Внуци

• 12 590
  • 415
  •   1
Отговори
# 315
Аз пък никъде не прочетох, че не иска да се грижи за детето.
Кажи честно, че очакваш в бегемама някоя баба да каже, че всъщност не иска да се грижи за внука си, след като е плюла майка му цял ден!

Майката ще получи невероятна победа. Детето ще си расте с  нейните представи за семейство, което е жалко, но факт. Цял живот ще знае, че баща му и родата му не го искат и са гадни.
Верно, друго си е да имаш контакт с баща, дето даже родната му майка не го бръсне за слива, пък и тя самата си сменя често и диаметрално настроенията.

# 316
Няма нужда никой да настройва детето срещу другата рода, баща му си е бил камшика, баба му е изгонила майка плюс бебе, а сега и ще ги съди.Blush Срещу факти не се рита...

# 317
  • Бургас
Ма да не е спала момата когато е правила дете с такъв кофти баща. Ще живее с избора си.
***Това го казвам, като не включвам никакви случаи на домашно насилие.

# 318
  • Пловдив
Цитат
...а сега и ще ги съди.
Иска да си вижда внука наглярката, не я е срам, щяла да ги съди.

# 319
Авторката да си пази документите от делото, защото децата растат и е добре като порастнат да знаят важни подробности за собствената си съдба.

# 320
Цитат
...а сега и ще ги съди.
Иска да си вижда внука наглярката, не я е срам, щяла да ги съди.

Децата защитават майка си. Нормално. В случая единствен родител...

# 321
Какво значи, че ги е изгонила от апартамента си? Не е длъжна въобще да ги пуска да живеят там. Било е жест на добра воля. Децата са ангажимент на родителите си.

# 322
Да си пие горчивата чаша като не се е научила да слага себе си в центъра на живота си.
Ами може и да сте права. Явно не съм се научила да поставям себе си в центъра. Друго си е на почивка без внуци. Но все пак ще пробвам със режим на свиждане.
Съгласна съм, че детето има нужда от грижи и не яде играчки, ама не мога да ги пресещам на всяка крачка или да отвлека детето, за да се грижа за него. Говорила съм и със майката на снахата. Отговорът беше, че синът ми щом ги е напуснал и аз нямам право да виждам детето, щом не мога да отстъпя апартамента заради внучето. За нейния апартамент, не се коментира. Тя си пази личното пространство, точно както аз. Не знам дали помага на дъщеря си и как. Не мога и да я търся повече, защото каза,че я притесняваме и още един път ако с мъжът и позвъним на вратата ще извика полиция. Относно коментарите които се пишат кои баба и дядо се грижат по-добре за внучето ще кажа само, че докато бяха семейство детето беше на изкуствена храна и от ден първи, когато съм била почивка или отпуска го взимахме с мъжът при нас, за да имат младите свободно време. Поста го качих, ако някой се е сблъсквал с това нещо да даде съвет. На мен също ми е неприятно да се стига до съд. Това е крайна мярка.

# 323
Няма гаранция, че детето ще заеме позицията на майка си, особено, ако му сипва отрова по отношение на бащата. Има много писано за това как децата отнасят към себе си казаното от майките за бащите. Та такива отмъщения от майка чрез дете... не винаги са с положителен резултат за замислилия ги.

# 324
  • Пловдив
Е, сега, щом и майката на снахата смята, че не трябва да го виждаш, това е последният пирон в конструкцията на неопровержимите доказателства, че ти си си виновна и че ако си свястна, майката е нямало да... Според някои в темата, де.
Иначе идеални хора няма.

# 325
Изкуствената храна не разбрах за какво е признак.
Обаче знам, че първо синът да изостави мама и бебе, после свека да отпрати мама и бебе е много лош признак. Вероятно затова две години се куми лирическата героиня - знае, че няма да излезе точно бяла и добра.

# 326
  • Пловдив
На възможност да го взимат от ден първи?

# 327
Изкуствената храна не разбрах за какво е признак.
Обаче знам, че първо синът да изостави мама и бебе, после свека да отпрати мама и бебе е много лош признак. Вероятно затова две години се куми лирическата героиня - знае, че няма да излезе точно бяла и добра.
Значи, че не е кърмено бебето и бабата е гледала бебето от съвсем малко

# 328
До нищо добро не е довело това, че си гледала толкова малко дете, а родителите му са си гледали кефа.

# 329
  • Пловдив
Много е нагла авторката, начи - смята, че снахата и е длъжна до гроб да и дава да си вижда внука.

Кои по-точно от излагащите се (=на различно от твоето мнение) в темата са баби, или както уважително се изрази ти одеве - бабки? Може ли предположение?

Общи условия

Активация на акаунт