Последствията от ваксините-предаването на Милен Цветков

• 41 272
  • 595
  •   1
Отговори
# 420
ooooh! Наистина ли има нужда от още една безсмислена тема "За  и против ваксините" ?
Защо продължавате да се надхващате и хвърляте време и усилия в търсенето на сайтове "За" и "Против", при условие, че нищо не променяте? Кому е нужно и полезно това? Ясно е, че всеки си е прав за себе си, ама в една нормална ситуация би следвало да се стигне до компромис, който да удовлетвори и двете страни. Вместо да се разменят линкове "За" и "Против", не е ли по-добре да потърсим начин да защитим правата на всички, да потърсим как се справят със ситуацията другите страни, какво точно е станало, за да се отмени задължителността на ваксините, дали и как са учредили Фонд за подпомагане на увредени деца и как работи той? Ей такива неща ми се струва биха били по-необходими от станалите вече груби спорове.
Абсолютно съм убедена, че ако имаше набиране на средства по такъв фонд, дори и мами, които са "За" ваксинирането биха се включили. Това ще покаже, че е по-добре всички да са солидарни един с друг, за да не може държавата да нехае относно здравето на народа си.

С 2 ръце съм ЗА това мнение и предложение.
Не искам да уборвам никого, убеден в правотата на тезата си, но и не искам и да бъда изкарвана побъркана и безотговорна само защото съм на обратното мнение!

# 421
Помислете си дали бихте били на това мнение ако върлуват епидемии???
И аз пак питам защо никой не ми отговори на въпросите от по - горните постове????

ми да ти отговоря, не че има нужда да казвам, ама аз не бих ваксинирала, дори и в случай на епидемия
защото ваксинация не е равно и еднозначно с имунизация

добре, че няма епидемии, иначе голяма част от подобно заблудените ще си променят мнението, ама тогава е късно Simple Smile

# 422
между другото не знам дали сте се замисляли, но болестите за които се ваксинира са общо взето два вида:

- такива които са вирусни
- такива които са бактериални

След въвеждане на ваксинации, вирусните намаляват и наистина шансът от зараза е минимален, просто защото ако няма болни хора няма от къде да се заразим. На този принцип може да се каже "намя вече едра шарка" примерно.

Обаче батериалните са различни, ако ще нито един да не е болен, ако не се ваксинираш шансът за зараза не започва от нула (докато срещнеш заразен), а си е еднакъв винаги - просто защото бактерията на тетанус по света не е намаляла (напротив увеличава се пропорционално на увеличението на говедата примерно Simple Smile)

Та донякъде може да е оправдан отказът на ваксинация за вирусни заболявания, с които вероятността да се срещнем е минимална, обаче тези писания например за тетануса, че "тя нямало да ваксинира въпреки всичко" са абсолютно безотговорни и глупави. Просто N-тия опит за игра с вероятностите ще е фатален.

Има и един куп други бактерии навсякъде около нас, които са потенциални причинители на инфекции, а за същите хора е почти сигурно, че и антибиотиците са мръсна дума. Интересно в подобни случаи какво правят? Оставят инфекцията да се развие, когато вариантите са два - смърт или ампутация?

# 423
От всичко написоно се забелязват няколко общи черти - противниците на ваксините са главно за свободния избор да решават какво да се прави с децата им. Не търсят последователи. Споделят опит, най-често натрупан но доста труден начин.  Защитниците са нападателни, дори стигат до обиди, ползват статистики. Изпитват страх дали другата група не е по-голяма отколкото са очаквали. Подкрепям написаното, че нова тема За и Против е ненужна. Нужно е само на двете групи да се осигури равнопоставеност - т.е ваксините да не са задължителни. Не съм чула да се вилнеят епидемии там където това е така. 
Радвам се, че детето на Roshko & Jolly се подобрява. Вярвайте в силата на човешкия организъм.

# 424
Та донякъде може да е оправдан отказът на ваксинация за вирусни заболявания, с които вероятността да се срещнем е минимална, обаче тези писания например за тетануса, че "тя нямало да ваксинира въпреки всичко" са абсолютно безотговорни и глупави. Просто N-тия опит за игра с вероятностите ще е фатален.
Аз не нямам против хора като теб да си бият тетанус при всяко външно нараняване ако са минали повече от шест месеца след последната ваксина. Дано не е прекалено често.  Не считам че си играя с вероятността, не съм по хазарта. Просто оценявам трезво положението, а не робувам на насаден страх.

# 425
"Ще дойде времето, когато лекарите ще разберат, че организмът може сам да се бори срещу болестите".

Агни Йога
    Надземното, пар. 340

# 426
добре, че няма епидемии, иначе голяма част от подобно заблудените ще си променят мнението, ама тогава е късно Simple Smile

последната грипна епидемия обаче се случи тъкмо обратното - ваксинирани хора (поне 3-ма около мен) изкараха много тежък грип, въпреки редовните противогрипни ваксинации последните 2-3 години

и започнаха сами да размишляват до колко са ефективни ваксините.... и вече никак не са убедени в това

# 427
Има и един куп други бактерии навсякъде около нас, които са потенциални причинители на инфекции, а за същите хора е почти сигурно, че и антибиотиците са мръсна дума. Интересно в подобни случаи какво правят? Оставят инфекцията да се развие, когато вариантите са два - смърт или ампутация?

Да, аз съм от тези хора - АБ не е точно "мръсна дума", но ще дам в краен случай, когато има животоспасяващо значение.

А за статистиката, която много уважаваш, лекувала съм на децата ми доказани бактериални инфекции (пиелонифрит, гнойна ангина, гноен отит, бронхит) без АБ и то бързо, безпроблемно и най-вече ТРАЙНО.

Omega  Peace

# 428
От всичко написоно се забелязват няколко общи черти - противниците на ваксините са главно за свободния избор да решават какво да се прави с децата им. Не търсят последователи. Споделят опит, най-често натрупан но доста труден начин.  Защитниците са нападателни, дори стигат до обиди, ползват статистики. Изпитват страх дали другата група не е по-голяма отколкото са очаквали. Подкрепям написаното, че нова тема За и Против е ненужна. Нужно е само на двете групи да се осигури равнопоставеност - т.е ваксините да не са задължителни. Не съм чула да се вилнеят епидемии там където това е така. 
Радвам се, че детето на Roshko & Jolly се подобрява. Вярвайте в силата на човешкия организъм.

Най-вероятно четеш наполовина, аз останах с обратното впечатление - противниците на ваксини са много по-нападателни и обиждат, но е нормално, когато нямат аргументи друго не остава..

"Статистика" ползват предимно отново противниците на ваксини и дадох пример за такова манипулативно използване.

Ето ти още един: ако неимунизираните в дадено общество са 10%, в една болница се наблюдава, че "90% от всички болни с рак на мозъка, са ваксинирани против XXX". Това се използва от тези хора примерно да кажат "леле значи щом се имунизираш за XXX вероятността от рак на мозъка е 9:1", само че това не е вярно очевидно, то просто отразява отношението на имунизирани:неимунизирани сред всички, а реално тези с рак на мозъка са еднакво разпределени сред двете групи. Само че за повечето хора единствено с познания за събиране на пари, подобни неща им се струват като "словесна задача по математика", получават скомина и нищо не разбират, защото ги заболява главата от напрежение.

И ако не вярваш на това, ще ти пусна колкото искаш връзки към страници пълни с подобни глупости, но които са нещо като интернет библия на тези хора и ги преписват, превеждат и разпространяват. Изобщо това поведение много наподобява сектанското и е просто може би още един начин за групиране по интереси Simple Smile

# 429
Зази, следих донякъде темата за отпадане на задължителността на ваксините.
Имаше една майка, която беше ЗА искане на съгласие, твърдеше че дори тогава пак би сложила на децата си ваксина.
Не разбрах защо обаче противничките на ваксинирането я нападнаха. Тя не настояваше за задължително ваксиниране, дори се беше ЗА доброволността на начинанието и въпреки всичко предизвика гняв.
Ето това не го разбрах тогава. Защо след катотрябва да има свобода на избора нападш някой че е упражнил тази свобода?
Така че крайности ще има от едната или от другата страна.

hopla, не знам на колко години си, оставам с впечатлението, че си около 20. Вярваш твърде много на лекарите. Стискам палци да не се случи лекаря, на който имаш пълно доверие да те подведе и нещата да станат критични.
Колкото до тетануса - не мисля че смъртността е 100% без ампутация. Освен това за да "прихванеш" тетанус, доколкото съм чела раната трябва да е достатъчно дълбока да няма достъп на кислород до замърсените тъкани и да няма достатъчно кървене да отмие бактериите. Вярно е, че е възможна смърт, но не вярвам да е 98% (отсавям 2% за онези изключително устойчиви организми)

# 430
"Ще дойде времето, когато лекарите ще разберат, че организмът може сам да се бори срещу болестите".

Агни Йога
    Надземното, пар. 340

"Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство."

Матей 5:3

# 431
4удя се кога ли 6те престанат тези изпръжнения,пардон упражнения по статистика.

# 432
... И ако не вярваш на това, ще ти пусна колкото искаш връзки към страници пълни с подобни глупости

Може ли наистина да копираш линкове ? /без да ги "квалифицираш"/    Simple Smile

..."групиране по интереси" - звучи добре  Simple Smile

# 433
Мамо, мамо!
Какво се е развихрило тук!
Съгласна съм с написаното от някои майки, че не е редно да се спори ЗА и ПРОТИВ, а е важно всеки да има свой избор.
Ако богаташите си бият камшика към някой екзотичен остров и отрочето им после довлече някое интересно вирусче, то аз нямам ли право да се сърдя, че не са ваксинирани?
Въпрос на избор трябва да бъде.
Ако на някоя от нас детето пострада от ваксина видимо, то тази, на която детето е живо и здраво да не би да живее с мисълта за другата майка? Ай стига бе!  Naughty Въпрос на избор трябва да бъде - поемаш риска или не го поемаш. Т.е. има 2 риска - единият е да поставиш ваксина, другият е да не я поставиш.
Отива на лекар детето, гледат му гърлото, преслушват го и хоп ваксината бита.
Никой не ти казва "Добър ден, днес мислех да поставим ваксина за..., но трябва да пуснем пълна кръвна+урина, да преслушаме, прегледаме детето и като се уверим, че е здраво, то мога да ви предложа ваксината, която е за... и може да доведе до...., но предпазва от..., помислете и решете дали поемате риска да имате защита от болестта, или поемате риска да нямате защита, но болестта при добро диагностициране е лечима.... а ако направи реакция към нея то тя може да е...."
В България най-лошото нещо за пациентите е, че нямат информация, никой не им я дава, за да няма после търсене на отговорност. Най-хубавото е за лекарите - нищо не казват, те ни лук яли, ни лук мирисали.
Само ако направят едно проучване между медицинските работници - лекари, хирурзи, ще разберете колко от тях , дъщерите им, роднините им са родили със СЦ, а същите тези хора агитират за нормално раждане Crossing Arms Ама как така все се случва техните близки да имат показания за операция, как така не е много ясно...тц, тц!

# 434
hopla, не знам на колко години си, оставам с впечатлението, че си около 20. Вярваш твърде много на лекарите. Стискам палци да не се случи лекаря, на който имаш пълно доверие да те подведе и нещата да станат критични.
Колкото до тетануса - не мисля че смъртността е 100% без ампутация. Освен това за да "прихванеш" тетанус, доколкото съм чела раната трябва да е достатъчно дълбока да няма достъп на кислород до замърсените тъкани и да няма достатъчно кървене да отмие бактериите. Вярно е, че е възможна смърт, но не вярвам да е 98% (отсавям 2% за онези изключително устойчиви организми)

Явно личният профил е много важен тук, по някаква причина, ето уточнение: над 30, не съм жена, че гледам ми пишете и в женски род, не пия лекарства, а на лекар не съм ходил почти никога, освен в училище за бележки, но това не пречи да имам определено мнение за болестите за които се ваксинират хората (не те ваксинират за настинка или ангина, а за доста по-сериозни неща), нито мога да се съглася, че организмът може да се бори сам и без сериозни последствия срещу *всички* болести, това е глупост и някаква химера на вярващите.

При тетанус не се ампутират крайници, там или оцеляваш или умираш (по ужасен начин). Инфектиране става от други бактерии и съвсем не е задължително раната да е дълбока, става и от повърхностни такива. Ако нямаш късмет и не се лекува с антибиотик се разпространява постепенно и или режеш мястото или след време умираш целия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт