☃️ 🎄 ❄️ Започва радостта голяма, декември е и време не остана (тема 7 /януари 2024г.)

• 40 708
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
Yvka - Честити девойки и поздравления за естественото двойно раждане! Леко възстановяване ти пожелавам!

upincloudnine - Звучи, че сте взели правилното решение! Ще се получат нещата с кърменето, щом имаш желание и я слагаш често. Консултантката ти е казала сигурно, но е възможно да е по-успана и от упойката, пък ако има и жълтеница вече, е нормално. Кога ви изписват?

Sunshine07 - На твое място бих направила един тест за ковид, не че нещо ще промени толкова, но да си знаеш, да провериш и коагулация после. В момента точно така караха около мен повечето - с ниска температура и болки в тялото. Иначе всичко е вируси, такова нещо като настинка не съществува, тялото може да се е преохладило и да си хванала вирус по-лесно, но пак си е вирус. На твое място бих добавила цинк задължително, може и селен. За смучене за гърло, ако те боли - Исла мус, спрейче Голадрил или друго, подходящо за бременни. Чайове и мед са ясни, като там с билките трябва да се внимава. Бързо да ти минава!

Аз поредна нощ "кукувам" - от 3:30 някъде съм будна и поне 2 часа не мога отново да заспя. Тази нощ пусках пералня с бебешки дрешки. Grinning Имам си нова пералня от вчера точно и съм много ентусиазирана, егати, какви неща ме радват..Мъж ми и детето отидоха при свекърите за 1-2 дни, нямах търпение вече, понеже бъдещата кака доста боледуваше този месец и си бяхме заедно, нещо напоследък и не се храни като хората,абе,доооста изнервена е, направо като 6г тийн и вместо да си почивам психически в 9-ти месец ми е адски стрес всеки ден. Та 1-2 дни да си пера и подреждам на спокойствие, не ги отказвам. : D Още се чудя да я спра ли от училище още отсега. Хем ще откачим вкъщи май, защото и мм си работи,аз трябва да я извеждам и забавлявам, хем ме е супер шубе толкова скоро преди раждането да не лепне нещо, а то всеки втори е болен в момента.

Благодаря сърдечно за споделеното мнение! 💐

# 466
Честито и от мен, Yvka
Наистина си мама герой ❤
Много да ви радват и бързо възстановяване на теб!

# 467
Sunshine -  объркала съм името на спрейчето - Голанил е, ама реших за всеки случай да проверя, да не те подведа - не намирам къде пишеше, че става за бременни, питай най-добре.

# 468
  • София
Честито на Yvka, здрави и щастливи, бързо възстановяване,  направо си герой Simple Smile
На мен вчера ми излезе херпес на устата,  предполагам след вируса ми е паднал имунитета. Последните 2-3 дни съм като в летаргия, все едно съм ленивец - само лежа, спя и си почивам  Simple Smile
Още нищо не съм изпрала и подредила,  но каквото такова  Simple Smile

# 469
Sunshine -  объркала съм името на спрейчето - Голанил е, ама реших за всеки случай да проверя, да не те подведа - не намирам къде пишеше, че става за бременни, питай най-добре.

Благодаря много!
Ако мога да вярвам на бързия тест се оказа ковид 🥺

# 470
Момичета ,имате ли създадена чат група във вайбър ???

# 471

Благодаря много!

Рядко дават грешки при положителен резултат, за съжаление. Не се притеснявай, сега минава сравнително бързо, по-често не се вдига висока и опасна за бременни температура, а пък тъкмо ще имаш имунитет някой и друг месец после с новородено. Почивай си повече, пий течности, чуй се с лекаря си да видиш какво ще каже. Аз карах в 5-та седмица на бременността, когато е по-опасно, но всичко беше наред. Simple Smile Бързо оздравяване!

# 472

Благодаря много!

Рядко дават грешки при положителен резултат, за съжаление. Не се притеснявай, сега минава сравнително бързо, по-често не се вдига висока и опасна за бременни температура, а пък тъкмо ще имаш имунитет някой и друг месец после с новородено. Почивай си повече, пий течности, чуй се с лекаря си да видиш какво ще каже. Аз карах в 5-та седмица на бременността, когато е по-опасно, но всичко беше наред. Simple Smile Бързо оздравяване!

Благодаря сърдечно!
Дано мине бързо! 🥺

# 473
  • София
Честито и от мен за новородените бебенца ❤️ Да са здрави и благословени 🥰

# 474
Yvka честито ви двойно щастие❤️!
upincloudnine на мен ми предложиха абсолютно същите сценарий като при теб ..само дето моите километри бяха 100...аз също съм по ЩАрк...
Момичета кажете как да го накарам това бебе  да се оригне...заспива на гърда докато суче още на 5та-10та минута най много и си яде заспала..бутам я...щипя я и спи...тя е още жълта от жълтеницата и незнам дали не заспива така бързо заради нея....после идва истинския кошмар... оригването...друсам я,преобръщам,подскачаме,клякане,ставаме...по един час я държа права и не се оригва...слагам я в леглото и 2 часа след ядене връща по малко мляко и през носа потича....единия път се задави и изпаднах в ужас...под матрачето съм сложила антирефлуксна възглавница...спи подпряна на една страна,но понеже от време на време се извива от коликите и си извива и главата и затова се задави...ето с такава възглавница сме ,но тя пак успява да си извие главата назад...ето снощи отварям очи виждам как тече малко мляко от носа и..избърсах я веднага и не се задави ..дали е мрънкала и съм чула в съня си...нямам спомен...
https://kasida.bg/product/39028/jane-vazglavnitsa-protiv-obrashtane.html

# 475
кърмените децане винаги се опигват , спри да скачаш с нея и да я друсаш така е по кофти Simple Smile повечето деца връщат мляко и това е нормално. ти къде роди по щарк ?

# 476
В Бургас в дева Мария..на 3- 4тия ден бях като кон...а като ме изписаха усещах само опъване от конците

# 477
Аз заспало бебе след кърмене не будя, ама изобщо. А дъщеря ми имаше сериозен рефлукс, фонтани плюеше,не малко да връща. Също, подпряна на една страна е отречена поза вече, само тук в Бг все още така ги слагат от родилното още..Слагай си я нормално по гръб, с главичка на една страна.

# 478
Ама то е по- опасно да я друсаш и ръчкаш отколкото да не се оригне .
Аз оригвах като сядам и облягам бебето с корема на коляното ми, веднага се оригваше. Ако не става остави детето да си спи.

# 479
кърмените децане винаги се опигват , спри да скачаш с нея и да я друсаш така е по кофти Simple Smile повечето деца връщат мляко и това е нормално. ти къде роди по щарк ?

По Щарк до колкото знам в София не много лекари оперират. Майчин Дом д-р.Дяволов и Шейново д-р.Велев. За други не съм чувала.
Аз лично избрах д-р. Маркова не само защото е мега яка и приятна, но и защото оперира по метод който е близко до този на Щарк. Д-р Маркова, Богданова, Нашар и Марков, ако не се лъжа, практикуват метода при който разреза е хоризонтален и само накрая не се реже мускулът а мембраната между мускулите което пак прави въстановяването по бързо от обикновеното Цезарово.  Това имам аз като информация най-вече за д-р Маркова. Ще споделя впечатления след две седмици.Grin

Общи условия

Активация на акаунт