Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 178
  • 770
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,дами!
Бременна съм в 26г.с.
С ужасно запушен нос…много неприятно…
ЛЛ ми изписа ксилогел,с следящият ме АГ,който е репродуктивен,не мога да се свържа да споделя.Гледам,че пише,не се препоръчва при бременни,но си признавам че си капнах веднъж вече,и доста добре ми подейства.
Някоя от вас ползвала ли е?Дали да се притеснявам,изллишно питах ЛЛ,каза че не е проблем,незнам какво да правя…Моля,да споделите, ако имате наблюдения!
Благодаря!

# 151
  • София
На мен за нос ми препоръчаха единствено промивки, никакви капки. Като бях болна положението беше зле с носа, нямаше дишане. Единствено промивах със Стеримар и много добре ми понесе.

# 152
За съжаление и на мен ми казаха без капки, а само промивки. При мен стеримар не подейства и общо взето си ме мъчи тоя нос няколко дни.

# 153
  • София
Със Стеримар само внимавайте, че изсушава лигавицата като се пръска дългосрочно.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 13:52 от ToniShu

# 154
Доколото прочетох БХС трябва да се прави при специлаист с много добра апаратура, точно в някоя от темите четох , че жена е ходила на БХС уж отлични резултати, а детето се ражда със Даун.

Някоя от вас знае ли читав  лекар за фетална морфология около Стара Загора, Пловдив или Бургас.
В Бургас повечето ходят при Мануелян-жена е  и аз се записах за януари

Голяма мъка ми беше носа особено вечер ....капах си физ рр.+инхалации,скилидки чесън слагах и тампон с ракия 🫣и пак бях с пресъхнала уста на сутринта ,но минава 🍀

# 155
Здравейте, момичета ! Дали сте изследвали тестостерон по време на бременност, днес случайно го изследвах беше в пакет с ПКК и се оказа висок ? 0.53 е горната граница ,а моя е 5.09.

# 156
Това е заради нашите чудни лаборатории, чиито референтни стойности никога не са съобразени с възрастта, бременност и други фактори оказващи сериозно влияние.

Здравейте, момичета ! Дали сте изследвали тестостерон по време на бременност, днес случайно го изследвах беше в пакет с ПКК и се оказа висок ? 0.53 е горната граница ,а моя е 5.09.

# 157
Много Ви благодаря! Какво ли не прочетох ...

# 158
Какво мислите за пробиотиците? Приемате ли? Какви? АГ ми препоръча Омни Биотик 6, т.к. имам оскъдно лактобацили, а вагиналното здраве е свързано с червата. Малко ми е скъп този пробиотик, но може би да направя един курс.

# 159
Освен че е скъп, е и гаден. Но върши чудесна работа.

# 160
Аз го пих 10 дни с миналата бременност. Има вкус на смекта 😁 Ама свърши работа. Хубав е

# 161
Поръчвам си на Dr.Mercolla. Няма го в БГ за огромно мое съжаление. Има 2 разновидности- със 70млрд. и 100млрд. бактерии. Дамски и мъжки вариант. Миналото лято боледувахме с малката от рота вирус и този пробиотик заедно с ензимите на същата марка ме спасиха. 3 дни обаче бях тотал щета докато се сетя да помоля някой да ми ги донесе в болницата, където ми казаха, че нищо не може да ми помогне, да чакам да ми мине 🤷😒🤬

# 162
  • София
Омнибиотика е хубав, аз давам на детето от него,мислех че не става за женски несгоди.
Аз пия на Natural Factors Women Multi Probiotik, който си е специално за влагалищната флора, но понеже и аз малко съм го закъсала с лактобацилите, си взех и микробиом баланс на Пектамикс.
 Скъпи са,пробиотика е 60-тина лв и стига за месец (ако пиеш по 2) ,Пектамикса и той е за месец 50 лв 😒 Надявам се да има ефект ...
Освен това слагам и два вида глобули с млечна киселина и с пробиотици във влагалището, пък отделно в другата дупка Циклогест и се чувствам тематично натъпкана като коледна пуйка.Само в ушите нищо не пъхам.

# 163
Омни Биотик 6 АГ ми го препоръча и в листовката пише, че е подходящ за деца и бременни. АГ каза, че влагалищното здраве започва от червата, а когато пробиотикът е добър, спомага и за образуването на лактобацили. С две думи - нещата са навързани.

# 164
Добро утро момичета. Тази нощ имах странен сън..сънувах че раждам котка😳 мъжът ми го даде в ръцете и даже го кърмих беше адски странно 😅 но и не го исках..после търсих какво означава но няма много информация и след това няма заспиване.. през нощта огладнявам и от вчера се чувствам като балон😅 аз съм в 9г.с. и 3 дни казаха ми че вървим със една седмица напред на 22 трябва да съм на преглед пак и дано всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт