Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 19

• 49 111
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Mediterraneo
Моите са тотално различни като характери, но стаите им са еднакво разхвърляни и на двете. Голямата беше вкъщи за една седмица, днес си тръгна и ми предстои да разчиствам след нея. В същото време се оплаква
 от съквартиранта си, че не чисти общата баня Simple Smile ( живее с гаджето си и неговия брат).

# 631
Аз не разбирам какво толкова се мери и сравнява, както възрастните са различни, така и децата.
Здрави да са, на другото животът ще ги научи по един или друг начин. Пък и да не станат супер организирани и подредени-- чудо голямо, със сигурност ще имат други силни страни, важното е да ги открият и да се чувстват щастливи и в "свои води".

# 632
Така е, най-важното е да са здрави, даровита е и много артистична, обаче може да си легне да спи върху хавлията и дрехите от училище, да сложи постелката за йога на масата и да я чопли докато се храни, в коша с прането намерих четката за зъби. Не е просто разхвърляно, то е дизастър. На 9 е и вече 9 години ходя след нея, еми уморявам се вече. Не очаквам и не държа на стая под конец, ама нали, поне тоалетната хартия да не е закачена на закачалката в коридора.

# 633
Ако говорим за почистване 1 път седмично и подреждане преди гости, то моите двама ( и двамата зодия близнаци) са направо топ.

# 634
Дени, ами това ми се струва нормално.  Чистене през ден вече бие на патология.

# 635
Да обобщя- в Германия децата са научени на ред и дисциплина. В Бг само някои ( Козирог) са подредени.
Това да им е проблемът. И ние не сме всички пИрфектни. Някои имат ОКР, други чистим, когато можем

Днес я водих на почистване на лицето, обаче доста е зачервено, където е стискала козметичката.С какъв крем да се маже за да се успокои по- бързо кожата ( нослето и между веждите)

# 636
Г-жа Рамацоти , нашата козметичка казва да не се мие и маже по лицето нищо поне 1 ден.

# 637
  • София
И козметичката, при която ходи синът ми, му е забранила 24 часа да мие и маже лицето си. Обикновено зачервяването отминава на следващия ден.

# 638
  • Бургас
Моята козметичка позволява единствено гентамицин върху конкретното място, но не за третиране на зачервяване, то си отшумява само за вечер, а ако има някакво разраняване, притриване от самото стискане.

# 639
  • Mediterraneo
Това със зодиите е прах в очите. Моят козирог, дето не е в Германия, върви го виж колко е подреден. Чисти веднъж седмично, като тогава прибира прането си по шкафовете, дотогава стои на един стол купчено, както съм го слагала през седмицата. Просто съм спряла да влизам да чистя в нейната стая. Когато почувствала нужда, си чистела Simple Smile

# 640
Рамацоти, да не мокри те са и сложили всичко, ще се успокои.

# 641
И моята дъщеря е разхвърляна, пред гости се старае и оправя,но иначе може да си държи така стаята. Мен специално ме дразни,че стои единствено пред телефона сега през ваканцията, ако няма излизане или за учене.  Вместо да свърши нещо за 20 мин и да помогне.  Тая постоянна и " "много интересна " информация в нета я зарибява много  и  е голямо предизвикателство и заплаха в бъдеще.
А това,че всички са различни съм съгласна,   приятелка с три момичета ми казва,че само на едно му идва от вътре да оправя . Другите са си нормални:grinning::

# 642
Моята майка гледа два дни дребните в къщи и съответно наблюдаваше каката какво прави.Каза, че бюрото и е безобразно и много разхвърляно и трудно си оправяла леглото. На мен ми стана много смешно, защото е забравила аз и сестра ми колко разхвърляхме и как си подреждахме стаята, след много крясъци и заплахи. Не е до зодиите, аз съм козирог и се научих да подреждам, чак като студентка и още съм над нещата.Сестра ми е водолей, там хаоса е пълен.Но тя си е такава, човек на изкуството, хаотична.

# 643
  • София
Аз от зодии не се интересувам, но съм чувала, че девите са подредени. Моята щерка е дева, но няма никакъв ред при нея. Отдавна спрях да се впрягам. Единственото, което не се отказвам да повтарям е, че трябва да помни поне къде си оставя вещите, а не всеки път да обикаля апартамента в търсене на зарядното ( например) при положение, че всички зарядни вкъщи ( освен нейното) си имат една обща кутия на удобно за всички място в хола.

При нас назрява друга драма. Моят баща, подобно на майката на mmm_st, явно не си спомня пубертета на мен и братята ми и сега се сърди, че щерка ми предпочита да стои в стаята си пред това да излиза с нас навън.  Излиза с приятели, разбира се, но с нас не я задължавам, освен когато е наложително.
Преди няколко дни баща ми вдигна скандал, че детето се било цепело от фамилията и аз също, защото я подкрепям. А всъщност "цепенето" се изразява в това, че: 1. Ние с нея имахме уговорка да се видим с приятелско семейство , а по същото време баща ми ( без да коментира с нас) се уговорил да излезе със семейството на брат ми и щом ние не отиваме с него, значи се цепим. 2. На дъщеря ми вече не й е приятно да се занимава с братовчедка си, която е на 6 г и в момента се явява дразнител за нея ( понякога съвсем умишлено я дразни, друг път просто си търси копания за игри, но на моето вече не му се играят такива игри, а малката започва да настоява, с което досажда и се получава търкане между тях, за което баща ми обвинява моята щерка).

Съвсем нормално е според мен да си предпочита компанията на връстниците в момента. Като цяло е много толерантна към братовчедка си, но оттам малкото си въобразява, че може да й се качва на главата и някак много умело извърта ситуацията така, че каката да излезе виновна. Естествено, че каката в тази ситуация няма да е във възторг от перспективата да се събира с братовчедка си.

# 644
Майка ми която е изключително подредена и винаги е била, много се дразнище че аз съм разхвлрляна, но в моята стая просто не влизаше.
Сега и дъщеря ми е разхвърляна, а аз подредена.
( и трите сме водолеи)

Мисля сама ще стигне до заключението че този хаос не и е комфортен.

Общи условия

Активация на акаунт