Американски колеж - двадесет и девета тема

• 63 138
  • 668
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
В родителския портал имаме на разположение винаги неофициална версия на транскрипта, който си разпечатвам или свалям на пдф, когато ми трябва. Например - за отличен успех ползваме намаление от застраховката за шофиране, подадох файла и при регистрацията за лятното училище. В АК имате ли подобен документ, който можете да ползвате при нужда?

Има транскрипт и репорт кард, който за съжаление не е изцяло на английски, а за да бъде преведен, трябва да бъде подпечатан (не може просто да се дръпне от системата), за което ученикът подава молба и има някакъв срок за издаването му, не става на момента.

П.с. Всъщност не знам, дали пък не го превеждат директно в колежа.

# 241
Здравейте, искам да попитам кои школи се считат за най-добри за подготовка 6-7 клас. Аз видях няколко, много са скъпи, няма гаранция, че ще бъде прието. Или само с отделен частен учител, особено по БЕЛ? Как сте процедирали за успешен прием. Благодаря.

# 242
  • София
Трябва добра подготовка по математика и да се чете разнообразна литература - художествена, научно-популярна, различни статии. Нужна е добра грамотност. Школа може да се ползва само за 2-3 пробни изпита, за да свикне с формата и да тренира за време.

# 243
  • Софето
Здравейте, искам да попитам кои школи се считат за най-добри за подготовка 6-7 клас. Аз видях няколко, много са скъпи, няма гаранция, че ще бъде прието. Или само с отделен частен учител, особено по БЕЛ? Как сте процедирали за успешен прием. Благодаря.
Двете ми деца бяха в ПЧМГ до 7ми клас + в 7ми клас ходиха в Лого 3 на курс подготовка за АК (математика и български). Племеника ми също посещава Лого 3 и на приятели две деца също бяха в Лого 3. Всички бяха приети в АК. Сигурно има и други добри школи, но ние сме много доволни от Лого, най-важно е, че децата бяха доволни от преподавателите и ходиха с желание.

# 244
  • софия

Днес може би, но утре

# 245
Скрит текст:
Чудесни деца - и днес, и утре🫶!

Последна редакция: ср, 14 фев 2024, 07:41 от Фран

# 246
  • София
Започна регистрацията за изпита на АК. Кога започваме със залозите за бозата?

(Чудя се, защо вече 2 месеца не се пише в темата, а аз съм изключила известяването по незнайни причини.)

# 247
Надявам се да се пораздвижи темата сега около изпита. Нищо, че вече колежанката ми завърши, продължавам да се вълнувам от АК. Успех на кандидатстващите.

# 248
Честит празник, честито кандидатстване и въобще кой каквото празнува, да му е честито!
Аз имам въпрос за финансовата помощ, как се случва след първата година - ще получим ли примерно мейл, в който ни приканват, ако кандидатстваме за такава, да представим документи?

# 249
В мейла с покана да се запишете за следващата година имаше линк за заявяване на желание за получаване на документи за намаляване на таксата.

# 250
При сключване на договора за следващата година се получава и пакета за финансова помощ. По спомен - изпращаха мейл, в който заявявате, че искате да Ви изпратят и документите за помощ заедно с договора за следващата учебна година.

# 251
  • софия
Има(м) рипорт за първия срок.

# 252
  • София
Как им понесе на колежаните новият тип файнъли? Моят доста се измъчи. Признавам, че за пръв път го видях да учи за файнъли, но пък този път наистина му дойде тежко. После сигурно цяла седмица релаксираше.

# 253
  • София
Демотивиращо! Още повече, че се усещат все по-безгласни букви, покрай повсеместното писане на писма до ръководството с искане за връщане на стария формат, а не са удостоени дори с проформа отговор

# 254
Беше ненужен допълнителен стрес.
Интересен ми е  смисълът на "гениалната" идея петъкът след файнълите да е учебен ден вместо да се ползва и той за изпити, а да имат  ден за подготовка преди това.

Не помня обсъждахме ли тук какъв е статутът на файнълите по бг системата?
Приличат на класни работи, но дори и да се водят контролни, мисля не са разрешени такива количества на седмица и дали оплакване в Руо няма да свърши по-добра работа?

Общи условия

Активация на акаунт