Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 173
  • 770
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета! Сега обърнах внимание на изследванията от БХС нивата на асоциирания с бременността плазмен протеин –РАРP-А е <0.415 MoM. Никой не ми го е отбелязвал като проблем, а сега като проверих резултата в интернет е малко плашещо. Имали ли сте сходен резултат, да изкажете мнение?

# 166
искам да попитам вие колко кг бяхте качили до 25 г.с. и колко тежаха вашите бебчета тогава?

# 167
Здравейте, ако имам болки в кръста примерно или главата или корема какво обезболяващо са ви казвали да пиете? Питах моето АГ за ношпа ама нищо не ми отговори..

# 168
Здравейте, ако имам болки в кръста примерно или главата или корема какво обезболяващо са ви казвали да пиете? Питах моето АГ за ношпа ама нищо не ми отговори..

Парацетамол, макар че не е класически обезболяващ медикамент. Но-шпа е спазмолитик и няма как да помогне при болки в кръста или главоболие, а само при балки в корем и малък таз, причинени от спазми.

# 169

Но шпа можеш да вземаш при болки в корема. Но Шпа повлиява мускулите на меката мускулатура. Разрешено ми е от моето АГ.
При главоболие и болки в кръста не знам, понеже не съм питала, но определено за тях НоШпа няма да ти помогне.

# 170
Бях болна,болеше ме глава и пих парацетамол изобщо не ми помогна,но опитайте

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 22:12 от Mimi9999

# 171
На мен ми помогна парацетамол за главоболие, но много бавно сравнение с Аналгин, но той не може да се пие при бременност. Пийте много вода и проветрявайте помещението. Това също помага при главоболие, макар и по-бавно.

# 172
Здравейте мами, следя се при др Ковачева от оскър клиник доволна съм ,но вече съм в доста по напреднала бременност и ми е малко много да патувам ,през 2свдмици ме вика и ми идва в повече .Някой добър в пловдив ,ако имате отзиви платено съм и не ме притеснява това п.с ?

# 173
Здравейте, някоя от вас имала ли е проблем с ниски нива на свободно ЧХГ? При БХС в 12та седмица ми беше 0.49, а при късния в 17та седмица беше 0.22.

# 174
Д-р Минев
Здравейте мами, следя се при др Ковачева от оскър клиник доволна съм ,но вече съм в доста по напреднала бременност и ми е малко много да патувам ,през 2свдмици ме вика и ми идва в повече .Някой добър в пловдив ,ако имате отзиви платено съм и не ме притеснява това п.с ?

# 175
Ефералган може да се взима,това си е разтворим парацетамол.Винаги ме спасява.
Това си ми е любимото обезболяващо още от първата бременност.

# 176
  • София
За болки в главата и за взимам парацетамакс. Малко по-бавно действа, но ми върши работа. Плюс мноооого вода. Липсата на достатъчно течности е от основните причини за главоболие.

За корема - в начална бременност ми се е налагало 2-3 пъти но шпа, след втория триместър само магнезий съм взимала.

За кръст - зависи от какво е болка. Ако е притиснат нерв (аз съм така с втората бременност) - единствено почивка помага. Ако е някакви други пробождания - но шпа/магнезий, но тогава бих правила консултация с АГ, ако не съм го получавала и преди да не се окажат контракции (с първата бременност бях така и ми изписаха определена доза магнезий). Миналата седмица точно заради оплаквания в кръста ме накара да й покажа къде ми е болката, за да прецени дали е ишиасът (което е при мен), или да увеличава магнезия.

# 177

Здравейте,някой да има отзиви за тази количка на Chipolino Elite

# 178
Здравейте , за тези които сте се мазали с bio oil , кога започнахте да се мажете , понеже в описанието пише след 4 месец да се използва.
Това на Plamers може ли от по-рано?

# 179
Мажа се от положителния тест. Това от 4 медец е ... 🫣😆 Ако се мажеш по-рано, какво?! Егати описанието са дали.

Общи условия

Активация на акаунт