Внуци

• 12 554
  • 415
  •   1
Отговори
# 255
След бащата, идват на ред баш бабите..нали това е родата, близките.
Бащата като го няма, може да е в затвора, към филанкишията ли да адресира, или към близките и родата?
Смятам е ясно,но удобно се пропуска, че бабите се предполага да са в кръга близки хора. Wink
И двете баби. Не едната.
И не говоря за имоти, а за грижа, 6оято тук не виждам аз поне.
Как очакваш да помага бабата, ако не може да се свърже със снахата? Да я причаква някъде и да ѝ подхръвля пари от разстояние ли?

# 256
И после - свекървата ми се бърка... Ами държите се като деца, отнасят се с вас като с деца...

# 257
  • Варна
Да я посреща всеки ден и да я замеря с пачки. Ако пак не стане, да я замери с нотариалния акт на жилището.

# 258
И да не забравите да си приготвите по едно две апартаментчета, че някой ден и вие може да станете баби

# 259
А, грижата си е грижа. Не се правете че не разбирате за какво говоря. Писах назад как я разбирам аз грижата. Не говоря за имота, а за грижата...

# 260
Дано има кой да посъветва снаха ви, да си вземе и тя адвокат. Ще е незабравимо преживяване 😔

# 261
Съдът ще и даде право на виждане. Със сигурност. Въпросът е колко пъти месечно.

# 262
Бащата като го няма, може да е в затвора, към филанкишията ли да адресира, или към близките и родата?
Смятам е ясно,но удобно се пропуска, че бабите се предполага да са в кръга близки хора. Wink
И двете баби. Не едната.
Как очакваш да помага бабата, ако не може да се свърже със снахата? Да я причаква някъде и да ѝ подхръвля пари от разстояние ли?

Като не я изгони да си ходи при майка си.

# 263
Съдът ще и даде право на виждане. Със сигурност. Въпросът е колко пъти месечно.

И как. Аз бих се борила да е в мое присъствие възможно най-дълго.

# 264
  • Paris, France
Тя е направила добро на сина си, все пак. За да не е заврян зет.

Стига бе, на всички е ясно, че не е проблемът само в жилището. Кой знае, какво още има, но авторката удобно го спестява.
А може и заради момичето да е било, не знаем с категоричност, че е било заради сина и.
Нали младите избират в 21 век. Снахата защо не го е завела при бабата, да го завре.
Или под наем, че тогава хазяйнът пуска само едномесечно, а не двумесечно предизвестие 😀

Вместо да са благодарни за помощта и жеста, то се оказа, че жената е виновна.

За нейната баба не знам, но моите баби не можеха да приемат, че ще настаняват някого за да им такова дъщерите или внучките. За син, може би, биха приели, защото знаеха колко е трудно мъж да плаща квартира и жена да иска да е с него.

Много родители увещават момичета да живеят със синовете им, да имат дете с тях и обещават имоти и помощ с внуците, но не винаги си удържат на думата. Докато искат внуче се мазнят, а после искат да помагат с патенце и плюшено меченце. Затова и много днешни жени искат предбрачни договори и не щат да раждат от безимотни мъже, особено в държави с ниски издръжки.

Майката може да не е искала да плаща наем за да живее със сина на авторката, още по-малко след като е могла да живее с баба си, която вероятно и е готвела и е домакинствала.

На мене много мъже ми предлагаха да живеем заедно, като наема го плащат те. Никога не приех. Представи си ако трябваше и половината да го плащам аз!

Майка ми веднъж, по повод на това, че нейна колежка беше купила жилище на дъщеря си и зет си каза, че жилище за дъщеря си с цел да живее с мъж би купила само ако дъщеря и е куца, саката или глухоняма. Много се смях тогава, ама си е точно така.

Вярно е това за предизвестието, но под наем жената едва ли би раждала дете.

# 265
Отишла е в собствения си свободен апартамент. Поискала е прехвърляне на свекървения, отрязали са я.

# 266
И двете баби. Не едната.

Като не я изгони да си ходи при майка си.
Не при майка си, а в собственото си жилище!

# 267
Отишла е в собствения си свободен апартамент. Поискала е прехвърляне на свекървения, отрязали са я.
Тя, че е отишла, отишла е. Въпросът е защо изобщо се е наложило да ходи. Детето нали има баща и баба по бащина линия. Как точно се оказва натирено с майка си в наследен от прабабата по майчина линия апартамент при такова прекрасно семейство ще остане загадка.

# 268
Тя, че е отишла, отишла е. Въпросът е защо изобщо се е наложило да ходи. Детето нали има баща и баба по бащина линия. Как точно се оказва натирено с майка си в наследен от прабабата по майчина линия апартамент при такова прекрасно семейство ще остане загадка.
Какво значи "има баба по бащина линия"? Детето има и баба по майчина линия.

BTW, около мен има няколко примера на внуци, които са откъснати от баби и дядовци. Във всички случай поводът е нещо по-скоро незначително, а причината е инатът на родителите.

# 269

Аз това питам - къде в закона е написано, че бабата дължи издръжка и апартамент на всяко от внучетата си?

Или като се набляга на това, че има баба по бащина линия - две години е живяло в неин апартамент, защо следващите две години не е живяло в апартамента на другата баба? Като ще се щавят пари и имоти и от праотците.

Дайте малко по-сериозен диалог.

Общи условия

Активация на акаунт