Любители на котки - Тема 190

• 35 748
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
NoProblems, добре мина пътуването. Том седя в клетката, като много рядко мяукаше. Кротко лежа, не драскаше да излиза. Дъщеря ми се возеше до него и го наблюдаваше. Аз шофирах. Времето беше хубаво и макар да беше по средата на почивните дни, имаше доста автомобили.
Не знам как ще се разделят момчетата. Станаха си дружки, но и Бубчо е голяма душица. Котка Катрин е по-своенравна, дали заради епилепсията, не знам. Освен на майка ми, само мен харесва от пришълците, само на мен идва да ми се гали и ми дава малко да я милвам, но без да я вземам на ръце. Докато Бубчо го мачкотя.
Утре потегляме обратно. Дано да е спокойно пътуването.

# 361
  • Варна
Всичко да е наред и на връщане, Fortuna. Аз заминавам за Турция за 4 дни, Късметка ще оставя с кутия с гранули и достатъчно вода, не се притесняваме за нея. Свекървата е на долния етаж, тя ще храни Маслин, Сивчо и Лара, заредени с пастети и гранули, здрави и вече ми липсват Simple Smile

# 362
Поми, предполатам, че искат да прехвърлят миризмата си на помещението, вид маркиране.
Михаел обожава да легне на изпрани дрехи въпреки че ще го мъмрям.

# 363
Каква може да е причината котето, след като изходи нормални изпражнения, след около половин час да изходи пак и този път да е размекнато?

# 364
Ако си му давала мляко, млечни продукти, те не му понясят. Котките имат запек, поне повечето. Може би второто ходене е по-нормално. Моя го мързи. Когато го накарам да се качи на т.чиния и  не е ходил отдавна винаги е твърдо. Питай някой с повече познания.

# 365
Не съм въвеждала нищо ново или непознато.
Тя от месеци си яде N&D последно време с пъдпъдък, но вчера дадох елен и малко след това беше мекото изхождане.
Утре пак ще звъня и ако трябва ще я заведа да я видят. Може да е някакъв свръх чувствителен стомах или друг здравословен проблем....

# 366
kitty007, казвам го с най-добри чувства - това твоето е хипохондрия, насочена към котето.
Не знам на колко години си, но ти човек или животно не си ли виждала как ходи по голяма нужда? Естествено, че в началото акото е по-твърдо, а накрая е по-рядко.

# 367
  • София
kitty007, казвам го с най-добри чувства - това твоето е хипохондрия, насочена към котето.
Не знам на колко години си, но ти човек или животно не си ли виждала как ходи по голяма нужда? Естествено, че в началото акото е по-твърдо, а накрая е по-рядко.

И при хората е така. Това, което не е престояло повече време в червата, е по-меко, нямало е време да му се изтегли водата. Затова на хората препоръчват употребата на повече вода, ако имат хроничен запек.

# 368

Vanne, и аз с най-добри чувства го казвам, но съм написала ясно в горния пост, че котето се изходи два пъти в рамките на 30мин. Първия път съвсем нормално, след това размекнато и кашкаво.
Иначе е жизнена и играе, ако това е някакъв показател. Нощеска я намерих заспала в другата стая, предложих и да яде и тя си изяде 40гр пауч.
За наш късмет, отново нашия доктор не работи днес, а с него нямам връзка, освен тъпия Месинджър на който отговаря след 100часа. Освен наблюдение и днес и вече утре, ако има влошаване да я заведа. Това, което ме спира да я заведа сега е, че тя се чувства в пъти по-зле след прегледите, отколкото преди да я заведа.

# 369
Sharky*, абсолютно е така! И направо съм без думи, ще звъним на ветеринари да ги занимаваме с глупости. И ще побъркваме котето от стрес. Оффф, ядосах се... Sad

# 370
Vanne, аз от къде да знам дали е глупост?Случва ни се за първи път и не знам дали не е нещо животозастрашаващо. Явно ни се е паднало капризно и кекаво коте, което така отговаря на всяка промяна/стрес.
Но ние страшно си я обичаме и ни е страх да не пропуснем нещо важно.

# 371
Гледам, че се ядосвате на kitty07, може би си я познавате от преди и винаги се впряга от всичко но...
Kitty07, имам въпрос към теб. За пръв път ли се грижиш за коте? Ако е така ще ти кажа аз какво направих, защото ми е за пръв път и може да се успокоиш.
Първо четях тези прекрасни хора от раждането на нашето котенце и запомнях всичко важно, за да не повтарям после същите въпроси от други съфорумки. После когато си я взехме при първата ни среща с ветеринар зададох въпроса кои състояния на котето са спешни и трябва веднага преглед, на кой телефон мога да звъня, и така прегледа и разговора си беше по - дълъг, но съм наясно. Друг е въпроса, че понякога със самите грижи към това ново за мен, но много приятно занимание изникват някакви въпроси и тук момичетата насочват и съветват, прекрасни са!
И Ветеринарите са също хора и имат нужда от почивка, колкото и отдадени да са на професията, това не ги прави тъпи. За мен те са по - добри от човешките лекари и веднага казвам защо - пациента мълчи, нищо не казва, може да хапе, да дращи да се държи обезумяло от страх и тези доктори по поведение, изследване и разказ на трето лице, трябва да преглеждат, диагностицират правилно и да лекуват, а на всичкото отгоре да имат и подход към тревожните стопани! Ама никак не им е лесно! Да обичаме да ги хулим ако нещо не е наред с любимото ни същество, но аз не съм си го позволила през всичките години гледане на кучета, а те не са малко. Като не ми хареса - сменям!

# 372
  • София
Дотук нищо не видях да му има на котето. Преиграваш.

# 373
Lusia, за пръв път се грижа за коте.
Тези на село, които имахме не ги броя, защото те сами си се отглеждаха, идваха на вратата само за залък от трапезата, обаче бяха здрави и ако не ги натровеше някой злобен съсед си доживяваха старини. Нямаха ваксини, нито знаеха какво е ветеринар.
Статус кога акат, пишат и ядат не съм им правила.
Сега това моето, винаги съм на нокти за него.
Храни се с N&D, храна по-качествена и от тази, която ядем ние и пак е злояда.
Чета групата, от когато имам и нея, но не съм срещала подобни оплаквания от стопани.
Наистина съм се видяла в чудо и съм пред дилема дали да не я заведа, за да се направят изследвания или просто да наблюдавам у дома.

# 374
Кitty, успокой се, котето играе, весело е, значи си е съвсем добре. Не го стресирай излишно. Болно коте е умърлушено, не яде или яде съвсем малко, гледа да се свре на тихо място. Това най-най-общо казано.

Общи условия

Активация на акаунт