Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 166
  • 770
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Привет,
може ли съвет за тези резултати? Взеха ми кръв вчера (13+6):

Диабет ли развивам....и това с кръвта в урината....много се наплаших.

# 181
  • На изток от Ада
Аз имах Ир индекс 3.99 по време на бременност. Иначе е висока гликозата

# 182
  • София
Момичета, някой сблъсквал ли се е с високо CRP в 10 г.с?
Моето е 10 при горна граница 6 и ужасно се притесних 😔 Имам стерилна урина,която е чиста,микробиология с намалени лактобацили, но без бактерии,единствено имах малко проблеми с един венец,обаче беше преди повече от две седмици 😔
Чакам отговор от АГ да видим какво ще правим.

# 183
Здравейте, като много новичка имам следното питане- 5,6 дни преди цикъл ми се наложи да правя кръвен тест за бременност в лаборатория бодимед. От лабораторията ми казаха че над 1 се счита за положителен. Та моля за вашето мнение понеже съм доста объркана , моят резултат беше 1.99 ??? Благодаря предварително

# 184
  • На изток от Ада
Здравейте, като много новичка имам следното питане- 5,6 дни преди цикъл ми се наложи да правя кръвен тест за бременност в лаборатория бодимед. От лабораторията ми казаха че над 1 се счита за положителен. Та моля за вашето мнение понеже съм доста объркана , моят резултат беше 1.99 ??? Благодаря предварително
снимай изследването, има реф стойности

# 185
снимай изследването, има реф стойности

# 186
  • На изток от Ада
Мартеничка ,ако не си приемала препарат с чгх има бременност. Пусни 2 чгх на 48ч

# 187
Благодаря за мнението, много искам да сте права.

# 188
  • На изток от Ада
Благодаря за мнението, много искам да сте права.
задължително пусни 2чгх . Дано се удвоява

# 189
Ще пусна да, че се притеснявам, остават ми 2 дни до цикъл , но имам силни болки точно като всеки момент да ми дойде , вчера правих един шур чек , имаше втора супер бледа черта.(едва видима)

# 190
forest_girl, изцяло на гладно ли са дадени изследванията? Поне след 10 часа от последното хранене, без да си пила кафе, чай, да си яла бонбон? По принцип глюкоза на гладно 7,1 mmol/l се счита за захарен диабет и налага по-обстойно изследване. От урината няма някакъв значим повод за притеснение: кетони има, когато повръщаш, гладуваш или се приема определен медикамент, а следи от еритроцити само от едно уринно изследване не означава нищо. Пусни след 7 дни още едно и то най-добре уринен седимент. Хубавото е, че нямаш белтък. Така и така те боцкат, пускай си урея, креатинин и пикочна киселнина - и те се проследяват.

# 191
  • София
forest_girl, изцяло на гладно ли са дадени изследванията? Поне след 10 часа от последното хранене, без да си пила кафе, чай, да си яла бонбон? По принцип глюкоза на гладно 7,1 mmol/l се счита за захарен диабет и налага по-обстойно изследване. От урината няма някакъв значим повод за притеснение: кетони има, когато повръщаш, гладуваш или се приема определен медикамент, а следи от еритроцити само от едно уринно изследване не означава нищо. Пусни след 7 дни още едно и то най-добре уринен седимент. Хубавото е, че нямаш белтък. Така и така те боцкат, пускай си урея, креатинин и пикочна киселнина - и те се проследяват.

Изтрих си коментара, защото док се включи и ми обясни нещата. Но балгодаря, че се включи! Heart

Обясни ми, че глюкозата е висока, защото не е на гладно (взеха ми кръв къ 18:30 и час преди това бях хапнала корни). А кръвта в урината е заради взетата преди това цитонамазка. Yum

# 192
Хаха голяма реклама "след 4месец"
Кой когато иска тогава започва,аз също започнах някъде там 3,4 месец като ми порасна корема.

# 193
  • На изток от Ада
Кой пуска гликоза в 18.30?
Аз в 11ч пуснах и там е лаборатория казаха че е късно,но бях на гладно и се съгласиха да я пуснат...

# 194
Много неподходящо време за пускане на изследвания. Винаги ходя сутрин на гладно, за да няма някакви стряскащи изменения. Просто сега тази глюкоза е напълно безсмислено тествана.

Общи условия

Активация на акаунт