Последствията от ваксините-предаването на Милен Цветков

• 41 384
  • 595
  •   1
Отговори
# 480
"Разбира се, не става ясно и дали вирусът изобщо е бил изолиран..."
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=3557847
"The epidemic virus strain was found in 23 samples, all from locations inside the risk area which contained communities that refuse vaccination for religious reasons."
http://www.cdc.gov/mmwR/preview/mmwrhtml/00020490.htm
"Wild poliovirus type 3 (PV3) was isolated from stool specimens obtained from 21 (47%) of 45 persons (primarily children)."

Що за въпроси са тези, които поставяте? Дали бил изолиран вируса...
Да, изолиран е...отдавна. Иначе ваксина как ще се направи??

Още доказателства, или и това не е достатъчно.
Снимка на вируса?

Aventis Pasteur Limited Archives, Acc0983

Това ли искате за децата ни?

или това?

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 21:16 от Birdie

# 481
... Естествено е държавата да предпочете  1% дефект пред милиони потенциални .....
Съгласна ли си този процент да е твоето дете? Защото аз не съм!

Никой няма да е съгласен естествено........ В първия си пост по темата съм написала, че съм наясно с рисковете.Но ако това беше 50 -те години нямаше да ме питаш подобни неща - върни се назад в темата и виж останалите ми постове навсякъде пиша, че след епидемиите 40 - 50 те години, една 1978г и още 2 - 3 епидемии с малка локализация държавата е предприела законно ваксиниране на всички деца. Тогава никой не е мислел дали ще го има този 1% или не, а е гледал да оттърве собственото си здраве и здравето на детето си и е предпочитал (възможно най - грубо) детето му да накуцва отколкото да го няма. А ваксините тогава не са били толкова чисти и добре изследвани като сега.
Прочети същия този пост внимателно и не ми казвай, че на статистически данни не вярваш - ами попитай родителите си. Не дай си боже настане епидемия всички тук ще пеете друга песен, колкото и цинично да звучи. Ние просто сме си такива, на сила можеш да вземеш, но не и да дадеш.

Maria.St, не съм цитирала, а съм копирала темата за полиомиелита от "Нервни Болести". Нима очакваш там да бъдат изнесени статистически данни???
Относно въпросите ти :
Не ми е известен такъв %, моите данни са от епидемиите - за което дори не споря. Приема се, че след успеваемост 98% на ваксината не би трябвало да се интерпретират предишни данни. В случая търсим 2% неуспеваемост - причините за тази неуспеваемост - грешката в практиките и т.н.т. - за което всъщност е темата и до тук никой не е дал логични аргументи.

# 482
Maria.St, не съм цитирала, а съм копирала темата за полиомиелита от "Нрвни Болести". Нима очакваш там да бъдат изнесени статистически данни???Относно въпросите ти :
Не ми е известен такъв %, моите данни са от епидемиите - за което дори не споря. Приема се, че след успеваемост 98% на ваксината не би трябвало да се интерпретират предишни данни. В случая търсим 2% неуспеваемост - причините за тази неуспеваемост - грешката в практиките и т.н.т. - за което всъщност е темата.

Shammi, разбира се, че очаквам. Винаги, когато и където съм чела медицинска литература, за всяка от болестите се цитират данни в какъв процент от случаите с каква тежест протича заболяването, какъв процент е леталния изход и т.н. Това е важна информация и е меко казано странно защо в този учебник е пропусната. По същата логика може да се изкара, че грипът е смъртоносен...

Това, което си написала след това, е ........... - бързам и не мога да се сетя подходяща думичка в момента - ама да видим правилно ли съм разбрала: значи понеже някой казал, че ваксината е в 98% от случаите успешна, аз нямам право да питам как всъщност протича заболяването Rolling Eyes

# 483
Това, което си написала след това, е ........... - бързам и не мога да се сетя подходяща думичка в момента - ама да видим правилно ли съм разбрала: значи понеже някой казал, че ваксината е в 98% от случаите успешна, аз нямам право да питам как всъщност протича заболяването Rolling Eyes

КЛИНИЧНА КАРТИНА

Протичането на заболяването може да се раздели на 4 стадия :

І.  Стадий на обща инфекция без данни за засягане на нервната система. Трае средно от 2 до 9 дни, а понякога не повечеот 24 часа.
ІІ.  Стадий на увруждане на нервната система (неврален стадий) от 3 до 8 дни. В началната, менингеална съставка на този стадий се появяват силно главоболие и повръщане. При обективно изследване през първите 1 – 2 дни на този стадий се намират данни за менингорадикулерно дразнене. През този стадий мозъчната течност е нормална или с леко увеличено количество на белтъка при умерена плеоцитоза, в началото почти винаги полинуклеарна. След 1 – 3 дни се появяват парезите и парализите – най – важният признак на този стадий – резултат от засягане на перифирния двигателен неврон. Парализите най – често се явяват през първите 5 – 7 дни, а в някой случаи още през първите 24 часа от началото на заболяването. У малките деца са характерни т.нар. „сутрешни парализи” – детето е било съвсем здраво при лягане, а сутринта се събужда вече с развита парализа.
Парезите и парализите могат да обхванат  крайниците, най – често долните, несиметрично, предимно проксималните им мускулни групи.
При изследването на болните през този стадий много по – важни                                                                                                                                                              са началните или едва забележимите явления на увредата на периферния двигателен неврон, от колкото ясната на всички наличност на парализи. Прецизното изследване на сухожилните рефлекси  и особено коленните с установяване на макар и едва забележима анизорефлексия може да бъде важен белег при обсъждане на клиничната картина. Трябва да се обърне особено внимание за наличие на булбарна парализа, парализи на лицевия нерв, болки и т.н.т. Въпреки, че при тези болни общото състояние не е тревожно, трябва да се знае, че процесът много бързо – за няколко часа или дни, може да доведе до летален изход.
ІІІ. Възстановителен стадий   - Започва няколко дни след появата и максималното развитие на парезите и след нормализиране на температурата. Прогнозата за възстановяване на парализираните мускули се преценява по промените на електровъзбудимосттаи електромиографията.

ІV. Резидуален стадий – трябва да се приеме, че започва след третата година от началото на болестта. През този стадий се очертават костните трофични смущения с остеопороза, които увруждат работоспособността на болните. През този стадий могат да се развият контрактури, артрози, не са изключени фрактури.

# 484
Kристян, темата тук е поставена от теб. Ти решаваш кое е най-добре. Аз вече изказах мнение, че ми се повръща и очаквах Вие да ме подкрепите и да им предложите на Хопла и Шами да не спамят темата излишно. Интересно ми е защо така са се вкопчили точно в тази тема? Имат ли цел? Каква е тя? Не вярвам да ни мислят за толкова глупави за да пишат неща които не засягат пряко темата. Един месец никой не ми отговори какви са точно съставките на капковата полио ваксина, дори не и знаят името...  newsm78

Roshko, не знам какво точно целят, но мога да ти кажа колко ЛС получих на родители, НЕжелаещи да си ваксинират децата! Така че, темата има смисъл, въпреки личните нападки, не ми пречат! Сигурно сами не предполагат, че играят за "другия отбор"  Peace

# 485
Бьрди....каква е таzи снимчица на "иzолирани вируси",даже и сянчица си имат...Средата ми е интересна каква е...Много интересна картинка.Ще викам микробиолога от другата тема да каже какво е...
Ще дадеШ ли линка откьдето си го копирал?

Интересни снимки на болни деца...Може ли РоШко да сложи тук една сьс сина си в интенzивното отделение? Wink

Хопла,
Цитат
Природата е велика и прекрасна, обаче в никакъв случай не бих се съгласил че е перфектна, иначе обезсмисляш еволюцията. Технологията е част от човешкия вид.

Само медиците мислят,че природата е ограничена и не е перфектна.И от там и техните zахраненици,пациентите им.
Технологията не е част от човеШкия ВИД.ПравиШ раzлика,надявам се.

# 486
Срамно е съвременни и образовани хора да пишат тук десетки страници с абсурдизми, излагащи на показ целия спектър човешка мизерия на духа. Маскирано и гарнирано всичко това като "плурализъм".

Тези хора са измислени:

Тези също:

Погледнете тези деца в очите и спрете с тъпотиите... моля

# 487
Бьрди,не бягай...давай линка...

# 488
Хайде повече реализъм...

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 21:48 от Birdie

# 489
"но мога да ти кажа колко ЛС получих на родители, НЕжелаещи да си ваксинират децата!..."
->Не ги ваксинирайте, моля. Но първо погледнете добре снимките. Нека Ви предизвикат ден два кошмари. Помислете после...

Това е опашка от родители, желаещи да ваксинират децата си срещу полио в първите години от обявяване на ваксината.
Те не се страхуват от полиото-затова са там ...

# 490
Shammi, това го прочетох, няма нужда пак да го пишеш. Вълнуват ме процентите - за всяко едно от тези нещица, които ги пише, в какъв процент от случаите стават?

Бърди, снимки има достатъчно в нета вкл на увредени деца, няма нужда да товариш темата и без друго е доста дълга.

# 491
Shammi, това го прочетох, няма нужда пак да го пишеш. Вълнуват ме процентите - за всяко едно от тези нещица, които ги пише, в какъв процент от случаите стават?

Maria.St,  от кои случаи???

# 492
Бърди, снимки има достатъчно в нета вкл на увредени деца, няма нужда да товариш темата и без друго е доста дълга.
Явно малко сте видели, за да говорите всички тези неща тук страница след страница...

# 493
Цитат
Естествено е държавата да предпочете  1% дефект пред милиони потенциални .....
По - горе в темата изразих емоционално и искрено съжаление за случилото се с детенце на Рошко. Оправдана е неговата реакция и не бих искала да провокирам повече неприязън, но фактите са си факти и са трупани години наред. 

Това ми звучи като да ти се умихват, докато те псуват!  Rolling Eyes
Темата е последици, а не случки от миналия век.
Направо стават смешни някои хора. Даже да понатрупа "подкрепа" един от тях влиза и като гост  Thinking
Нямам нужда от съжаление, а от информация какво да правя, когато пострадам от нещо, което ме предпазва от нищо и по никое време и място.
Благодарен съм на хората които разбират темата, поставят точните въпроси, но за съжаление когато няма отговори се започва със "спам".  newsm78

# 494
Shammi, примерно на парализи, парези, костни смущения? Всъщност изброих ти малко по-горе каква информация е важна, да не се повтарям. Без нея и обикновеният грип би могъл да изглежда доста страховит.

Ето данни, подобни на тези в Wikipedia, в още по-сбита форма.

Before the availability of polio vaccines, as many as 90 percent of children in the developing world were infected with all three types of the polio virus in the first two or three years of life (Sutter and Kew 2004). In developed countries, transmission occurred primarily in school-age children and more than 90 percent of infections were asymptomatic; 4 to 8 percent of children had nonspecific febrile illness and less than 1 percent developed acute flaccid paralysis (Sutter and Kew 2004).

Това е по информация на защитници на ваксините, книжката се казва Disease Control Priorities in Developing Countries (2nd Edition), глава 20 Vaccine–Preventable Diseases , по-натам ще погледна какво дават като цифри за останалите болести.

Общи условия

Активация на акаунт