Всичко за всички марки гел лакове - тема 53

• 33 373
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • Mostly in my mind
Кармила, сърдечно благодаря. Много полезно и изчерпателно, както винаги. Simple Smile Реших да поръчам от първия линк на Уилсън с червената лентичка. Ще излезе по-скъп от пилата Laughing Долколкото разбрах е ок за начинаещи и се сваля с него лак, нали? Иначе като гледам снимката най-грубият е по-скоро оранжев на цвят, жълтият не е ли към файн? макар че пише "extra coarse"? но пък на снимката изглежда файн. Малко се пообърках. Laughing

# 391
Моля да ми предложите хубава лампа с кабел за преносима батерия, защото за пореден път непланирано спира токът и не идва с часове.. Сега ще си вися така 1 час

# 392
Става дори по-бързо. Нанасям лак на 1 пръст, примерно 10 секунди, фиксирам за 5 секунди. Образно казано един слой на цялата ръка отнема минута и половина.
База+цвят+цвят+топ=приблизително 10 минути на ръка.

Ако нанеса на всичките 5 пръста, ще отнеме първоначално малко по-малко, но после ще загубя още време да оглеждам и поправям където е потекло или се е отдръпнало, ще изпека 30 секунди, и ще се окаже че въпреки всичкото оглеждане пак има не съвсем чисти линии около кожичките. После че го допочиствам с пила и клещи, а това отнема още време.

Това важи с пълна сила именно за по-начинаещите, и без да целя да обидя никого (защото всички сме били начинаещи и сме се учили кой откъдето може), смятам, че на начинаещите не им се получава съвсем добре първо, защото купуват по-некачествени продукти, които цапат, текат, отдръпват се и с набръчкват (не са склонни да инвестират в хоби, което не знаят дали ще продължи във времето), и второ, защото в стремежа си да направят всичко наведнъж и "бързо" им убягват някои простички, но работещи тънкости.

В крайна сметка на всеки както му е удобно. На мен междинното печене ми спестява време и проблеми. Особено ако го правиш на друг човек, лакираш пръст на лявата ръка, фиксираш, през това време си лакирала пръст от дясната ръка, сменяш ръцете - фиксираш дясната, през това време е готов следващия пръст от лявята... става за отрицателно време!

# 393
HoneyBee33, определено може и да е от лаковете. Като цяло снапоследък залагам на бази носновно за по-бързо, но след като ми се набръчка един летен неон по-миналото лято вече си лакирам почти всичко. Ако видя, че лакът много бяга правя по 2(палецът отделно) и пека за 30 сек, за да не се бръчка и после другите два и пека.
Christina-89777, много неприятно и аз разправях скоро как преди коледа баш на сваляне останах без ток и за това бързо поръчах лампа на акумулатор. Моята още не е пристигнала и не съм пробвала, но е тази(в отзивите омаше висока оценка):
https://www.aliexpress.com/item/1005006069972959.html?spm=a2g0o. … 40.4d5618021oAtPA

Есмералда и HoneyBee33, мисля поръчаха една по-висок клас, според мен май е тази, но да кажат и те, за да не излъжа. По спомен шервам:
https://www.aliexpress.com/item/1005006233848019.html?spm=a2g0o. … r%7Cquery_from%3A

# 394
Може и да си права.
За съжаление аз спадам към начинаещите и все още изучаващи това хоби. Мисленето ми е чисто математическо.
Не ми се получава така добре, както искам и както при много от вас, но поне съм се убедила, че поне дехидрататор, праймер, база и топ трябва да са ТОП!
Предимно използвам цветни китайски лакове Venalisa, които се държат супер, особенно сравнени с Claresa. Имам черен, светло лилаво и червено, като и трите са отдръпват.

# 395
Есмералда и HoneyBee33, мисля поръчаха една по-висок клас, според мен май е тази, но да кажат и те, за да не излъжа. По спомен шервам:
https://www.aliexpress.com/item/1005006233848019.html?spm=a2g0o. … r%7Cquery_from%3A

Моята е ето тази:
https://a.aliexpress.com/_mMaLIcs
Бях писала отзив, че пече страхотно и е много красива и удобна.
Есмералда поръча от горния модел, който си дала, но не се сещам дали е писала отзив.

# 396
Преди време си поръчах тези накрайници от emag, сега ги разглеждам и се чудя кой за какво е. Всъщност само топчетата и пламъчетата са ми познати, та ако може някой да ме светне за какво са другите, че все пак да влязат в употреба. Благодаря.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 11:33 от Krilata

# 397
Да, моята лампа е тази от линка на Кармилла. Срам ме е да кажа, но още не съм я пробвала на ноктите си. Ще я пробвам този уикенд, че и без това е за смяна, и ще дам отзив.

HoneyBee33, не знам коя марка лакове ползваш, че нямаш проблеми с набръчкване при фиксиране на цвят, но Клареса, HiHybrid и Коди определено се набръчват при фиксиране за 10 секунди, играла съм го този номер с по един цвят и от трите марки. Повечето се набръчкват и при 30 секунди (май само Коди не съм пробвала). Нанасени тънко. Просто, защото са много пигментирани. Някои цветове на Клареса имат нужда от 120, та даже и повече секунди полимеризация.

# 398
Може и да си права.
За съжаление аз спадам към начинаещите и все още изучаващи това хоби. Мисленето ми е чисто математическо.
Не ми се получава така добре, както искам и както при много от вас, но поне съм се убедила, че поне дехидрататор, праймер, база и топ трябва да са ТОП!
Предимно използвам цветни китайски лакове Venalisa, които се държат супер, особенно сравнени с Claresa. Имам черен, светло лилаво и червено, като и трите са отдръпват.
Това е мега досадно с отдръпването. Аз не държа такива лакове. Пробвай да махаш лепкавия слой преди цвета.

# 399
Да, моята лампа е тази от линка на Кармилла. Срам ме е да кажа, но още не съм я пробвала на ноктите си. Ще я пробвам този уикенд, че и без това е за смяна, и ще дам отзив.

HoneyBee33, не знам коя марка лакове ползваш, че нямаш проблеми с набръчкване при фиксиране на цвят, но Клареса, HiHybrid и Коди определено се набръчват при фиксиране за 10 секунди, играла съм го този номер с по един цвят и от трите марки. Повечето се набръчкват и при 30 секунди (май само Коди не съм пробвала). Нанасени тънко. Просто, защото са много пигментирани. Някои цветове на Клареса имат нужда от 120, та даже и повече секунди полимеризация.

В момента след голямото разчистване преди 2-3 месеца ползвам основно Коди, нямам процлем с тях, а имам и силно пигментирани.
Преди това имах над 20 лака на блускай, също нито един не ми е създавал такъв проблем. Блускай и в салон с над 100 техни цвята също не съм виждала набръчкан...
През годините в салона най-много съм ползвала Гелиш, също над 100 цвята, излишно е да казвам, че набръчкване при тях няма, нито отдръпване, нито нищо.
Марката Gelaze, около 50 цвята, без набръчкване.
Марката Клариса (не Клареса) беше малко по-капризна и съм имала единични случаи с набръчкване, но от тях нямах много цветове и не ги харесвах чак толкова и поради други причини, та не мога да кажа дали е било от нанасянето или изпичането.
Шилак също не се набръчква.

Редовно ми се набръчкваха лаковете на Стар Нейлс, без значение дали ги пека 5, 10, 30, 60 или 120 секунди, над 50% от случаите задължително имаше набръчкване.

Аз като цяло отказвам да пека каквото и да било повече от 30 секунди, абсурд просто.
Даже и топ лака рядко се прежалвам да пусна на 60 секунди.

# 400
И Коди за 30 сек е добре полимеризиран? В смисъл - тествала си лаковете им на фолио/хартия и след 30 секунди при отлепяне няма мокро отдолу?
Защото аз съм тествала голяма част от моите лакове с различни мои лампи и повечето цветове на Коди са ок полимеризирани на 60 сек, но не и за 30. Има цветове, на които им трябват и 90 сек.

Коя лампа ползваш, за да са ок Коди за 30 сек? (надявам се да не кажеш тази на Гелиш за 400 лв., защото повечето хора тук не могат/не искат да си позволят нито такава лампа, нито лакове на повечето професионални марки на цени 30+ лв. за брой).

# 401
Моята лампа също изпича за 30 секунди Коди на фолио. Не е нещо уау, а напротив - с неравномерно разположени лампи Sanitas от Лидл от доста години. За всеки случай обаче пека поне 60 секунди след като прочетох опасностите, подробно описани от Есмералда. Поръчах една от емаг СънХ, но изпичаше много по-трудно и я дадох на приятелка. Сега се бях навила на лампа с батерия, но поръчах пак пила. Ще чакам отзиви от по-бюджетния вариант на лампата и ще си поръчам още една.

# 402
В салона ползвах лампата на Гелиш, да.
Вкъщи имам Сън 4 с черно дъно и пече перфектно за 30 секунди. Смених я с безжичната от линка по-горе, не защото съм недоволна, а защото ми е по-удобно без кабел, и е с подвижно дъно.
И Сън 4 и безжичната пекат за 30 секунди наситени цветове, без да цапат след това четката на топ лака с прозрачни косъмчета. Напълно изпечени, тествано, без мокро и без да цапат.

А нито Коди, още по-малко пък Блускай ги причислявам към високия клас професионални продукти. (Давам ги за пример, защото тях най-много съм ползвала от достъпния/среден клас).
Лампата Сън 4 пък съвсем не е някаква кой знае каква, доста е евтина, на всичкото отгоре е и черна отвътре.

Тествала съм даже и по начин, който абсолютно не препоръчвам - мацвам капка (солидна) цвят върху пръста си (възглавничката на пръста, пръстовите отпечатъци, не нокътя), и слагам да се пече. След 30 секунди отлепям, намачквам и счупвам изпеченото парче гел, за да се уверя, че няма мокро, че не цапа, а и така усещам колко е гъвкав материала и кога му е точката на втвърдяване.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 13:35 от HoneyBee33

# 403
Ето един малък експеримент от днес с любимата ми лампа SUNUV 2C, която смея да твърдя, че е много добра и изпича по-добре от Sun X5 Plus/Max и подобните.

Коди, 30 сек.

Коди, вторият ред, 60 сек.

Както се вижда, флуоресцентният и на 30 сек е ок. На 60 сек тъмнолилавият също е ок (не е мокро, а просто оцветяване, защото е тъмен). Но на розовия в средата и 60 сек са малко.

П.С. пробвала съм и с други по-евтини лампи, SUNUV 2C даваше най-добри резултати.

# 404
Значи поне едната съм я запомнила, а другата прилича на нея и съм объркала, че са един модел. Аз всичко пека поне по 60 сек, а цветни пигментирани бази или тъмни лакове около 90+ сек. Със sunone, която напоследък повече ползвам предвид, че в момента е там където живея повече нямам неизпечен лак или база. Дори много пигментираната червена коледна база при сваляне не остави цвят по накрайника, а съм я пекла 90 сек. С черни нямам наблюдение, защото нямам такива към момента.
До сега само 1 път съм имала грижа с неизпечен лак - едно много яко коледно(тоест и блестящо) тъмно зелено на флекси. Пекох го не знам и аз колко време, но беше над 120 сек и гадината така цапаше все едно изобщо не е изпечена. Не говоря да пуска на тампонче, а вадя от лампата и без да искам си закаччам другата ръка и ми е омазана със зелено все едно с четката от шишето съм се оклепала. Разбира се това замина в кофата, нищо че беше много красив цвят.
Като ми дойде лампата ще пиша и специално ще я пробвам без кабел, за да видя колко издържа, защото се чудя ако батерията е накрая дали става по-слаба накрая или си е като пилите просто да спира?

Общи условия

Активация на акаунт