Всичко за всички марки гел лакове - тема 53

• 32 675
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Iva_Lina, чудесно ти е първото изравняване. Може само да дам съвет, ако искаш да ти е по-близо до кутикулата така както е в момента положено, но преди изпичане съвсем леко с тънка четка издърпваш и разстилаш. По този начин хем е тънко към кутикулата и прис израстване няма да има "стъпало" или не се сещам как беше точно на български, а е плавно тънко и така няма да има отслояване и ще имаш повече време преди да проличи израстналото. Базата е много красива иначе и много равно и хубаво си се справила!

Karmilla, ето че ненадейно пак научих нещо ново от теб. Това "стъпало", което аз наричам "ръбче" (но не претендирам как е правилно) на мен ми се получава само на някои нокти на лявата ръка, а на дясната никога. И се чудех каква е причината само на едната ръка да ми се получава. А то било защото на дясната ръка минавам с тънка четка около кутикулите, а на лявата  само с четката от лака, защото дясната ръка, с която лакирам лявата, е доминантна, съответно с нея съм по-уверена и мислех, че и достатъчно прецизна с голямата четка. Но явно с тънката четка е друго. Ще коригирам.
Благодаря, Кармила!
И се солидаризирам с мнението ти за маникюра на Iva_Lina, че е красив.

# 496
Момичета, ЧНГ! От миналата година не съм се включвала.🙂
Погледнах в първия пост, но не видях това, което търся...Може ли да споделите линк към харесваните гел Х нокти?🙂
В Sinsay имат ръбър бази- 5 мл/5 лв. Едната е светъл цвят с фини блестящи частички, а другата мисля, че е нюд бледорозово и може би засъхва като на снимката на Miracle. Имах преди тяхна такава розова база, но беше в друго по форма шишенце и не съм съвсем сигурна (сегашните шишенца са цилиндрични). Но за 5 лв може да се пробва ръбър базата. Аз от доста време си използвам ръбър базите на Sinsay (отгоре обикновени лакове слагам), доволна съм, издържат ми доста време и ги махам лесно с ел. пилата. Ексфолиирам кожичките с ел. пилата с един много мъничък накрайник (не режа), минавам ноктите със спирт, после директно ръбър базите и нямам отслойки. Не знам дали базите на Sinsay са добри или просто на моите нокти се държат толкова добре.
Нещо подобно на тези накрайници използвам за кожичките. Имам и други, но с тези мъничките резултатът ми харесва най-много. От около една година вече използвам един накрайник, но моите кожички не са проблемни:

# 497
Dolce Miele, мога да ти дам към алито:
https://a.aliexpress.com/_EHgekhf
Topsy1, да така става хубав плавен преход бе ръбчета и стълбички, а и така шансът за отслойка е минимален по 2 пличини;
1. с така малко материал е трудно да се залее
2.лунулата е мека и подвижна и така с повече материал нослоен по-лесно де отлепва.
А и чисто естетически на мен повече ми допада, но само с четка от базата е по-сложно за мен и за това го правя с тънката. Виждала съм рускините и с котешкото езиче го правят, но аз нямам такова. Аз процедирам така - слагам капката с отстояние, розпределям по нокътя и вече накрая с четката разстилам лекслой с четката към кутикулата и да се слее. Същото и с розпределянето по страничните паралели към страничната гънка - малко материал леко с метката разнесен и гледам да е равно.

# 498
Аз съм доволна от тези, въпреки че за първи път ползвам такива. Продавача изпрати бързо - https://www.olx.bg/d/ad/240-broya-canni-izkustveni-nokti-balerin … %7Colx_shop_basic

# 499
Мария, с какво ги лепиш и по колко време ти държат?

# 500
Мария, с какво ги лепиш и по колко време ти държат?
Залепих ги със стандартната ръбър база на Коди. Направих ги на 2ри (има снимка назад в темата) ето ги от днес, като палеца на лявата ръка се счупи преди няколко часа, но го пресрешнах
Скрит текст:

# 501
Аз съм доволна от тези, въпреки че за първи път ползвам такива. Продавача изпрати бързо - https://www.olx.bg/d/ad/240-broya-canni-izkustveni-nokti-balerin … %7Colx_shop_basic
Тези според мен са изкуствени нокти, не Х-гел.
Познава се, ако се минат с ацетон. Изкуствените нокти се разтопяват от ацетона.
Тези от алито, които е дала Кармила са Х-гел.
https://www.aliexpress.com/item/4000941337946.html?businessType= … 58f43e3c49b4a1a72

esmeralda23, този номер с лампите и аз съм го правила... Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 18:48 от Melany99

# 502
  • София
Поръчах си накрайниците за кутикули от линка, който Кармила беше препоръчала преди няколко страници от али. Поръчах капки с червена насечка.
Обаче искам да попитам какво ползвате за подготовка на самия нокът? Виждала съм, че в ютуб някои момичета ползват същата диамантена фреза, с която оправят и кутикулите. Обаче аз досега ползвах една бяла приставка, която ми беше дошла с пилата. Но тя май е много финна и се води, че е за полиране на нокътната плочка. Чудя се да не би пък точно това да е причината, че винаги имам отлепвания откъм кутикулите - защото на полирано трудно се задържа нещо... Досега въобще не се бях сещала, че може да е заради това. Та ще ви бъда много благодарна ако кажете какво ползвате за подготовка на самия нокът. Извинявам се ако въпроса ми е глупав 😅

# 503
По принцип се буферира с буфер пила, но аз лично не буферирам и пре мин пак държи, но не е задълэително, че при всеки нокът ще е така.
Отлепяне от кутикулата се получава при лошо почистена нокътна плочка(тоест бялото по нокътя птеригиум) или от много материал или залят материал по кутикулите. Понякога моге да не е много виден, но и от малко залято може да има значение

# 504
Благодаря момичета, радвам се че не е толкова зле, въпреки че нямах много време да му отделя.

Кармила пробвах с тънката четка, но явно ми трябва още практика. Започнах да разливам на 2 пръста и преспочетох да не прекалявам, затова го оставих така. А и цвета е много близък до кожата и като е тънък слой не може да се види много добре точно до къде е. Нещо другия път още по-добре ще е.
Iva_lina, кой номер е базата, много красив цвят е.
И от мен поздравления за първото изравянане - много хубаво е станало.

Базата е тази:

# 505
  • София
Ами птеригиума винаги го почиствам мисля доста добре, точно с тази бяла приставка. Много материал - не мисля, слагам доста тънък слой база и то често с по-удобна малка четка, която е отделно от базата, за да съм сигурна, че е тънко. Материал по кутикулите - това с база и лакове никога не го правя, но пък често се случва когато изграждам с полигел и дуал форми. Само че дори и на нокти, при които не са заляти кутикулите, често се отлепва. Гледам ги с лупа 😅 Ползвам някакъв праймер и ултрабонд на коди. Ще спра да ги полирам и ще си купя нова буфер пила, да видим.
Буфер пила 100 или 120, 180 или? Много не разбирам от пили, каква е подходяща?
Благодаря, Кармила 🥰

# 506
  • на брега на морето
Долче Миеле, аз купувам гел Х от същия продавач в али, който Кармила е посочила.
Страхотни маникюри видях на последните страници. Heart Eyes
И аз се лакирах с 1- я си маникюр за новата година, но ще се снимам утре на дневна светлина. В бяло, и стикери.Hug

# 507
Обаче искам да попитам какво ползвате за подготовка на самия нокът? Виждала съм, че в ютуб някои момичета ползват същата диамантена фреза, с която оправят и кутикулите. Обаче аз досега ползвах една бяла приставка, която ми беше дошла с пилата. Но тя май е много финна и се води, че е за полиране на нокътната плочка. Чудя се да не би пък точно това да е причината, че винаги имам отлепвания откъм кутикулите - защото на полирано трудно се задържа нещо...
Абсолютно може да е от това, да. Аз лично ползвам или обикновена пила 240 грит, или буфер 100/180 от страната на 180, като леко минавам по ноктите, за да се премахне горния бляскав слой. Когато правя поддръжка, минавам само новата израстнала част от нокътя.

# 508
  • на брега на морето
Ето го и моят първи маникюр за 2024-та. Бялото е на HNM на 3 слоя, и на 6-те пръста без стикери има и по 2 слоя светещо в тъмното прозрачно бяло на елит99. Струва ми се, че 2-та слоя от  прозрачното бяло добавят повече студенина и дълбочина на бялото( както исках). Първо пробвах комбинацията на краката си. Но на снимките не си личи. Стикерите са от али.

# 509
най-накрая да направя свестен маникюр, че с последните лакове беше загуба на време.

Общи условия

Активация на акаунт