умислено ще ми е по празниците и сега ще си се гледкаме от утре чак до петък ще има неотлъчно някой с нея ❤️ Отмених всички планове, но не съжалявам! 
Сега се чудя да нося ли акито за изследвания и каква информация бихме получили от тях?

# 277
  • София

Много обича да спи в тази поза. Не знам как не й е неудобно...

Присъединявам се към съвета за повода. Не бих рискувала. Виждала съм сравнително едра котка как се измъква от такъв, а ми изглеждаше стабилен.

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 10:57 от bubanka

# 278
Сърдечно благодаря на всички за мненията за каишка за котката. ❤️
Няма да купувам.
Запасих се с еднократни чаршафи. Ще спирам за почивка. В колата ще сменям чаршафа, ако има нужда.

# 279
  • София
NoProblems, 🤗
Всичко е ново и различно за Мъри, откакто е при теб, но досега ѝ харесва и го приема... дано и сега така. Таман ще свикне и ще си затръгвате обратно.

Да кажа и аз за поводите - Блеки от 6 месечен го свикнах с нагръдник и повод (преди 6 години точно). Веднъж се случи да се стресне от нещо и с две движения (панически) успя да се измъкне от "сигурния" нагръдник (нямаше нищо скъсано или разкопчано), добре че бяхме в гората над нас, а не в градинката пред блока в София. Часове не се показа, криеше се и не реагираше като го виках (той и недочува де), така и не разбрах какво го стресна- може би, че излязохме от сянката на  гората на една открита и много слънчева полянка.
Оттогава в София го изкарвам с клетката (той е с нагръдник и повод) и го пускам около мен навън, когато няма никой. Като реши, че нещо го застрашава, си влиза в клетката и наблюдава оттам, като се почувства сигурен подава нос навън.

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 21:06 от AnyHr

# 280
От двайсетина години гледам котки и никога не съм ги разнасяла, освен до ветеринар. Макар че има котки, които обичат да пътуват и да се разхождат навън, моите не са от тях. Стигнала съм до извода, че котките обичат най-много спокойствието и си ги обслужвам, без много много да ги притеснявам, хубава храна, чиста вода, чиста тоалетна, минимум стрес и много любов, това им стига!
Вратите в апартамента не се затварят никога, котките си щъкат навсякъде, спят където искат, катерят се, скачат, наблюдават света навън, оставила съм ги да живеят както им е кеф, аз само им се радвам Simple Smile

Аз не бих спряла антибиотика на котка, ако ветеринарят е казал колко дни трябва да се пие.

# 281
  • София
Нашето коте сме го научили от малко да пътува и да престоява у свекърва ми за по-дълги периоди, когато пътуваме в чужбина. Свикна. Там си го възприема също като негов дом.

Noproblems  направи чудеса за Мъри, просто Мъри е изключително страхлива и поради това реагира на всяка новост в живота ѝ агресивно. Важното е, че е здрава. За останалото трябва време и може би мазане на ушите с успокоителното кремче (ако изобщо даде да я погалят). В момента шеметно ревнува.

# 282
Днес духа силен вятър и има динамика навън, та почти цял ден сме така Simple Smile

# 283
Аз да попитам малко по-страничен въпрос. Щорите Ви как оцеляват с 2 котки? Grinning Нашите щори още първата вечер, когато ги забравихме пуснати, бяха оръфани и изкривени от Наруто Grinning Не знам какъв е смисъла от тях като ги държим постоянно отворени Grinning

Пострадаха щорите в хола и бяха сменени. Само там ги дърпа и огъва Ая (голямата котка), когато са спуснати до долу и не може да гледа или когато иска някой да и обърне внимание. В друга стая не ги закача. Малката не им обръща внимание.

# 284
Благодаря ви, дами, времето е наше и Мъри ще е спокойна в гостната, защото там котки не са влизали (доколкото знаем) и не би трябвало да ѝ мирише на котки. Та дано се поуспокои. Сега е изринала гардероба (там ми е резевното спално бельо, възглавници и тн) и си е устроила лагер в гардероба. Процеса ни е до болка познат - правя се, че я няма и се подмазвам мило и кротко. Поне не ме нападна - прогрес Simple Smile

Fortuna, споделям моя опит с пътувания с котки:
1. правилно си се насочила към еднократните пелени. Истината е, че още при натикването на котето в клетката ще се смачкат на топка, а ако не тогава, самото коте най-вероятно ще смачка. Аз едно време ги лепях за клетката, вече не се занимавам. Въпроса е да има нещо, което да попие, ако се случи инцидент. Аз също винаги мъкна тоалетната, паниците според мен може и да пропуснеш, ако има там съдчета, които ще прежалят за котето.
2. дали ще има инцидент зависи от нервността на котето. Има котета се напишкват и наакват от страх, други стискат до последно, трети на третия час пишкат. Различно и непредсказуемо.
3. никога, ама НИКОГА, не прави грешката да изкарваш котката от транспортната клетка преди да си стигнала сигурно място с добре затворени врати. Побесняла котка в затворена кола, от която не можеш да излезеш, е лоша комбиинация. А ако недай си Боже я изпуснеш, шанса да си я прибереш след това е много малък, клони към нула особено ако драсне, а не се скрие под някоя кола. Недей да рискуваш и каквото и да се случва, не допускай излизане от клетката. По-добре малко неудобство за час-два, отколкото кратък уличен живот.
Мъри за голямото пътуване беше намазана с двойна доза Миратаз. Можеш да пробваш успокоителни капки, каишките действат с натрупване и нямате време според мен.
4. за нагръдниците, послушай Мира Иванова, моят опит е 1:1 с нейния.
Мъри си намери нова любяща мама и е здравичка. Това е най - важното. Другите разногласия лека- полека ще се изгладят. Дано Ралица гледа и вижда , че с котето й нещата са наред. Липсва ми много и напоследък често я сънувам. За Мъри в сънищата ми не е ставало дума... досега поне.
.По - х

Общи условия

Активация на акаунт