Последствията от ваксините-предаването на Милен Цветков

• 41 400
  • 595
  •   1
Отговори
# 255
Aleksander,

именно информираноста е проблема на обществото. Ако родителите са информирани могат да предприемат мерки превантивно и да не се стига до такива спорове. Аз самата знаейки рисковете, плюсовете и минусите решавам как да постъпя в определена ситуация.
Аз уважавам хомеопатията с нейната профилактична роля и не виждам защо някой трябва да я отрича. Съвсем естествено е при възможност да се използват нейните качества от колкото да се друсаме с химия. Пак е въпрос на личен избор кой какво да предприеме.
Има и нещо друго, което ми прави впечатление - работя с увредени деца, много увредени (СМА, ДЦП, Хидроцефалия и т.н.т.) тенденция е родителите да казват че детето е увредено от ваксина. В много случаи при непоставена все още диагноза ДЦП васкината е "мощен" стимулатор за разгръщане на клиничната картина и хората се объркват и смятат, че увреждането е вследствие ваксината. Да не говорим за случаите на ваксинирани деца с доказана епилепсия.
Така, че по повод ваксините дълго ще има спор. Пак казвам аз ваксинирам детето си редовно и по стандартите на България за поставяне на ваксинация, но ако имах и най - малко съмнение от гореизброените нямаше да ваксинирам.
Тук не е въпроса на кого да вярваме, а кои са факторите (рискови и лимитиращи), които могат да направят една ваксина "убиец" и смятам, че НИЕ родителите трябва да се интересуваме и да отхвърлим всички притеснения с едно обосновано и правилно обяснение от страна на личния лекар.  
А колкото до самата полиомиелитна ваксина - моля ви поинтересувайте се защо е въведена "задължително" в България, по какъв повод и как. Тогава е било епидемия, не пандемия и е било страшно, умирали са хора на различни възрасти....прочетете, информирайте се и вижте  за какво става въпрос. Предполагам поглеждайки тогавашната ситуация, ще разберете защо сега си избираме дали да слагаме ваксини и как се е стигнало до тук, благодарение на какво?

# 256
"Тогава е било епидемия, не пандемия и е било страшно, умирали са хора на различни възрасти....прочетете, информирайте се и вижте  за какво става въпрос. Предполагам поглеждайки тогавашната ситуация, ще разберете защо сега си избираме дали да слагаме ваксини и как се е стигнало до тук, благодарение на какво?"

->Баща ми, като практикуващ педиатър, ми е разправял ужаси от онова време (края на 40-те и целите 50-те години).
Много от хората тук не могат да разберат че повече от 70-80% от страничните ефекти на ваксините се дължат на комбинацията->> лоши ваксини-лошо поставяне. Ваксините са като специалност-те са наука. Не е "бодене" само. Има редица подробности от ключово значение с пряк ефект върху честотата на страничните ефекти.

shammi    Hug Hug

# 257
  • София
->Баща ми, като практикуващ педиатър, ми е разправял ужаси от онова време (края на 40-те и целите 50-те години).

Бърди, имаме си вкъщи един дядо педиатър, практикувал през 50-те (основал педиатричното отделение в Самоков, нагледал се на всякакви случаи). Та дори и той(привърженик на ваксините) казва, че тежките случаи на полиомиелит са изключителна рядкост, трайните увреждания- още повече.

# 258
Нашата педиатърка, която е на една достойна за уважение възраст, открито и без недомлъвки ми е казвала, че е по-добре човек да изкара полиомиелит, заразявайки се нормално, отколкото заразявайки се от ваксина.

Shammi, цялата информация, която даваш, е много интересна, но би ли споделила откъде си се сдобила с нея? Аз съм чела доста неща за ваксините, вкл. официалните препоръки на МЗ и някои неща никъде не се споменават, а ме касаят много лично, напр.:

по - голям е риска от ваксините когато : Детето не е напълно здраво;  В рода има генетична предразположеност към някои автоимунни заболявания и генетични белези за заболявания на нервната система с неизяснена етиология; Алергии;

Предполагам знаеш, че НИТО ЕДИН от тези фактори не е основание за официално освобождаване от ваксина? Както и че съвсем официално ДТК и полио в 99% от случаите се поставят едновременно..........

# 259
Shammi, още един въпрос. Надявам се не го приемаш като заяждане, мнението ти е сравнително умерено, аз също в себе си (засега) не мога напълно да отхвърля ваксините и имам някои страхове, та просто си мисля върху постингите ти. Според теб как може да се разбере дали едно дете е напълно здраво? Знаеш колко често в 17:00 часа детето тича и играе, в 18:00 вече изглежда доста болно... Това е нещо, което никога не би могло да се оцени със сигурност.....

# 260
Цитат
За тези които цитират статистики - 95% от смъртните случаи са на неваксинирани деца от социално слаби общности и с ниска здравословна култура.

shammy, интересно ми е тези % официална информация ли са или по твоя преценка? Защото според мен същото може да се каже за повечето заболявания, с които се борят ваксините, но с % не бих се ангажирала...

# 261
  • София
Andrea$ ,Bise , благодаря ви Hug, ако не се справя пак, ще трябва на диски на ми го качите Embarassed
Вече не знам, наистина, разкъсна съм от противоречия, мног ми е трудно и тежко, не мога да направя избор... Confused

# 262
Аз също имам въпрос, не знам дали тук му е мястото, но как може след години да се разбере дали дадено увреждане е причинено от някаква ваксина?

Става въпрос за следното - брат и сестра са с намален слух, като и двамата се раждат с нормален такъв. Също така не са близнаци а с 9г. разлика. Момчето го водят по какви ли не светила, болници и лечителки. Резултата е нула. Това което се знае е че е увреден нерв и нищо повече. Момичето го водят само на 1-2 места и резултата е същия.

Та има ли наистина друг начин? Никой не споменава и не пита за ваксини.

# 263
Maria St,  така е нито един от тези фактори не е основание за освобождаване от ваксина, но наложени с редица изследвания и прегледи стават неоспоримо доказателство вече и много лекари не биха се ангажирали с поставянето на ваксина. Колкото до това здраво ли е детето - нали се прави преглед преди да се сложи ваксината, нали педиатъра основно преглежда детето? Честно казано е редно да се направи една кръвна картина и урина преди да се наеме някой да сложи ваксина, но малко педиатри тук правят това.
Емем, много рядко си позволявам да употребявам някаква информация без да съм сигурна, че съм я прочела, къде я има и достоверен ли е източника. Ще ти кажа и от къде. Когато писах дипломна работа ми се наложи доста да се поровя в НСИ (без да крия с доста връзки ме допуснаха до архивите) и там попрочетох доста неща, които ме интересуват - едно от тях бяха ваксините и статистиките преди и след законовото задължително налагане на ваксините. Искам да ти кажа, че въведенията за заболяванията преди описа на вида ваксина са потресаващи. Представете си статистически данни "украсени" със снимки и списъци от цели фамилии загинали от болести по онова време. Статистически данни датират от преди 1-ва световна война, но в годините около 2ра световна данните са меко казано ужасяващи.

# 264
Защо тази информация е толкова трудно достъпна ?
И как няма ваксина срещу чума при хората и защо чумата я няма без ваксини ?
Защо има увеличаване на случаите с туберколоза при положение ,че сме ваксинирани от родилния дом още ?
Защо боледуват ваксинирани деца ? Посочени примери от коклюш има тук .
Защо има лекари с 30 годишна практика отричащи ваксините и рискуващи практиката си не ги слагат а ги пишат фиктивно - подчертавам без заплащане ?
Ако всяка една от болестите според информацията предизвикват менингит? Какво ще причини ваксината ?И тнт и тнт .....
Човешкия организъм може да понесе всичко и нищо според мен .

# 265
И как няма ваксина срещу чума при хората и защо чумата я няма без ваксини ?

И холерата и проказата също...

# 266
"защо чумата я няма без ваксини..."

*защото е лечима с АБ
*защото начина на предаването и е контролируем
*защото има епидемиологични особености в предаването, което я прави контролируема
*защото резервоарите и са лесно контролируеми.

Проказа има, и е голям проблем.

# 267
  • София - Варна - Бургас
 - Все повече се убеждавам, че за СЗО и другите бюрократи, да не говорим пък за нашите, човек стои гордо в ... калта!, а човешкея живот не значи нищо.
 - Хората си вадят патлаците - стрелят ей така, за кеф, пръснат на някое 16г момиче главата, а на друг окото - и 200лв глоба или условна присъда.

- А, я си посмял да убиеш някоя горска свиня - от 5 години - нагоре Затвор!!!

- Колкото до ваксините, ЕС ни забрани от "хуманни" подбуди, да ваксинираме Свинете?!
 - А децата? - тях можеееее!

# 268
 Birdie , много те уважавам!
Но другите болести не са ли лечими с антибиотик - коклюша го излекувахме именно с такъв.
Рубеолата без антибиотик я изкарахме .
Защо има увеличаване на случаите с туберколоза при положение ,че сме ваксинирани от родилния дом още ?

# 269
Някои деца умират от коклюш.
Затова и дозите са в тази възраст с най-голям риск-бебета и деца до 12-15 месеца.

Рубеолата дава усложнения и затова също е в списъка. Освен това, неваксинираните деца са опасни за околните.
Въпроса с тбц ваксината от години е ясен-тя предпазва не от заразяване а от тежки и системни форми. Е, в родилния дом никой вече не прави тбц ваксина-за това че в Бг я правят в родилните домове, ваксината не е виновна.

Аз също съм критичен към някои ваксини, боря се за информираност на родителите, но ваксините са много важен елемент от профилактиката. От практиката това, не от книгите... Откакто има Превенар почти не виждаме отити във възрастта до 12 месеца...

Общи условия

Активация на акаунт