Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 592
  • 770
  •   2
Отговори
# 645
mimi8 В Майчин дом (София) е безплатно.

# 646
Ааа ,може от самия ехограф да не хваща пулса щом става въпрос за 7 седмица !!!! Спокойно в 9-та гарантирам ,че вече ще се чува !!! Вие сте отишли рано и явно човека не е с най-модерната апаратура , но не се шашкайте ,всичко ще е наред !!!
Здравейте и от мен! Бях при АГ, по приложение съм 7+2 г.с, но той каза че отговарям на 6+5г.с. Най - вероятно заради късната О. Притеснителното е че няма пулсации. Размери на ембриона 7.8мм. Предвид това че миналата седмица нямаше ембрион все още. Вие как мислите, има ли шанс все пак да се появят ? Увеличи ми дозата на утрогестан 2 сутрин през устата и две вечер вагинално .. Доста ми е притеснено …

Много е относително с каква техника Ви преглеждат. Аз не знаех, но имало и ехографи без вагинален трансдюсер. Та ако ви гледат само с коремен или някакъв допотопен на 20г, нормално да не се долавят пулсации на този етап. Не се плашете, просто е много мъничко все още 😇
А утрогестана поради каква причина Ви го изписаха?

Госпожо, при цялото ми уважение, как по - точно Вие гарантирате, че в 9г.с. ще има пулс? Вие ли следите бременността на жената? Това е толкова неуместно..

Иначе желая успех, дано всичко е наред!

# 647
anni1122Има си точни седмици, в които ако всичко е наред и го има се чува. Той не се появява, когато си иска- това е точен момент от развитието на ембриона. Другото зависи само от апаратурата.

# 648
В що годе нормална и съвременна клиника, в 7ма седмица е нормално да се чуе пулс. Има истории, в които пулс се чува чак в 9-та седмица, но нямаме информация с каква апаратура и какъв вид са преглеждани тези жени, за да не се чуе по-рано пулс. При мен в 5 г.с. се забеляза съвсем леко пулс, но не искаше да потвърди, а и наистина си е рано.

# 649
Благодаря на всички за отделеното време момичета. Отново ще кажа, че съм с късна О и ембрионът който миналата седмица не съществуваше отговаря на 6+5 г.с, мен ме крепи това че за 6 дена е успял да се появи и дори да нарасне доста, може би му трябва още някой друг ден и за пулс. Може и аз да бързам, предвид напредъка който имаме за 6 дни.

# 650
  • София
Абсолютно нормално е в 7гс да се чува вече. Със синът ми бях точно с късна овулация (все с 5 дни назад), в 7гс си се виждаше пулс, в 9гс вече изглеждаше на подобие на бебе (можеше да се различат глава, тяло, ръце, крака). С второто пулс се видя още в 6гс. Всяка бременност е различна.
Стиснати палци всичко да е наред до края!

Но не е ок така някой с коментар да казва “гарантирам”, защото в ранна седмица всичко може да стане. Следящият лекар също не гарантира, а чака, защото няма как да каже какво ще се случи в следващите дни.

# 651
Здравейте, имам въпрос към раждалите в друг град от собствения. Когато ви изтекът водите как разбирате дали изобщо има време да се пътува до съответния град. То може и всеки момент като водите изтекът да започне раждането. Аз мисля да раждам на 100 км от моя град и се чудя как се случва раждането в друг град.

# 652
Здравейте! В 33 седмица съм с рискова бременност. От известно време не мога да спя, стяга ми се корена, изпитвам честа тревожност. АГ препоръча валидил, мента, глог и валериан, капки на др Бах и други за справяне със стреса. Моля препоръчайте какво ви помага ба вас.

# 653
Здравейте, имам въпрос към раждалите в друг град от собствения. Когато ви изтекът водите как разбирате дали изобщо има време да се пътува до съответния град. То може и всеки момент като водите изтекът да започне раждането. Аз мисля да раждам на 100 км от моя град и се чудя как се случва раждането в друг град.
Моя приятелка от малък град държеше да роди в София, пак й беше на 100 км. Когато влезе в 9 месец се преместиха в София, тя има апартамент тук и нямаше проблем. Иначе във вашия случай може би хотел, иначе да тръгнете след като ви изтекат водите не ми се струва вариант. Всичко се случва, скоро даваха жена родила в линейката.

# 654
И на мен София ми е на стотина километра. И въпреки, че имам дата за планово секцио, вляза ли в девети месец отивам в София. Ние също имаме апартамент там, но ако вие нямате помислете за хотел, приятели, квартира за нощувки.. Не пишете от кой град сте, но 100кг до София може да са опасно много ако има катастрофи, затворени пътища, задръствания, снеговалежи и още куп неприятни сценарии.

# 655
  • София
Наскоро познати трябваше около 100км да пътуват. Тя искаше да роди нормално. Тръгнали са около 3 сутринта, нямало е трафик и е било ок. Приели са я спокойно, имали са време, на обяд чак са й направили спешно секцио. Но при нея не е имало изтичане на води и плюсът, че не е хванала трафик по пътя.

Аз лично за себе си не бих рискувала да пътувам така. Както са казали момичета - наемете хотел по-рано или ако имате при кого да останете. Реално води могат въобще да не ви изтекат. На мен ми ги пукаха в болницата. Аз имах сравнително търпими болки и въпреки, че бях на 30мин от болницата докато стигна станаха непоносими и вече бях със 7см разкритие. След час вече бях стигнала 10см. Ако трябваше да пътувам и да зачестят така по пътя стреса на шофьора ще е огромен, а все пак трябва да е адекватен докато кара.

# 656
anni1122Има си точни седмици, в които ако всичко е наред и го има се чува. Той не се появява, когато си иска- това е точен момент от развитието на ембриона. Другото зависи само от апаратурата.
Аз съм абсолютно наясно, подчертавам самото изречение на жената и по - точно думата “гарантирам”. 🙂

# 657
Здравейте, в кой месец си купихте възглавница за бременни?
И според вас добра идея ли е дървена кошара с люлеещ механизъм? Харесала съм много готина кошарка без механизъм, но се чудя  дали не е по добре с механизъм ако вечер се люшка кошарата дали няма да заспива по-бързо..

# 658
  • София
В 6-7 ми подариха за рождения ден, удобна е само, ако спите сама в леглото, ако сте свикнали като нас с ММ да се гушкате не е особено удобна, но като го няма без нея не мога да спя особено вече в 9 месец.

# 659
Влизам в 9-я и все още не съм си купувала . Считам ,че не е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт