Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 19

• 49 336
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • here and now
Не си консерва, но го правят.

# 151
И други неща правят,дори.Вчера говорих с приятел.Учител по математика в професионално училище в България.Стана въпрос за учениците в двете държави.Каза ми,че мин.седмица са изключили момиче в 8кл,което правило св.рки в тоалетните през междучасията.Не знам дали са и плащали за това.

# 152
Брей, аз направо не мога да повярвам, че са го изключили това момиче. Щото “всеки сам си преценЯ”, нали. 🙄
Браво, има лъч светлина значи.
А на момчето разминало ли му се е?

# 153
  • София
Ако гледате филма Диада, там са отразили точно тези реалности.

# 154
  • На морето!
А във филма Еуфория е отразена действителността в САЩ и други развити държави. Не е като да се случва само тук, за огромно мое съжаление.

# 155
И аз за Диада се сетих, именно и тази тема се засяга там.

# 156
  • София
Моето мнение съвпада с изказаното от Мьос!

Малко се шокирах обаче от това за осмокласничката, правеща св-ки в тоалетната. Не, че го нямаше когато аз бях в 8 клас. И при нас имаше момичета, за които се носеха подобни легенди. Дали са били истина не знам. Но сега след 3 г моето дете ще е в 8 клас и реалността започва да ме плаши в някаква степен, гледайки на нея от позицията на родител.

Иначе дъщеря ми е на 10 г. Вече е с цикъл. В нейния клас има още едно момиченце с цикъл ( поне аз само за още едно знам), което е в нейната компания. Каза, че си говорят за тези неща свободно. На момиченцата, на които все още не им е дошло им е интересно да ги разпитват. Но всичко е въпрос на желание от тяхна страна да водят тези разговори и са си близки. Включително едно момче, което е част от компанията им обичало да слуша. Било информирано вече от майка си по тези въпроси, така че даже се включвал на моменти с коментар. Първоначалната ми реакция беше да й кажа да не коментират  това пред момчето, но пък тя отговори, че той приемал нещата много добре и не личало по нищо да му е дискомфортно.

# 157
Гледайте на Цанов новият клип, точно за момичета 12-14-15 години става дума. Аз съм в пълен потрес:(((

# 158
Имайте в предвид и училището в което се е развило действието. Професионална гимназия това са бившите техникуми. По какво е техникума, какво е реномето му към момента, важно е. Каквото и да си говорим средата е много важна.
Иначе и аз съм в потрес от случващото се и само стискам палци да мине леко през тия периоди и да е влязло нещо в главата и. Лошото е, че след нея идват още две 😵‍💫

# 159
Здравейте, следя темата от скоро. Имам тийнка на 14г. Първия ѝ цикъл, дойде на 12г, но от около година е редовен. Беше на 9-10г, когато започна да си носи превръзки в раницата от страх да не ѝ дойде, докато е на училище. Причината за този страх беше подигравки по адрес на момиче от съседен клас, което не е знаело какво е цикъл. Много кофти ситуация. Аз съм за свободното обсъждане на тази тема, тя не трябва да е табу, все пак е физиологичен процес протичащ в женския организъм.
Шокиращо си е това за осмокласничката и още как. Въпреки, че и по времето, когато аз бях на тази възраст(а това беше отдавна) се знаеха момичетата от съответното училище, със сходно поведение. Имах съученичка, която премина в самостоятелна форма на обучение, защото забременя на 14г. Та това поведение не е от вчера или днес.

# 160
JACKLIN*, кой е Цанов? Винаги е имало и по наше време, и преди това момичета с  нисък морал.  Ако ги няма тези неща, няма как да се разграничим от тях. Моите наблюдения са, че там където родителите отсъстват, природата запълва с аморалност. И да-средата в тази възраст е по-важна от родителското тяло. Познавам  всичките й приятелки и родителите им и дорде имам тази възможност ( още една година максимум), ще накланям везната в полза на това да контактува с "добри" деца.

# 161
Аз завърших една от топ гимназиите(тогава, а и сега), та това не е критерий, който да определя морала. То по тая логика всички професионални гимназии са дъно, а ако са и в малко населено място незнам. Познавам приятелките ѝ, както и част от родителите им. Но не се меся в изборите ѝ, тя си преценява кой ще допусне до себе си. Даже в детската градина не съм давала наклон. Колкото по-рано се научи да отсява околните, толкова по-добре. Не че не е грешала в преценката си, но някак по-лесно е докато са малки, защото и тайните са им детски. Към днешна дата може да се похвали със сплотен приятелски кръг.

# 162
Елитното училище не е застраховка срещу кофти среда и съученици с рисково поведение. Това обсъждахме скоро в къщи с децата, че имали чувството че учели на някакъв остров, защото в тяхното училище е толкова спокойно, а в тази или онази елитна гимназия се случвало това, онова, третото. Те имат контакти с деца от различни училища покрай спорта и са добре информирани за разни извънредни ситуации. Впечатляват се, разказват и споделят много, говорим свободно вкъщи. Всъщност нито тяхното училище е чак толкова спокойно, нито другите топ гимназии са чак толкова зле. Но секс истории по кьошета и тоалетни сме нямали, наистина.
Деца с рисково поведение, с нездраво възпитание рядко влизат в най-добрите училища, факт. Затова вероятността от кофти компании е по-голяма в другите, по-неелитните. Но и там учат добри и свестни деца. Много индивидуално е всичко и универсална рецепта няма. Нито универсална застраховка.

# 163
Нормално ли е момиче на 14 да си прави кола маска цял интим и това да е тема на обсъждане между съученички? Хайде аз приемам да си направи, ако е състезателка по плуване например, но го намирам за вулгарно и невъзпитано да разпитва връстничките си, дали си правят. Сигурно съм мега задръстена, но и на дъщеря ми й е станало неприятно да й задават такива въпроси и да й споделят подобни неща. И те дори не са приятелки с това момиче. Как бихте я посъветвали да реагира в такава ситуация, аз сутринта направо блокирах какво да кажа.
За мен това е основното в случката - че на детето не му е приятно нито да го питат, нито да слуша за това кой кои части си епилира. И щом не му е приятно, не е нужно да отговаря, нито пък да се чувства неудобно от това, че не му се отговаря. Не понасям подобно навлизане в личното пространство.

# 164
Аз явно също живея на остров. Не знам по мое време да са се правили свирки по тоалетни. Знам, че в тоалетните се криеха да пушат и все съм си мислила що за кеф е това.
Знам, че една моя наборка правеше анален секс, за да е девствена, но сега хич не се пазят.
Настръхва ми косата! Как да си опазим децата?!
Днес пак четох съвет на академик гинеколог, който препоръчва секс след 16г.

Общи условия

Активация на акаунт