Американски колеж - двадесет и девета тема

• 63 017
  • 668
  •   1
Отговори
# 285
освен да започнем да се питаме до кой номер са стигнали Laughing
Децата от частни училища вече сигурно са се записали, но в нашето държавно не дават още бележка. Имало време Close

# 286
# 287
  • София
Нещо на наддаване го ударихте Simple Smile

Г-жа Рамацоти - 576
Джанка - 623
Shantal - 629
sadlady-648
bunova - 658
mila07 - 693
Татко Мецан-700
StefiZ - 707
Milenita - 713
prizma - 718
galadmer - 723
molive - 726
kassii - 728
SvetlaC-743
aunt Ogg - 753
silan-758
Gorg0nzola - 765
zvanche - 779
Сойка Присмехулка - 787
Фран: 788
Marmosets- 803
Mamax2 - 826
Aмели - 847
Sharky* - 863
Tzvety26-901
rihan - 1001

# 288
  • София
Г-жа Рамацоти - 576
Джанка - 623
Shantal - 629
sadlady-648
bunova - 658
Sanaka - 687
mila07 - 693
Татко Мецан-700
StefiZ - 707
Milenita - 713
prizma - 718
galadmer - 723
molive - 726
kassii - 728
SvetlaC-743
aunt Ogg - 753
silan-758
Gorg0nzola - 765
zvanche - 779
Сойка Присмехулка - 787
Фран: 788
Marmosets- 803
Mamax2 - 826
Aмели - 847
Sharky* - 863
Tzvety26-901
rihan - 1001

# 289
Мда, мисля че ще спечеля отново бозата 😂

# 290
  • софия
Мда, мисля че ще спечеля отново бозата 😂
подстрекател 😀

# 291
  • софия
Добро утро с колежански хумор

Ние започваме да се ориентираме в кандидатстването. От срещата с адвайзъра не мога да кажа, че имахме особена полза, но вече бяхме започнали да се интересуваме. Колежанката е готова с първи драфт на СВ, говори и с двама учители за препоръки. Дано сме се ориентирали към правилните предмети. Г-жа МилевА е останала учудена. Много я харесваме. Златна школа е тя.

По повод препоръките за кандидатстване имам следния въпрос, по който се колебая: Според адвайзъра 2 препоръки от преподаватели били достатъчни. Да де, ама дъщеря ми се е насочила към бизнес-инженерна специалност и според адвайзъра препоръка от преподавател по мат/Entrepreneurship и език били достатъчни. Чудя се дали не е по-подходящо да са препоръки от преподавател по мат, Entrepreneurship и език?
Определено имам много на ум по препоръките на адвайзърите, предвид споделени мнения и опит на други родители, броя ученици, с които трябва да работи всеки, многото различни посоки, респ. университети, за които се кандидатства. Не бих искала нещо да не се случи, защото сме пропуснали дребна, незначителна подробност, което сме можели да избегнем.

# 292
  • София
Препоръките за САЩ и за Европа  се различават. За САЩ са задължителни три препоръки /math/science, humanities and advisor/, докато в Европа обикновено препоръки не се искат за бакалавър. Има университети, в които се иска обикновено една препоръка от учител, който познава добре кандидата в областта, в която ще учи.

При вас конкретно може да прецените дали да е от учител по мат или по предприемачество.Това, което не ми е ясно, е как се изпраща тази препоръка - за САЩ и UK съветниците ги upload-ват в Common App  и в  UCAS, но за други университети най-добре да попитате. Но мисля, че изобщо не трябва препоръка за университетите, към които сте се насочили.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 09:42 от Prizma

# 293
Тъй като и дъщеря ми се е насочила само за кандидатстване в Европа, адвайзъра й е казал че препоръки не се изискват, но за всеки случай й е казал да си поиска две и то задължително от учителите по биология и химия, защото било важно да са учители от областта към която се е насочила.
До тук това знам, дано да е полезно, че всички сме в тази главоблъсканица 😅
Нашия адвайзър беше много доволен, че знае какво иска и каза, че ще се заеме с проучване на университетите и ще й направи списък.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 12:01 от StefiZ

# 294
А препоръките само от настоящ преподавател в училището ли могат да бъдат?
Това долу-горе означава само преподаватели от 11 и 12ти клас, тъй като често чужденците са само по две години.

# 295
Не знам, не се сетих за такъв вариант и не съм питала.

# 296
  • София
Трябва да са актуални, т.е. от учител в 11 или 12 клас.

# 297
  • софия
Тъй като и дъщеря ми се е насочила само за кандидатстване в Европа, адвайзъра й е казал че препоръки не се изискват, но за всеки случай й е казал да си поиска две и то задължително от учителите по биология и химия, защото било важно да са учители от областта към която се е насочила.
До тук това знам, дано да е полезно, че всички сме в тази главоблъсканица 😅
Нашия адвайзър беше много доволен, че знае какво иска и каза, че ще се заеме с проучване на университетите и ще й направи списък.
И моята ще кандидатства само в Европа. Има конкретен университет и специалност, но нали трябва да имаме и резервен вариант.
Нашата каза същите неща (Да не сме при един и същ? Нашият е КХ), но аз нямам много вяра и предпочитам да проверявам информацията, а и в момента все още се ориентираме какво и как трябва да правим.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 14:07 от zvаnchе

# 298
Звънче, мъж е БК.
Да ти кажа и аз съм проучила всичко, започнах от рано, защото тя от 5 годишна знае какво иска да учи. А аз обичам да съм подготвена и вяра освен на себе си на друг нямам 😂
И винаги с план Б, че и Б на бето трябва да имам...

# 299
  • софия
Колко е хубаво, че е сигурна.
При нас изборът е отрицание на това, което не иска, а то е почти всичко 😁 Т.е. не е "да, това е", а е "това остава след всички "не". Когато е говорила с Милева за препоръка, госпожата е останала учудена от профила ѝ. Не я била виждала в подобен профил. То и аз не я виждам ясно, но лошото е, че навсякъде я виждам така.
За останалото и аз съм като теб - отрано и Б на Б.

Общи условия

Активация на акаунт