☃️ 🎄 ❄️ Започва радостта голяма, декември е и време не остана (тема 7 /януари 2024г.)

• 40 687
  • 768
  •   1
Отговори
# 495
Марина е по-голямата и по-тежката, Христина е втора и по-дребна...
Аз акушерка не избирах. Вецев каза: "Ще викнем Ванчето"... И така 😊
Трудно беше, защото окситоцина не ми действаше за засилване на контракциите и малко се поизмъчихме всички с излизането на бебетата. Но всичко е добре, когато свърши добре...

Lollo, значи може наистина да е имала просто лош ден тогава.

Yvka, добавих ви на първа страничка, но не знам коя от девойките колко се е родила, та може и да съм ги объркала. Да са ви живи и здрави и много да ви радват! Ти си мама-герой! Даваш ми надежда, че ако все пак избера Шейново, то Вецев може наистина да ми даде шанс за естествено раждане, щом на теб е дал. Коя ти беше акушерката? Много ти се радвам, че успя да родиш двете принцеси нормално 💖
Аз вече откачам -то си дойде време да раждам, а аз още се колебая накъде да хвана 🙄 Просто не знам кого да избера и на кого да се доверя.

# 496
Мен ме оперираха по Щарк в болница Селена, Пловдив. Гадничко си е да си със спинална и в будно състояние, смисъл не боли поставянето, ама това, което усещаш си е травмиращо - такова издърпване,  наместване, леле не знам как се забравя.. Grinning Крещях “ужас, ужас”. Имам много големи болки в гърба и кръста, операцията не.
Аз имам коластра, дохранвам и с адаптирано малко, добре се получават нещата. Не е свалила много на кг, 100 гр само. За оригването не повече от 5 мин.
Надявам се да ни изпишат утре и вкъщи вече да се понагласим по-добре. Забравих вече какви други въпроси ме питахте по-назад, ако може пак ги задайте, ако не съм отговорила.

# 497
Мен ме оперираха по Щарк в болница Селена, Пловдив. Гадничко си е да си със спинална и в будно състояние, смисъл не боли поставянето, ама това, което усещаш си е травмиращо - такова издърпване,  наместване, леле не знам как се забравя.. Grinning Крещях “ужас, ужас”. Имам много големи болки в гърба и кръста, операцията не.
Аз имам коластра, дохранвам и с адаптирано малко, добре се получават нещата. Не е свалила много на кг, 100 гр само. За оригването не повече от 5 мин.
Надявам се да ни изпишат утре и вкъщи вече да се понагласим по-добре. Забравих вече какви други въпроси ме питахте по-назад, ако може пак ги задайте, ако не съм отговорила.
Леле, аз мислех,  че при секцио нищо не се усеща,  нали спиналната упойка уж трябва изцяло да обезболи тази част, или при този метод се слага по-малка доза?
Как се казва бебчето си траеш? 😉😅
Ще се справите с кърменето, браво! Ще ви изпишат ли за новата година?

# 498
то не те боли , но усещаш все пак че те местят напред назад но нее болка това просто не неприятно смото чувство за местене.Ама няма как те трябва да махнат тая плацента , па те натиска да излезе течностите които има от матката , наместват туй онуй .

# 499
Леле, аз мислех,  че при секцио нищо не се усеща,  нали спиналната упойка уж трябва изцяло да обезболи тази част, или при този метод се слага по-малка доза?
Да се включа за секциото 😁. Аз също бях съсъ спинална упойка и нищо, ама нищочко не усетих. Вече, когато извадиха бебоците и почнаха да ме чистят, изпита само паника. Иначе след операцията на 5-тия час помолих д ами махнат катетъра и си станах сама. Учудващо не ме болеше толкова и гледах да не спирам да се движа, нито на същия ден, нито на следващия. Аз родих на 15.12 в 07:53/07:55 и на 17.12 ме изписаха. Ражда в Клиника Малинов и мога да кажа, че там е прекрасно и отношение и условия. ❤️❤️❤️

# 500
Да се включа за секциото 😁. Аз също бях съсъ спинална упойка и нищо, ама нищочко не усетих. Вече, когато извадиха бебоците и почнаха да ме чистят, изпита само паника. Иначе след операцията на 5-тия час помолих д ами махнат катетъра и си станах сама. Учудващо не ме болеше толкова и гледах да не спирам да се движа, нито на същия ден, нито на следващия. Аз родих на 15.12 в 07:53/07:55 и на 17.12 ме изписаха. Ражда в Клиника Малинов и мога да кажа, че там е прекрасно и отношение и условия. ❤️❤️❤️
А при кой лекар?

# 501
[quote author=Bobby_g

При д-р Николов и д-р Дерменджиева.д-р Николов следи цялата ми бременност и беше изключително внимателен и бдителен. Личи си, че си обича работата.
link=topic=1613630.msg47407268#msg47407268 date=1703917992]
А при кой лекар?
[/quote]

# 502
Здравейте, момичета!
Аз съм уж от февруарската група 32+6гс, но растем по-бързичко, та май ще сме януарче, а разбира се съм до никъде с изпълнението на списъка. 🤷‍♀️
Имам чудене относно количките - двоумя се между  Cybex Priam и Icandy Peach 7. И 2те са много маневрени и стабилни, но и тежички.
Някоя от вас има ли наблюдение и мнение относно тези 2 модела?
Благодаря ви предварително! 🥰

# 503
Течностите не ги ли вадят с аспиратор ,ужассс
то не те боли , но усещаш все пак че те местят напред назад но нее болка това просто не неприятно смото чувство за местене.Ама няма как те трябва да махнат тая плацента , па те натиска да излезе течностите които има от матката , наместват туй онуй .

# 504
е с аспиратор да , ама все пак натискат за да видят че всичко и само излиза след това , че матката е мека че всичко е наред Simple Smile те после още на визитациите натискат корема постоянно за да видят как се свива матката и дали е мек корема но нее страшно

# 505
Аз въобще не помня такова дърпане и неприятно усещане по време на секциото. Странно е как си като някакъв дроб и нищо не си усещаш. Повече се бях съсредоточила да слушам какво ми говори анестезиологът и може би не съм обърнала такова внимание на процедурите след изваждане на бебето 😅 сега ще видим как ще е втория път 🥶

# 506
Ти вече роди ли ?
е с аспиратор да , ама все пак натискат за да видят че всичко и само излиза след това , че матката е мека че всичко е наред Simple Smile те после още на визитациите натискат корема постоянно за да видят как се свива матката и дали е мек корема но нее страшно

# 507
не съм още родила но това не ми е първо раждане все пак знам през какво се минава

# 508
  • София
И аз да се включа за секциото- първия път нищо не усетих. Единствено ми казаха - сега ще усетиш лек натиск и тогава го извадиха бебето.  Друго изобщо  не съм усетила. Живи и здрави сега - втори път,  незнам как ще е . Мисля го вече и се притеснявам.

# 509
Ами аз родих на 12.12....познайте колко момичета бяха си избрали тази дата....общо бяхме 11 родилки...9 бяха я избрали датата...аз по спешност и едно момиче с нормално раждане....Еми само аз и още едно бяхме с пълни упойки...другите със спинална...всички разказваха колко е ужасяващо натискането и избутването на плацентата...аз си спестих този кошмар,но когато излязох от упойката ...мале ревеше ми се...всяко бутане,рязане,ръчкане ги усетих...момичетата със спинални упойки поне няколко часа бяха по добре,а когато си с пълна събудиш ли се всичката болка се усеща веднага ..сложиха ми морфин...после още една доза морфин...казаха,че съм яко обезболена,а аз умирах от болка...после ми сложиха свещичка .  Лежах в леглото и не смеех да мръдна...когато махнаха леда и тежестите от корема ми малко ми олекна...

Общи условия

Активация на акаунт