Всичко за всички марки гел лакове - тема 53

• 32 672
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Наистина много лесно се работи с този гел, и този цвят е много нежен, смятам да му се порадвам една седмица и после да махна топ лака и да сложа някой друг с частици.

# 511
Така идвам с едно бързо ревю. Както сме обсъждали лампата ми се стори по-слаба от добрата стара sunone. До сега си играх да мацам няколко лакчета по станиолчета. Прилагам снимка да видите с какво съм работила:
Скрит текст:

Има червената база на pnb, акригел на комилфо едно лилаво с шимър, 3 цвята силно пигвентирани на hi hybrid - черно, флаш тъмно синьо и тъмно лилав флаш, коди pl 02, 3 цветни бази ur sugar - едната кафяво лилава, лилава със шимър подобна на комилфото и една синя с фолио.
Да се има предвид нанесох една идея по-дебело отколкото аз лакирам, но много момичта слагат такива и за това така ги нанесох. А базите и акригела като за укрехнане, може и една идея по-дебело.
На първи транш от 30 сек се изпекоха само Коди  pl 02 и акригелът на Комилфо, който дебело бях сложила. Другите бяха хванали кора отдолу всички, но като се ръчнат пускат цвят.
На 60 сек се изпекоха другите бази без pnb червената и hi hybrid като най-проблемно е черното. И така на 90 и 120 сек и рак имаше мъничко влажно там където съм плеснала най-дебело. Черното като го плеснах последсно беше от едната снрана по'тънко както бих го нанесла, а от другата малко повече сложих пак. На тънкото беше сухо, но другото не. Имайте едно на ум и полагайте тънки слоеве. Според мен не е толкова мощна като тези на Есмералда и HoneyBee33. Маже пък и аз да съм предобрила със слоевете, но си имам едно на ум за нея, че е по-слаба. Може би да ви е мирна главата и да не се притеснявате да вземете като техните с няколко евро отгоре. Но това беше с най пигментираните лакове, които по принцип са проблемни винаги. Аз черното го нанасям винаги на 3 супер тънки слоя. Снимките са ми леш пак, но не успявам по-добре да хвана. А пък в сън1 червената база на 120 се изпече чудесно. Мисля да не е основна тази лампа, а за спешни случаи.
Ето твимки иначе на самата лампа, която е красива поне. Аз ли нещо не съм в час с експеримента или просто е така, но малко ми се уби ентусиазма. Отивам да запиля топа и да слога Кодито pl за разкош и ще ви разкажа как е минал този ми експеримент. Не снимах всеки път, че снимките са голяма мъка и няма нужда и вас да ви мъча сфкофти качество и нищо да не се вижда.
Скрит текст:

# 512
Момичета, кой беше препоръчал скоро едни четки?
Дойдаха! Много са хубави!

Аз ги хванах на някаква разпродажба за по 3 долара някъде, но трябваше да е поръчката поне за още 2 неща, та поръчах и едни четки за рисуване. Също много хубави и установих, че има тънки четки, не чак от два косъма както за нокти и са много добри, защото са по-твърди едни такива и по-лесно се работи с тях. Към върха са тънки, а в основата имат повече косми, по-твърдо стоя и по-добре стават с тях корекциите.

# 513
Krilata, като махнеш само топ лака и сложиш нов топ държи ли ти добре? Аз съм правила такива поправки на някой нокът и държи, но не съм пробвала на всички нокти в цялост, а понякога ми се иска ?

# 514
А как махате само топа?

# 515
Или си буферира с буфер пила, а може и с хартиена нежната част, ако изхабена. Аз идвам по гози повод. Стоя си цад думата от преди - това само пилене на топа и после слагане на цвят според мен снава ужасно дебело и грозно и не ми е по вкуса. Веднъж обсъждахме и съфорумка каза,.че.те ставало дебело и нямало логика и си казах "аз нещо не съм направила ок". Нямах и отговор за що няма логика, ама сега ще кажа моята логика - когато градим архитектура колкото и да е тънко с израстването апексът се измества, кюкто и всичко останало, към кутикулата пък остава без никакво покритие освен втритата база и формата се изродява. Нокътят вече не изглежда така както трабва, особено като се плесне цвят от кутикула и съвсем проличава и става грозно за мен поне. Даже сега запилих повече от топа, да да изтъня, но не пак не е моето. Факт, че набързо обнових маникюра и така мога да изкарам още време, о пък нещо нямам тия дни време за от до, но не знам колко ке го изтрая. Стои все еднохза 3ти път се лакирам и само о*рах хубавиат цвят. Цветът иначе е разкошен(Kodi pl 02), който е като rainbow flash лак. За жалост на камера стои много блед и не мога да го хвана в пълен бляссък, но на всичкото отгоре на изкуствена и слънчева светлина много често святка така както на светкавица, а през останалото време частиците блестят хрекрасно във всякакви отенъци на лилавото като хамелионов аврора ефект. Заслужава си името Polar Lughts серията. Ома и Елена Арт да ме прощава, че и тя прави клипове по темата, ама не е ок. Ето няколко умрлели снимки на този провал и да кажа - лакът е самодостатъчен и без излишни декорации, ама душата ми падаща си по циганията плесна два стикера. Поне другата седмица съм на парти да малко да съм в тон psychedelic shiny bling bling цигания от мен.

# 516
Karmilla, цветът е страхотен и много ми харесва маникюрът ти. Не можах да разбера защо не си го харесваш, изглежда супер.
Иначе за експеримента с лампата пробвай с тънички слоеве лак, каквито обикновено нанясяме на ноктите си. Сигурна съм, че тогава няма да имаш проблеми с лампата. Аз моя тест го правих така. При по-дебел слой цвят надали щеше да е същият резултатът.

# 517
Благодаря, Есмералда! Идеята ми хоресва, но ми е яд че само запилих топа, не не цялостно от-до и формата ме побърква и ми е дебело. И ноче серията тази на Коди  май всичките са такива красиви.

# 518
topsy 1 за пръв път ще го правя, и точно както описа karmilla с буфериране , ще видим колко ще изтрае

# 519
Karmilla, много красив маникюр! Само ти си виждаш недостатъци.
Напълно съм съгласна с това, че при сваляне на топа само не може да се постигне същият резултат като при цялостна смяна, но понякога като се лакирам не се харесвам и ми се иска да сменя веднага, но пък не ми се прави цялостната процедура, та за такъв случай питах. Или понякога, когато нямам време за пълен лак. И не ми е идеята да нопластя още цвят, а само като махна топа да плесна нов различен топ, както е писала Крилата. Аз дори топът го свалям с фин накрайник, пак става. Редовно го правя, защото обичам по един два нокътя различни, но като не ми хареса и свалям.

# 520
При мен проблемът е че много харесвам млечни цветове, но работя в шивашко ателие и сещате се колко бързо се захабява, та за това го маскирам с топ с частици.
topsy 1 с кой накрайник сваляш топа

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 10:10 от Krilata

# 521
За топ така не грижа да де освежи, но цвят не ми допада на мен. Да, става и държи, но не е същото, а аз нали все кусусрш намирам и съвсем зле Grinning Но нали уж искам да си разходя повечето напоръчани неща, та реших междинно да плесна нещо отгоре, но преди това сложих тънък слой база на израстналото, за да няма лак по нокът. С този метод без мотаене може за около 30 мин да се обновите без много гимнастики, ако ви допада крайният резултат. Кожи не обработвах с пила, само избутах с римувър.
Есмералда, мисля и аз на тънко да пробвам, но първият експеримент беше напочно езна идея по-дебело придвид, че повечето правещи по-отскоро маникюр слагат по дебело. Само пигметирата база ме притесни, защото все пак с база слагаме по-дебел слой, а в sunone си се опече. Ама аз и без това не залитам към червено и много тъмно, та за светлите тонове изпича добре. Но вке пак една идея е не толкова мощна според мен, но предвид цената която е по'виска от другите не се учудвам.

# 522
Момичета, благодаря за линковете към гел Х ноктите!🙂
Имам още няколко въпроса:
1) Мога ли да ги залепвам с ръбър база или трябва да купувам друг продукт (ако да- какъв)?
2) Трябва ли от вътрешната страна да се минават с пила (май видях освен гладки отвътре и такива, които бяха матирани- от кой вид е по-добре да поръчам)?
3) Някоя от вас може ли да покаже снимка на medium дължините- квадрат, овал или бадем, за да видя нагледно колко са дълги? С малки плочки съм и се чудя дали да поръчам medium или long (и аз да ги скъсявам, колкото искам).
4) Когато залепвате ноктите, оставяте ли малко разстояние откъм кожичките, което после да запълвате с база? Предполагам, че така е по-удачно, за да може да се избегне разливане на материала, с който се залепват ноктите, да се изпили леко покрая, за да няма ръбчета и т.н.?
5) Има ли нещо специфично при свалянето или ще мога да свалям ноктите с ел. пилата?
Кармила, много добре се е получил маникюрът ти!😍 Предполагам, че ти не си доволна от формата, защото все пак знаеш как точно искаш да е. А и изобщо не си спестяваш самокритичност.😃🤗 На мен обаче резултатът много ми харесва, а и цветът е просто разкошен!🙂

# 523
  • на брега на морето
Кармила,:hugs: супер е маникюрът ти, а стикерите "за разкош" - естествено, и аз не ги пестя, все пак имам цяло албумче и продължавам да си купувам. Blush
Долче Миеле, ето моите отговори на въпросите ти за гел Х, като това е мое мнение, от личния ми опит, някой друг може да има друго.
1)Да, пробвай с базата си. Аз ги лепя с наличната си база.
2)Аз си ги минавам малко с пилата отвътре предварително ( тази част, която ще приляга върху нокътя). Макар че са тънички така и така, и да не ги минеш с пилата, мисля, че пак ще са ок.
3) Няма никакво значение дали ще си вземеш медиум или лонг. Можеш да ги подрежеш с нокторезачка и запилиш с харт. пила предварително -колкото дълги искаш да бъдат. Вземаш смело едни дълги, аз ги нося дългички гел Х, като ще е гарга - да е рошава. Joy
4)Аз ги слагам близо до кожичките, не оставям място, за да става по- бързо. Все пак внимавай с кожичките, да не натиснеш гел Х в кожичките.
5)Свалям ги с пилата, добре е да имаш и лакочистител за всеки случай, да накиснеш малко ако видиш зор. Преди да почна да ги свалям, изрязвам с нокторезачка свободния им край, да ми е по-лесно свалянето им.

# 524
Смених го,много не ми харесва,но бързах отново.Дизайна ми се повтаря,но е с черно този път.

Общи условия

Активация на акаунт