Американски колеж - двадесет и девета тема

• 63 827
  • 668
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, като за първа година в Колежа ще помоля за ориентация - днес започна вторият срок, а в Грейдлинк няма срочни оценки за първия. Кога се случва това оформяне във времето? Благодаря ви!

# 226
  • софия
Оценки за първия срок има. Поне при нас са въведени всички оценки за различните задания през срока и файнъли.

Рипортите ... ще ги има по някое време.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 15:39 от zvаnchе

# 227
И аз това се чудех - сигурно тези дни ще излязат и последните оценки от файнълите (остава само математиката) и тогава оформят.

# 228
Още не са проверени всички файнъли. Оценките за срока ще излязат автоматично, като ги проверят.
По предметите, по които има резултат от файнълите, вече си виждате срочната оценка.

# 229
При дъщеря ми липсват оценки от файнъли и други задания по 5 предмета от общо 16.
Този семестър учениците май са лишени от възможността да обсъдят оценките и работата си през семестъра с учителите.

# 230
При моята са налични всички оценки по всички предмети и до колкото разбрах имат възможност да си видят работите от файнълите.

# 231
Все едно сме в 2 различни училища😄
При нас освен резултати от файнъли липсват и оценки. Децата днес са се опитали да говорят с учителя, навикал ги е и се приключило.
Изобщо тази година имам доста забележки относно учителския екип, начина по който се поставят и оценяват заданията и най-вече отношението.
На някои преподаватели явно не им издържат нервите и си позволяват забележки, коментари и тон които не са Ок.

# 232
  • софия
Аз съм силно оптимистична, че остават само 3 срока 🙂 Но, пък, много сме доволни от новата госпожа по мат. Доволни, защото дъщеря ми разбира всичко, спокойна е, ходи и си пита, ако нещо не разбира, а вкъщи ние не слушаме мрънкане.
Не мога да повярвам, че сме от тези с всички нанесени оценки.

# 233
  • София
Аз съм силно оптимистична, че остават само 3 срока 🙂 Но, пък, много сме доволни от новата госпожа по мат. Доволни, защото дъщеря ми разбира всичко, спокойна е, ходи и си пита, ако нещо не разбира, а вкъщи ние не слушаме мрънкане.

Честито! Нова за вас или нова за колежа?

# 234
  • софия
И двете. Елка Кирилова. Идва от дупнишка гимназия, но дъщеря ми казва, че е спокойна, добре обяснява. Харесваме и Константинова 🙂

# 235
  • Sofia
Утре е последният ден за нанасяне на всички оценки за първия срок. Дъщеря ми днес е питала, защото ѝ трябва report card-a.

# 236
  • софия
Онлайн регистрация за приемния изпит: 14 февруари - 6 март 2024 г.
Изпитът ще е в неделя - 24 март 2024 г.
Късмет на кандидатите!
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 15:29 от zvаnchе

# 237
Какво ще е нужно за кандидатстване? Успех от първи срок най - вероятно, но как точно се доказва? Бележка от училище? Други бележки трябва ли да се подготвят, да знам какво да иска дъщеря ми

# 238
  • София
Да, извадка от електронния дневник с успеха. Класната ни я подготви тогава.

В родителския портал имаме на разположение винаги неофициална версия на транскрипта, който си разпечатвам или свалям на пдф, когато ми трябва. Например - за отличен успех ползваме намаление от застраховката за шофиране, подадох файла и при регистрацията за лятното училище. В АК имате ли подобен документ, който можете да ползвате при нужда?

# 239
Снимка също трябва
Ето това намерих на сайта
https://www.acs.bg/media/5587/2023_helpful-information-about-registration.pdf

Общи условия

Активация на акаунт