Внуци

• 12 573
  • 415
  •   1
Отговори
# 180
В темата се даде успешен пример от юрист.

В края на който пишеше, че внучето си е поискало апартамента. Демек изтърпяло ги е до 18 г. да му правят подаръци и заради апартамента. Колко пък да е успешно?

# 181
Без да сезира съда, не може да очаква преговори. Вече и е отказано. Чрез съда могат да се споразумеят.
И това не променя фактът, че майката може да настройва детето срещу баба му.
Трябва осъзнаване на ползите от контакт с бабата, ама на, великите майки си могат сами всичко.

Обикновено съм на страната на свекървите, обаче...

Аз всъщност не разбрах защо бабата е приканила майката с любимото внуче да напуснат. Защото може?

# 182
В темата се даде успешен пример от юрист.

В края на който пишеше, че внучето си е поискало апартамента. Демек изтърпяло ги е до 18 г. да му правят подаръци и заради апартамента. Колко пък да е успешно?
Не е успешно, но е показателно до какво понякога води това, да бъдеш безрезерво обичащ внучето. В моя случай и снахата имаше роля. Тя се възползваше успешно от обичта на свекърите.
Този внук можеше да има къде да живее след 18, защото и с майка си вече беше в конфликт, но алчността не доведе до нищо.
Бабата и дядото бяха безкрайно разочаровани и огорчени, но малкият си остана при майка си, а те го игнорират вече. Вместо той да им помага , той блага иска
Тя ....всяка баба да си знае интересите 🙂

Ирис, допълвам. Вероятно синът и живее там.
Само си спекулирам, авторката да каже.
А може и под наем да го дава.

# 183
Така, де. Не случайно има една приказка, че насила хубост не става.

# 184
Снахата няма файда да плаща 1 година наем на свекърва си, при положение, че има къде да живее и тези пари може вместо това да ги инвестира детето си. За това се е изнесла без циркове като е било поискано от нея.

# 185
Аз си мисля, че снахата, след като е била изгонена, го е изръсила това "апартамент срещу виждане" от чисто озлобление. Не мисля, че тя изобщо има желание или е вярвала, че свекървата ще се съгласи, затова й е изтипосала този абсурден ултиматум. Като майсторите, които са много ангажирани и за да те разкарат, ти казват четворна оферта. Ако беше толкова алчна хиена, нямаше да се крие и да не вдига телефона. Те такива се карат, спорят, но не пускат кокала и постоянно ти напомнят "да даваш имота". Ми нали бабата две години я търси, снахата не вдига, можеше да й звъни, защото иска да й припише имота, обаче явно на нея не й пука.
Аз бих се опитала още веднъж по човешки - ще накарам мъжа ми да й звънне, ще се опитам да я намеря чрез роднини, ще я издиря на работа, ако трябва, ще й предложа да поговорим на обяд само двете. Ще й споделя истинската причина защо ми трябва този апартамент и не е било защото не я харесвам, а защото знам, че има къде да отиде, а аз нямам. Ще й предложа някаква сума на месец като помощ от мен (любов, любов, ама сиренето е с пари), защото синът ми явно не става. (В очите на снахата свекървата Е виновна за провала на сина. Съжалявам. Снахата няма как да е толкова обективна, защото е вътре в ситуацията.)
Ако не стане - тогава съд, да. Все пак бабите и дядовците са изключително важни и като стожери на психическото и физическо благосъстояние на децата. Имаше статистика, че те са първите, които сигнализират за насилие върху детето. Колкото повече роднини, толкова по-добре. Обаче съдът е последна мярка.
Апартамент не бих дала за нищо на света.

# 186
Именно това изгонване е повратният момент тук....струва ми се, тогава се е преобърнала колата и отношенията са се скофтили.
Гонят се..внуче с майка му, после се иска внучето.
Ако толкова е било мило това внуче, защо е изгонено?
Бият се двете неща.

# 187
То и да я осъди за да вижда детето , такава агония ще е за всички страни, че думи нямам. В случая не знам целта дали оправада средствата. И дали си струва изобщо, няма печеливш в тази ситуация.

# 188
Именно това изгонване е повратният момент тук....струва ми се, тогава се е преобърнала колата и отношенията са се скофтили.
Защо се говори за изгонване, майката има свое жилище, нормално е след развода да се освободи чуждия апартамент. За свекървата също е единствено жилище, а и вероятно синът и живее там.
Освен това защо тя да не го ползва за допълнителни доходи, а трябва да го дава за безвъзмездно ползване на снахата, при това тя има къде да отиде.

# 189
  • Paris, France
Скрит текст:

Да написах,че е по негова вина и не го оправдавам. Но не мога да отговарям за действията на зрял човек. Не съм я изгонила, дадох и време да си оправи нещата и да прецени дали да отиде в нейния апартамент или при родителите си. Изнесе след два месеца и заяви, че приключваме всякакви контакти. Както писах по горе опитвах да говоря с нея, но без резултат

А защо го направи? Някои на това биха му казали направо изгонване, явно и тя така го е разбрала. Апартаментът не ти трябва спешно, можеше да ги оставиш да поживеят там с някаква уговорка - докато се съвземат,  детето поотрасне, снахата започне да води нормален живот, докато жилището ти потрябва на теб самата. Разбира се, без да приписваш нищо никому, това  винаги. е много погрешно, така че това си можела просто да го откажеш.
Защо ти беше важно снахата да напусне и то колкото може по-бързо?  Два месеца само багажа не можеш да си събереш. Любопитно ми е просто.

Честно да ги кажа, много малко хора биха искали  да се чувате, независимо какво пишат тук.

За мене това си е изгонване, че и с малко дете, чийто баща явно не е стока. Жилището е предоставено от майката на мъжа, вероятно защото никоя с всичкия си няма да прибере мъж и да му ражда дете у баба си или майка си. За майката и детето това е било семейния им дом. Представям си какво и е било да се мести с малко дете. Добре, че са родителите и и баба и, които вероятно помагат.

Може би майката не би родила дете от въпросния мъж ако знаеше, че при раздяла трябва да се прибере да тежи на родителите си с дете. Сега не може да работи вечер и събота или неделя заради детето или трябва да разчита на родителите си. При всички случаи нейното семейство поемат щетите, а авторката иска да си вижда внучато и ..... да помага.

Майката вероятно не е доволна от издръжката от бащата и бонбонки, шоколадчета и малко парцал едва ли са утеха. Разбирам я и също не бих била доволна в подобно положение.

Бабата има право на контакти, но ако един ден детето разбере, че го е изгонила от апартамента, който седи празен, може и да и обърне гръб. Заради подобна, но много по-лека постъпка не съм и погледнала един/а от дядовците/бабите ми и не съжалявам.

При това положение + нечитав баща, за когото не знаем защо е квалифициран като "сгрешил", не мисля, че може да има пълноценна връзка с него или роднините му. Детето ще изпита конфликт на лоялност и объркване, които неминуемо водят до отчуждаване.

Озлобената майка и родителите и ще натякват на детето колко много правят за него, колко струват уроците, екскурзиите, колко губят от наеми, а как бащата и бабата се скатават и идват с плюшена играчка или телефон за 100 лева.

# 190
Защо се говори за изгонване, майката има свое жилище, нормално е след развода да се освободи чуждия апартамент. За свекървата също е единствено жилище, а и вероятно синът и живее там.
Освен това защо тя да не го ползва за допълнителни доходи, а трябва да го дава за безвъзмездно ползване на снахата, при това тя има къде да отиде.

На внучето да го дава за ползване. Къде изпадна това внуче...защо го забравихте.

Като трябва да живее някъде внучето, то да е при родата на майка си. Къш бързо от дома на бабата по бащина линия, да си ходи при бабата по майчина...нещо така се получава....

# 191

Защото в очите на снахата очевидно Е изгонване и май точно там е проблемът. Тя можеше и сама да се изнесе, защото след раздяла е най-правилно така, щом има и къде, плюс тва няма да зависи от бившата си свекърва. Обаче едно да се изнесеш, друго да ти кажат да го направиш с дете на две години, което уж ти е много мило. Въпросът най-вероятно е принципен.

# 192
  • Бургас
Защо имането на дете следва да ти осигурява жилище, специално отношение и т.н.?  Сериозно питам. Питам като майка отгледала без бащата и семейството му вече пълнолетен човек. Същия този човек още си тормози душата, защо не го обичат, подкрепят, търсят и т.н. Още се чуди защо не е достатъно важен, за да бъде търсен, подпомаган. Няма как да причиня умишлено тези чувства в детето си. Но ми се ще на всяка жена, която го прави за глупости /откровени/ да и кажа СПРИ. Не за друго, ами защото знам, кой го отнася накрая.
Смятате ли, че един тъп апартамент е достатъчна причина да причиниш това на детето си? Не. Още повече никой не дължи имоти. Ако имаше брак, нямаше да има изгонени. Но брак е нямало.

# 193
  • Пловдив
Напълно възможно е снахата да е обидена заради изгонването и донякъде има защо, но да - това не е достатъчна причина да си "прецени така", още повече че искането за прехвърляне на жилището не се вписва в нормалното поведение дори на обиден.
Защо пък да е нямало да има изгонване, ако е имало брак?! Дори тогава ползването е до една година, която е минала, а няма причина свекървата да смята снахата с брак за пО снаха. Ние всъщност и не знаем дали е имало брак.

# 194

На внучето, на внучето, дето иска да го вижда.

Няма искане за прехвърляне на жилището. Някога, в някакво необозримо бъдеще, нещо, което бабата спокойно може да откаже и то не е свързано с приканването за напускане, та да ги обвързвате.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 16:38 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт