Предстои ми инсеминация - тема 34

• 37 609
  • 815
  •   2
Отговори
# 150
Ами да, по принцип е хубаво да ти се пуснат полови хормони и щитовидна, за да се види къде евентуално може да се крие проблемът. Може да има нещо друго, което трябва да се коригира преди да се пристъпва към инсеминация. Ако не се чувстваш спокойна при тази лекарка и имаш такава възможност, моят съвет е да я смениш. Доверието в лекарят и спокойствието са изключително важни в тази ситуация.

# 151
Ще потърсим и друго мнение Simple Smile много благодаря за отговора Simple Smile дано процедурите да са ви успешни на всичкии скоро да гушкаме бебчета Simple Smile

# 152
Аз въпреки всички положителни тестове тези дни, днес реших да пусна кръвен и резултата е 4,46 .....Просто не знам къде се намирам... Не мисля, че има шансът нещо да се е случило, въпреки че моят мъж е на друго мнение. Днес ми е 11 ден след инсеминацията. До цикъл попринцип ми остават още 5 дни, но този резултат.... Толкова не известни имам.. Защо ще имам положителни тестове, а ЧХГ ще е толкова ниско, да не кажа никакво

# 153
AnnyHanny ти май беше с престо? Те често дават и изпарителни и всякакви други нереални черти. На 11ти ден кръвен 4,46 (с идеята, че хормона те първа се покачва) ми е много по-достоверно от пиклив тест на 8-9ти ден от О. Пусни след 48 пак кръвен, стискам палци да се покачило! Ако имплантацията ти е била на 10ти ден, това е напълно нормален резултат за 11ти ден 🙂

# 154
AnnyHanny, кураж момиче! Ще видиш твоето ЧХГ и по-високо! Nature Sparkles За 11 ден това е много добре.

# 155
Виктория, благодаря ти за изчерпателния отговор. Беше полезен със сигурност.
Гери666, аз в клиниката отидох с готови хормони + други изследвания. Ако имаш възможност поне отиди за второ мнение.
АниХани, те заради това ни карат тестовете на 14 ден да ги правим. Пусни отново на на 13я ден. Никога не се знае. Може и да се увеличи. Стискам ти силно палци да стане.

# 156
Здравейте смели момичета ! Чета темата отдавна и искам най- вече да ви благодаря , че пишете и споделяте  - давате ми кураж , стимул , радвам се с вас , съпреживявам с вас , вълнувам се и някак чувството , че преживяваме и ни вълнуват сходни неща ми дава сила. Благодаря !
Накратко - 3 инсеменации на напълно естествен цикъл (единствено първата беше с таймираща инжекция овитрел), за жалост неуспешни. Партньорът ми е карал заушка в пубертета и имаше лоша сп- астеноозооспермия , лоши морфология и hba тест и след 2 години прием на добавки последната половин година е с нормозооспермия , но с гранични параметри (малко над референтните стойности). Как събрахте смелост за стимулациите ? (Не ме е страх от това да ми е лошо , да повръщам или да ми се вие свят или каквото и да е , голямото ми притеснение е хормоналната стимулация да не предизвика или отключи някакви наистина сериозни проблеми за вбъдеще като рак например. (Надявам се да не ме сметнете за невежа и неграмотна )За жалост явно ще трябва да сменим подхода и да включим и стимулация , а откровено ме е страх  и за съжаление докторката , при която съм не е особено словохотлива или поне не към мен - нито по този , нито по никой въпрос , а от всичко ,което знам за нея е безкрайно добър специалист (да - при доктор Персенска съм )и наистина не искам да я сменям. Започвам да губя надежда и това цялото преживяване вече усещам , че рефлектира ужасно много.. повечето хора може да сметнат , че не е кой знае какво преживяното и съм наясно , че има много по-лоши неща , но тази мъка всеки месец , след месец и като се обърнеш - те станали години (а съм на 35…..)
Съжалявам за дългия пост, за пръв път се осмелявам да пиша и дано не съм ви отегчила много. Успех на всички !!

# 157
Аз по горе писах, че не чета нищо свързано с хормоните. Плюсове, минуси, защо и как. Точно по тази причина. Малко съм на принципа невежеството е блаженство. Всяко едно нещо, което правя може да отключи ракови и не само, заболявания. Реално приема на каквито и да е хормони не е много продължителен. Поне при мен на този етап. И аз имам една неуспешна на естествен цикъл и съм на мнение, че ако хормоните помогнат по-добре с тях. Това си е лично мое мнение де. А и разочарованието всеки месец е натоварващо психически и емоционално. Но аз чаках с нетърпение стимулацията.
Моя доктор е обратното. Обесняват ми почти като на олигофрен. Като му пратих кръвния си тест, с идеята да ми каже да спирам дуфастона ми отговори "съжалявам, но този тест е отрицателен", все едно аз не виждам референтните стойности и не мога да преценя.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 19:06 от sway911029

# 158
Здраей, Sigma. Аз съм с две неуспешни инсеминации на свободен цикъл и сега се надявам да направя трета. Мъжът ми е с доста добър материал. От две години правим опити за дете като преди да започнем бях на лекар за да види дали всичко е наред и всичко беше ок. След половин година неуспешни опита решех да отида пак на лекар, който ми намери киста 4-5cm, появила се за няма и половин година. Simple Smile След това ми препоръчаха друг лекар, опитен с лапароскопия. При консултацията при този лекар излезе, че ми се е появил и миомен възел, полип и раничката, която ми е с голяма давност, не изглежда добре. Като добавиш и кистата смятай как се почувствах. Simple Smile Третираха ми раничката - оказа се възможно най-безобидното и изчаках два месеца да минат за да ми махнат и полипа. Уж полип, но на хистологията в МД показа,че не е полип, а аденоматозна хиперплазия на ендометриума. На крак в МД лекарят ми каза, че това е предраково състояние характерно за жени в предменопауза и по принцип се премахва матка и след това ме попита дали съм раждала. Изписа ми лекарства за спиране на цикъла. Не знаех къде са намирам… молих се само да не ми махнат матката… след две седмици мои приятели ме накараха да взема второ мнение. Второто мнение каза полип после трето, което потвърди, че е полип но на мен психиката ми беше срината. През периода, в който мислех, че имам предраково състояние търсех причини, защото абсолютно никакви симптоми нямах. Но разбрах как една жена от естрогенова доманантност може да си навлече големи проблеми. Пробвахме след това още половин година не стана и реших, че ще минем на следващата стъпка. Всеки сам си решава, но аз лично смятам да си направя 4 инсеминации и ако не става чак тогава да ми изписват стимулации. След всичко, което ми се случи,  мисля  да ми правят такива само ако ми се налага или при ин витро. Simple Smile Извинявай ако съм ти досадила с личната си драма. Провокира ме съобщението ти и исках да ти покажа друга гледна точка. Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 19:26 от stefaniya

# 159
Благодаря ви момичета с цялото си сърце . Просто това лутане ме побърква - в единия момент дотолкова всичко ми идва в повече , че ми идва да искам най- силната стимулация и да става както ще , но в следващия момент разумът ми казва - “ ако всичко е наред и мога да си позволя да го правя на естествен цикъл защо да си го причинявам като ще с неясен изход и някога ако стане проблем ще се чудя дали не съм допуснала грешка, неговата ситуация колко всъщност е драматична и това ли е причината да не става, дори опирам и до Господ и се чудя щом не става , дали просто не трябва ..За жалост съм виждала в най-лошия вариант и всички етапи какво се е случвало с жена с рак на гърдата . Извинявайте , предполагам , че и вас натоварвам . Просто днес ми беше кръвния тест и още не съм успяла да се стегна. Попринцип почти с всеки успявам да намеря общ език , но с тази докторка просто не се получава и няма как да взема решение без поне някаква информация. А преди години наивно мислех , че най-трудното е да вземеш решението , че искаш дете и то просто си става Simple Smile

# 160
И аз постоянно си мисля за стимулации, но гледам и тук, че и със стимулации не винаги има успех. Аз се притеснявам, че моят доктор, който ми е доста симпатичен и му вярвам, преди самата инсеминация не ме  гледа на ехограф дали е настъпила овулацията. Това ме притеснява, защото не знам обработеният материал колко време е годен за оплождане. Но съм решила да му се доверя и каквото стане. Защото не става въпрос само дали ще настъпи оплождане, а и дали ембрионът ще успее да се имплантира. При инсеминация това няма кой да ти го каже. Много чуденки има, но не случайно докторите са го казали - правят се от 3 до 6 инсеминации и ако не стане се преминава към ин витро. До колкото разбирам с 4 инсеминации можеш да кандидатстваш за ин витро. Това е и моята цел. С ин витро имаш много по-голям шанс за забременява. И аз си мислех преди две години, че ще забременея от раз, защото всичко ми е наред. Отделно около мен всяка, която пожелаеше забременяваше. С поликистоза, с нередовен цикъл, лоша спермограма и т.н. , общо взето божа работа. Simple Smile Разбирам какво ти е, защото въпросът не е само в годините ами  и в надеждата, която имаш всеки месец, през най-дългите 2 седмици и накрая тази надежда да умре с един тест е страшно гадно. Просто си мисли, че ако не стане с инсеминация, ще стане с ин витро и се успокой. Имаме лошия навик да гледаме на хората около нас как това щастие се случва с лекота, а ние се мъчим, което допълнително влошава нещата. Може би и това е най-ценното на тази тема - да видим, че има и други като нас. Но рано или късно и на такива като нас се случва чудото. Simple Smile Погледни го от положителната страна, че на  мъжа ти спермограмата доста се е подобрила и не гледай на инсеминациите като последна надежда за забременяване, защото не е.

# 161
Момичета,

А дали някоя от вас е наясно има ли право жена без съпруг да кандидатства за фонд ин витро, ако има 4 неуспешни инсеминации ? Или само двойки с брак се допускат ?

# 162
Аз не съм наясно, но според мен виж в сайта на ЦАР. Би трябвало да пише или ако не пише трябва да има контакт за връзка.

# 163
Не съм много запозната, но мисля, че може.
Когато аз трябваше да взема решение с инсеминация или инвитро да стартирам и казах на доктора, че съм твърдо решена и вярвам, че с инсеминация може да успеем, той се съгласи и каза, но това са поне 4 месеца после поне 1 и половина за фонда, удобрение, помисли си, да не стане така да изгубим 5-6 месеца... От там съдя, че може и жена без партньор да кандидатства.

Момичета,

А дали някоя от вас е наясно има ли право жена без съпруг да кандидатства за фонд ин витро, ако има 4 неуспешни инсеминации ? Или само двойки с брак се допускат ?

# 164
Може да се кандидатства и без партьор, аз съм пример за това. Когато приключиш с инсеминациите, попитай лекаря си, те ще те насочат какво да си изледваш, трябва АМХ И ФСХ, ако не греша. От клиниката ще ти помогнат да събереш и оформиш документите.

Общи условия

Активация на акаунт