Всичко за всички марки гел лакове - тема 53

• 33 365
  • 739
  •   1
Отговори
# 405

Все пак бих препоръчала за начинаещи и безпосния накрайник, докато свикнете с пилата да не се препилите(да, може да се случи и с диамантените при неправилна употреба). Ето линк от али и после ще шерна и от зъболекарския сайт:
https://www.aliexpress.com/item/1005002662230646.html?srcSns=sns … afSmartRedirect=y

кой от двата?

# 406
Не съм я оставяла да падне батерията, но въпроса е интересен. Бих предположила, че просто ще спре.
Неизпечен лак вкъщи имах веднъж и то последните месеци, цащото започнах да правя изравняването с цветни бази, вместо с прозрачна както винаги съм го правила.
Причината разбира се тук е голямото количество продукт (дебел изравняващ слой), който се изпече отгоре, но веднага още при изпичането се проби дупчица в горния слой и излезе капка на повърхността, та го махнах и смених на момента.
Ще взема да тествам и аз наново довечера някои от по-тъмните цветове, тъй като не при всяка покупка ми се занимава да тествам лакове, може пък досега все "лесни" цветове да съм уцелвала.

# 407
За накрайниците разликата е, че единият е спо-дълга "глава", а другият с по-къса, но иначе са еднакви. От тях не съм пазарувала лично аз, мисляя Сънии ги откри и препоръча, но са от тънките безопасни накрайници, което е хубаво понеже има едни много едри, които не знам как изобщо стават за нещо. Аз у нас моя съм го вела с къса глава, но на снимки от ревюта ми се струва много късичък, та може би по-дългия бих взела от двата. Виж и снимките и ще ти стане ясно горе-долу за разммера им, но по-дългият на мен ми изглежда по-добре. Не помня Съни кой имаше честно казано.
Да, и аз се надявам да спира просто, но това ме гложди от някакво време, защото пилата примерно спира а не е да работи по-слабо, но пък нали имам и настолна лампа на батерия, която в един момент почва много слабо да свети и трябва да се бучне в контакта.

# 408
За безопасния накрайник - мисля че беше препоръчан по-късия и аз него имам. За начинаещи с не много упорити кожи е ок. Довечера мога да го снимам моя. От същия търговец е.
За полимеризирането - аз нося предимно светли нюд цветове и бази, но довечера ще направя тест като Есмералда на 30 и на 60 секунди. Не че има значение голямо, защото и без това пека на 60 и повече, но за сравнение ми е интересно.

# 409
За много години на всички! Да сме здрави, спокойни и удовлетворени и само красиви маникюри!

По повод лампите и изпичането, аз нали си бях грабнала мини-то, за да оправя 1-2 нокътя по празниците, ами след като гледах това клипче: https://www.youtube.com/watch?v=DaJuhjlb9qU , не посмях.. макар, че най-вероятно, тези тестове, ако ги направя и с моята Сънх5+ , не съм сигурна, дали ще ги премине Thinking

# 410
Това мъничка лампа тип за път или нещо малко за коригиране, не бих правила цял маникюр с нея, въпреки че съм виждала diy влогърки с такива и по-малки да правят цялостен маникюр, но на техни съвети не разчитам. За да не се притесняваш можеш да направиш теста с фолиото както на предната страница Есмералда е тествала разни лакове в лампа и да видиш кое, как, за колоко време и дали се изпича. Тестваш времето и проверяваш какво се случва, за да си наясно и да ти е спокойно.
Въпреки, че да не се самоурочасам, но откакто се правя сама не ми е и хрумвало на път да влача лампи, пили, лакове и други такъми. Имала съм много редки случаи на нещо да се развали, но не ми е било фатално и даже в повечето случаи е било докато съм си в стандартна среда(последно сама счупих нокът на палец блъскайки го хубаво в джага). Даже миналото лято рискувах с един маникюр на 3 седмици и половина да отида на море за още седмица и изкара без поражения и бях прехвърлила времето си за смяна, но просто нямах никакво време за отделяне преди да замина. И в 90% от случаите така ми се случва, че пътувам с маникюр на пред смяна, а не нов и като се върна сменям. Преди години такова нещо не съм си и помисляла и даже маникюр чистапк-бърсак нов от салон ме е предавал на 3ти-4ти ден на почивка и накрая бях се отказала да се занимавам с такива дейности преди път, то и сега така се полуучава де... Да кажем бих сменила, ако съм на 3+ седмици и знам, че минимум още 15+ дни няма да съм у нас.
Pupiii, мерси за инфото! Аз като не съм ги виждала баш на живо и ми е по-трудно да ги преценя, но поне им личи че са фини и стават за обработка за разлика от разни тулупи в алито.

# 411
Мерси за споделеното видео! Ще го изгледам с интерес. Джим МакКонъл е един от топ химиците в областта на гел маникюра, той и Дъг Шун са топ специалистите в областта.

HoneyBee33, да, тествай с тази новата безжична лампа, ще е интересно. Тъкмо и ще можем да я препоръчваме масово, ако наистина изпича толкова добре, нищо че е по-скъпа. Аз ще тествам също моята нова безжична.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 15:58 от esmeralda23

# 412
Да, знам го теста, направих го, но после гледах това видео и не посмях.
Иначе, да, радвам се, че така хубаво ти държи маникюрът. При мен напоследък, особено определени нокти, дори и 3-4 дни след маникюр, са се отлепяли откъм свободен край, но пък не ми тежи особено да поправям, тъкмо се разнообразявам или лакирам с нещо различно. Но в случая тогава, от поправки на парче, двата палеца вече месец щяха да станат и очаквах да сдадат багажа, та затова бях взела по една база и топ, не съм носила кой знае какво.

Това мъничка лампа тип за път или нещо малко за коригиране, не бих правила цял маникюр с нея, въпреки че съм виждала diy влогърки с такива и по-малки да правят цялостен маникюр, но на техни съвети не разчитам. За да не се притесняваш можеш да направиш теста с фолиото както на предната страница Есмералда е тествала разни лакове в лампа и да видиш кое, как, за колоко време и дали се изпича. Тестваш времето и проверяваш какво се случва, за да си наясно и да ти е спокойно.
Въпреки, че да не се самоурочасам, но откакто се правя сама не ми е и хрумвало на път да влача лампи, пили, лакове и други такъми. Имала съм много редки случаи на нещо да се развали, но не ми е било фатално и даже в повечето случаи е било докато съм си в стандартна среда(последно сама счупих нокът на палец блъскайки го хубаво в джага). Даже миналото лято рискувах с един маникюр на 3 седмици и половина да отида на море за още седмица и изкара без поражения и бях прехвърлила времето си за смяна, но просто нямах никакво време за отделяне преди да замина. И в 90% от случаите така ми се случва, че пътувам с маникюр на пред смяна, а не нов и като се върна сменям. Преди години такова нещо не съм си и помисляла и даже маникюр чистапк-бърсак нов от салон ме е предавал на 3ти-4ти ден на почивка и накрая бях се отказала да се занимавам с такива дейности преди път, то и сега така се полуучава де... Да кажем бих сменила, ако съм на 3+ седмици и знам, че минимум още 15+ дни няма да съм у нас.
Pupiii, мерси за инфото! Аз като не съм ги виждала баш на живо и ми е по-трудно да ги преценя, но поне им личи че са фини и стават за обработка за разлика от разни тулупи в алито.

# 413
Много полезни мнения, момичета. Последните дни отново научих нови неща от вас. И аз се замислям да си поръчам една безжична лампа, но няма да бързам, ще изчакам вашите коментари. Замислям се и за една малка транспортна, въпреки че не съм сигурна, че ми е толкова много нужна. Ето сега например имах дълго пътуване и ми се наложи над три седмици да карам с един маникюр, но той си държи без никакви поражения, само дето израсналото малко ме дразни. Есмералда, много полезни ми изглеждат тия тестове на изпичането, които правиш, ще взема и аз да пробвам, въпреки че аз гледам доста да пека и не бързам.

# 414
Пристигна ми евтината пила. Не съм я пробвала още.
За другата имам съобщение, че е на митницата. Бях се притеснила, че оставам без нея, защото полручих съобщение, че доставката не се получила, а то точно тази дата, която споменаваха си бях вкъщи, то беше събота. Явно за митницата е ставало въпрос, но тук в събота такива учреждения не работят.

Относно малките лампи - аз има мидичката и с нея съм правила по 1 нокът, щото ме мързи да вадя голямата. Тя е с фиксирано време - 30 секунди и пека по повече, да съм сигурна. Досега няма издънки. Но тази дадената във видеото е някак си открита отпред и отзад. Мидичката е някак си по-защитена и има и дъно.

# 415
the_13th, много неприятно! Ти бимаше отстрани отлепяне или ме лъже паметта и бъркам нещо?
Melany99, я се похвали коя пристигна и коя чакаш? Ще чакам и отзив после да дадеш.
topsy1, ако ти се занимава, ма аз съм мързел и не бих. Иззрастналото може да замажеш положението с някакъв брокат към кутикулата, ако позволява маникюра и даже после да плеснеш отгоре обикновен топ лак на гел лак ще изсъхне много бързо.

# 416
karmilla, бялата пристигна.
Тази:

Чакам сивата:

Ще видя сега коя ще оставям, че имам и голяма JSDA.
Първата ми е подобна една бяла, която имам от първите портативни. Но тази новата има и екранче с показване на оборотите, а тази, която имам аз няма.
Сивата определено ще си я оставя.
Утре смятам да правя нов маникюр и ще дам отзиви за новата бяла пила как се държи.

# 417
Да, Кармила, правилно си запомнила за отлепянето. Аз го изрязах и сега израства. И скъсявам дължина, дори и сега с направен маникюр още от преди празниците, онзи ден поизпилих, че ми се сториха дългички, за моя случай, и не ми се рискува.

Мелани99, честити пили! Simple Smile

# 418
Днес реших да си сложа джели розово и за да не е скучно сложих и малко сребристо фолио на 2 нокътя и после реших на другите да сложа от лилавото фолио ама като разтърках то покри целия нокът 😂 Ама интересно се получи макар и непавномерно около кутикулата ама ще го преживея. На живо изглежда по-добре и по-лъскаво. Имам си кутийка от алито с различни цветове фолиа.

Иначе аз пека по 60сек винаги. Сега като четох коментарите понеже само гел и база ползвах реших да съкратя и да пускам по 10сек и после като мина всички с изравняването да пусна на 60сек. Ще видя как ще ми издържи. Иначе преди на всеки нокът печах по 60сек.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 13:56 от 🐟 Дори 🐟

# 419

Общи условия

Активация на акаунт