Американски колеж - двадесет и девета тема

• 63 800
  • 668
  •   1
Отговори
# 165
Потвърждавам

# 166
Потвърждавам

# 167
Здравейте, тъй като на детето ми му предстои кандидатстване (следващата година) и колежът е едно от местата към които сме се насочили. Малко ме притесни този казус с изгонения учител, изчетох темата, но не ми стана много ясно. Всъщност знае ли се конкретната причина поради, която е уволнен.

# 168
  • Софето
И аз потвърждавам за срещата на 24ти.

# 169
  • София
Здравейте!

За майките, които се интересуват за кандидатстване в САЩ или за тези, които искат да съдействат :

Среща на 24.01.23 (сряда) от 19 ч в Кабинетрент, ул. Гургулят 2 ( на ъгъла с ул. 6ти септември) с куверт 20лв за чаша вино и снакс. Това не е заведение, а зала,  така че моля за потвърждение до 20.01.23г

Здравейте,
още едно потвърждение за срещата

# 170
Здравейте, тъй като на детето ми му предстои кандидатстване (следващата година) и колежът е едно от местата към които сме се насочили. Малко ме притесни този казус с изгонения учител, изчетох темата, но не ми стана много ясно. Всъщност знае ли се конкретната причина поради, която е уволнен.
Според мен /може и да не съм права/, акцентирайте върху колежа -неговите "+" и "-"  - иначе, винаги ще има има изгонени учители /няма да коментирам причините/. За мен- след един завършил колежанин, и един - "действащ"- в 10  клас- ще споделя- това е мястото, в което се учи, децата се учат да мислят, да работят в екип, да работят нестандартно, под "пара", да работят безпроблемно с другия пол /някой може да се смее,но приятели споделят, че при тях не е така.../, едно различно място за обучение- за децата ми- най-доброто!

# 171
  • София
Синът ми е в 9ти клас. За момента смятам, че това е най-правилното място за него. Споменах му за колебанията на майките в бг-мама и той ми каза "кажи им да не се притесняват, супер си е училището" .
Вярно сега му пуши главата, учат като луди (преди файнълите), а по време на файнълите ще им пушат сигурно и други части, но смятам, че там е щастлив и наистина много се учи.
Големият ми син е в СМГ и там се учи много , особено в профилите, но просто всеки си тежи на мястото.
СМГ не беше за малкия , прекара там 3 години , сега ги сравнява и смята, че в АКС е много по-яко Simple Smile

Това е и големия спор у нас - кое училище е "по-яко" , всеки си брани неговото и на мен ми е много забавно, защото никой не се отказва Simple Smile

# 172
Здравейте, моля бройте ме за срещата на 24-ти!

# 173
Здравейте, и аз потвърждавам за срещата на 24-ти 😀

# 174
Отзиви от вчерашната среща (16.01.2024) в АК?

# 175
Здравейте!

За майките, които се интересуват за кандидатстване в САЩ или за тези, които искат да съдействат :

Среща на 24.01.23 (сряда) от 19 ч в Кабинетрент, ул. Гургулят 2 ( на ъгъла с ул. 6ти септември) с куверт 20лв за чаша вино и снакс. Това не е заведение, а зала,  така че моля за потвърждение до 20.01.23г

Здравейте,
още едно потвърждение за присъствие на срещата. Simple Smile

# 176
Отзиви от вчерашната среща (16.01.2024) в АК?

Споделям отзиви - целта беше да ни представят целите на Колежа, структурата на Колежа- Борд /членове и функции/, Президент, отделите в колежа и т.н., като имаше инфо и за много други неща, не всичките необходими за родителите /по мое мнение/. Според Президента идеята на тези срещи е да се търси и направи връзка между родителите и колежа, да се интегрират родителите по  различни начини за постигане на целите. Интересното за мен- статистика за резултатите на децата на матурите в 10 и 12 клас за последните 3 години, сравнени с другите училища в София и средното за България- на доста добро ниво са колежаните предвид наблюденията ми от последните 2 години специално с катедрата по математика, където е и "най-слабият резултат" - окло 75 %. Много добри постижения на децата и на изпитите SAT- и по двата компонента са в първите 15 % в света, което е нещо. Имаше статистика за 2023г. къде са приети завършилите колежани- много приети деца в САЩ, което не беше така към 2018-2019, когато първият ни колежанин кандидатстваше. Другото, което ми направи впечатление, е че миналата година Колежът е завършил с финансов дефицит - т.е. недостиг на парични средства, което леко ми намириса на намек за увеличаване на таксите- дали е така или това е само в моята глава- ще видим. Зададе се въпрос за изгонения учител и слуховете - доколко са проверени, дали е извършено като проверка всичко, което е трябвало. Отговорът беше- да. Имаше въпрос от родител и за бюджета, защото имаше графа- "други разходи", в която беше посочено, че същата "взима" от бюджета 7 % - обяснението от фин. отдел беше, че тук се включват комунални разходи, разходи за квалификация и др., с което същият родител не бе много съгласен, но присъстващите членове на Борда ни увериха, че всичко се одитира по няколко пъти и от различни места. Имаше един слайд, в който се обясняваше за обратната връзка, която Колежа търси от ученици и родители, но нямаше конкретика по въпроса, а честно казано после не ми остана време, да попитам по този въпрос- дали въобще някой взима предвид мнението на децата, защото май не е така.
Това е най-общото. Аз искам да видя на следваща такава среща какво ще е продължението - много говорене и малко действия няма да помогнат, дано да е обратното.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 20:16 от Mamax2

# 177
А, за какви слухове става на думата? Писмото е причината след такава подробна среща. Децата са объркани.

# 178
  • София
Другото, което ми направи впечатление, е че миналата година Колежът е завършил с финансов дефицит - т.е. недостиг на парични средства, което леко ми намириса на намек за увеличаване на таксите- дали е така или това е само в моята глава- ще видим.

Все пак миналата година са работили със старите такси? Да се надяваме, че новите 20% + увеличени такси ще им покрият нуждите!

# 179
  • Sofia
Дъщеря ми реши да кандидатства за лятно училище в САЩ, за което обаче й трябва Toelf, спешно. Тук  видях, че има дати за София, но никъде няма упоменати центровете, в които се провежда изпита.
Дали можете да ме насочите къде да се обадя?
Предварително се извинявам, че не съм по темата, но знам, че можете да ми помогнете.

п.с. И IELTS също е опция.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 20:21 от Shantal

Общи условия

Активация на акаунт