Внуци

• 12 471
  • 415
  •   1
Отговори
# 390
Добре де тя и да има право да вижда детето, като баба на дете на 4 годинки, /което не помни тази жена/ как ще и бъде определено да го вижда и къде? Надали на тази възраст ще и го дадат да го вземе, пък и то ще се скъса от рев. Майката и да е задължена да и даде достъп до детето къде става това?

Че кой го интересува детето, ще пореве пък ще спре. Бабата има права все пак.

# 391
Обичайно вземащият в определен час взема детето от дома на майката и го връща пак там.
Ако и позволят преспиване, се изготвя и социален доклад дали бабата има условия детето да спи там. Тя явно има. А и го е  отглеждала, тоест, има капацитет.
А майката е длъжна да подготви детето, да създаде укловия, да се осъществи режима.
Ако настройва детето, и го травмира, тя ще е без капацитет. 😶. И ще наруши закона. Ще последват психолози, отворен случай на дете в риск.

# 392
  • Далечният изток
Личните драми на някои нито са определящи за всички възможни човешки отношения, нито пък имат общо с темата. Да не отварям дума за тона и сарказма на някои млади булки...

# 393
Защо трябва да спи при баба си. Аз много рядко съм оставяла децата с преспиване на бабите, при все че сме в доста добри отношения.

# 394
Добре, наистина ли не се усещате... Пишете си сценарии, ремонти, детето гладно, защото мама няма пари за храна, навивате се...

Ами на въпроса защо е изгонена може да се ползва сравнително логичната обосновка от страниците назад по отношение на свекървата - защото така си е го е направила. Ако е била свястна, кой ще я гони - нито мъжът ѝ, нито свекърва ѝ... Така се писа назад - щом ѝ е зле, значи го е заслужила. Мисля необорима е тази логика.

И ти викаш да не пишем сценарии и да не вкарваме лични чувства ..., а ти написа най-...нека кажем лудия сценарий!

Никой никъде не е казал, че е лоша снахата, че я е изгонил мъжа и. Само свекървата я е изгонила.
Ако снахата е заслужила каквото и да е по твоята логика, то бабата също е заслужила да няма внуче.

# 395
Защо трябва да спи при баба си. Аз много рядко съм оставяла децата с преспиване на бабите, при все че сме в доста добри отношения.
т е. питаш защо е внуче да спи при баба по принцип (не героите в темата)? Защото е полезно и за двете страни.

# 396
  • София
Мъжът и да е искал да я изгони, не би могъл – жилището не е негово.

Логиката на Ема е правилна – ако свекървата си е заслужила отношението, то е възможно и снахата да си е заслужила отношението.

# 397
Обичайно вземащият в определен час взема детето от дома на майката и го връща пак там.
Ако и позволят преспиване, се изготвя и социален доклад дали бабата има условия детето да спи там. Тя явно има. А и го е  отглеждала, тоест, има капацитет.
А майката е длъжна да подготви детето, да създаде укловия, да се осъществи режима.
Ако настройва детето, и го травмира, тя ще е без капацитет. 😶. И ще наруши закона. Ще последват психолози, отворен случай на дете в риск.

Струва ми се, че пишеш така сякаш само бабата има права. Майката също вероятно ще потърси адвокат, за това, че детето ще бъде водено при непознат за него мъж /мъжът, с когото съжителства авторката/. Може да действа чрез психолог, че това непозната да го отвежда го стресира неописуемо и така - нататък.

Имам познати в Германия, които чрез съдебен процес си виждат внучето, но имат 4 часа в празничен ден и то веднъж на месеца. Никакви приспиванки, вземанки и т.н. Интересно ми е нашето законодателство какво е предвидило.

Мислех, че дете до 5  години не се "дава" без майката. Че те 4 прародителя ако искат достъп + дните за бащата ще го разчекнат едно такова дете.

# 398
А защо да не преспива ?
Явно авторката може да се справи.
Идеята на съда и законодателя е даэсе създадат трайни и полезниэсемейни връзки, които да са в интерес на детето. Тук съдът определя, а не- майка му.
Като не иска снахата за малко време, трябва да доказва, че не е в интерес на детето да общува с бабата. А аз само позитиви виждам, че и с преспиване да и постановят. Особено, както Мис Мама две госини крие детето.

Дорис, да , има права , да , в СК има член .
Какво, като бабата живее с мъж на семейни начала от 15 години, честно, какъв е рискът 😀

# 399
А защо да не преспива ?
Идеята на съда и законодателя е даэсе създадат трайни и полезниэсемейни връзки, които да са в интерес на детето. Тук съдът определя, а не- майка му.
Като не иска снахата за малко време, трябва да доказва, че не е в интерес на детето да общува с бабата. А аз само позитиви виждам, че и с преспиване да и постановят. Особено, както Мис Мама две госини крие детето

Тъй като нападаш снахата ме караш да и адвокатствам - Мис Баба 2 години не го е търсила това дете. Закона и тогава е бил закон. Форума и той си беше тук ... ако това и е източника на информация.

# 400
  • София
Дорис, чети темата.
Авторката е писала, че с този "непознат" мъж са водили детето по почивки и са го гледали през отпуските си, за да могат младите да почиват.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 00:07 от milenaka

# 401
А защо да не преспива ?
Като не иска снахата за малко време, трябва да доказва, че не е в интерес на детето да общува с бабата. А аз само позитиви виждам, че и с преспиване да и постановят. Особено, както Мис Мама две госини крие детето

Тъй като нападаш снахата ме караш да и адвокатствам - Мис Баба 2 години не го е търсила това дете. Закона и тогава е бил закон. Форума и той си беше тук ... ако това и е източника на информация.
Търсила го е, молила се е, унижавала се е.
Снахата я игнорира. И не нападам снахата.
Коментирам темата и законовите положения

# 402
  • Пловдив
Повтори се няколко пъти, че детето е търсено многократно, но майката имала право да не го дава, защото така е преценила, тя бабата ако беше свястна, щяха да и го дават, няма майка, дето от чиста злоба към свеки и бившия да не си дава детето.
Сега се оказа, че и за в бъдеще имала право да не го дава, защото бабата две години не го била търсила. Шеомръ.

# 403
Ооо сега като гледах и то отгоре, отгоре - авторката трябва да съди и сина си и снахата. Има значение младите имат ли брак. Да са се съдили за родителски права. Има значение къде се води, че живее и детето и баща му /ако бащата се води, че живее на един адрес с авторката - реално може да излезе, че тя го вижда, когато бащата го взема.
Има значение, че не живее с дядото на детето. Трябва и акт за раждане на детето, за да доказва родственост.
Трябва да докаже със свидетели, че не и се дава достъп до детето.
Ще бъде поредната хватка тип "кой ще намери по-хитър адвокат".

Като почнете "четете темата"! Авторката много неща е написала, а колко са верни един Бог знае. Чак пък да го водят на почивки няма и 2 години бебе ... Ясно е, че темата е нейна и няма да напише "А бе не съм прекрасна баба" .... нямаме реален коректив. Имаме обаче някой "проблясъци" от авторката, които ме карат да мисля, че никой не е само бял и добър.

# 404
Последно.
Ако бабата беше оставила мама и внуче в апартамента си, и после ревне снахата във форума, че и се бърка в гледането, нямаше ли да питате " ти какво правиш там, като си имаш свое жилище"

Общи условия

Активация на акаунт