КГБ = Клуб на Готините Баби - 218

• 41 882
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Привет! Да надникна и аз в къщичката!
                И да се пУФаля - имаме си трамвай 5-ца! Yum Най-после дочакахме - почти 3 години ремонт!
                Полазник у нас беше Ран и няма как годината да не е добра и щастлива!
                Пипи, ти награда получи за украса, а аз сега я довършвам!
                Моите вече са в Белград, а аз си имам гостенче - Кари! Свряла се е под дивана и нито яде ,нито се показва! През нощта ту при ММ, ту драска по вратата на моята спалня! Рано сутринта усети, че децата тръгват и задра по външната врата.
               За Бъдни вечер ще сготвя от топлия щанд и без това не обичаме постни манджи. За обичая ще спретнем трпаезата и само питка ще омеся, сега правя тиквеник и ММ стърже тиквата. Ще си бъдем двамата!
               Оставям ви ,че варненската рода звъни по телефона.

# 121
Добър ден мацки! 🥰

Такива дни са настанали, че всички търчим по покупки, приготовления и т.н. няма лошо, да сме здрави, та да търчим по леко 😊

Фло с тази песен ме върна мноого години назад и винаги я свързвам с една весела служебна случка. Три колежки сме в една канцелария, аз на 21, другите две на по 28. Знаете навремето колко строго беше, а и нашето поколение си беше изпълнително тогава... Та ще пием кафе, слагаме джазвето с бързоварчето в моето бюро, вратичка леко открехната долу под бюрото е разклонителя и така си правехме кафето. Веднъж обаче, тъкмо го включихме и пристига зам.директора. Аз правех едни справки и той застава до мен и иска нещо да добавя. Да обаче кафето става и потича от вратичката точно в краката на шефа. Аз цялата червена нито го слушам какво говори, нито отговарям, другите две и те като препарирани. В един момент той вижда кафето в краката си, засмя се и "Абе момичета, може ли такова нещо, ще ви гръмне бързоварчето бе. Я сега направете ново кафе, но и за мен едно и друг път да не правите така. За едно кафе все има време в работно време"   😊. Еххх, хубави времена бяха, може би защото и годините ни бяха хубави.

Хайде спорна да ви е шетнята! И аз продължавам. После може пак да надникна тук.
До после 🤗

# 122
Знаех си ,че рано гася ламБата снощи😀
Ако знаех,че има бусни щях да се включа.
Като се ококорих,та до 3,5 така .
По едно време мислех да ставам да свърша нещо. То ,че съм нощна птичка се знае🤭😀
Уж да не гледам тв и тел,за да заспя .
Днес си Фъркам ли хвъркам.
Работа бол,че и разнообразна .
Аз съм ента такава,че искам сама за си свърша работата .
Помощниците само ме мотаят 🤭🙃😀
Сетне що съм изморена .
Няма да се оплаквам.
Снощи си боядисах косата.
Червена,за празника .
Почивката ми свърши .
Продължавам си дейностите.
До после

# 123
Ето ме и мен!  Прочетох ви от до .  Вече  разбрах коя какво е приготвила или ще приготви за празника и   кой с кого ще го хапва на празничната трапеза. В темата "ухае" на празник..
Аз  имах помощничка и  баниците са готови.Моята внучка за пръв път прояви желания да готви. Изненада ме.Оказа се много схватлива и сръчна.  С малка  помощ от мен омеси тесто и направи сладки,почти сама направи зелник и тиквеник.Аз само приготвих зелето и тиквата,  показах ѝ,  а тя ги  оформи. Утре   ще правя фасул на фурна и 4 - 5 пълнени чушки с гъби и  ориз само за разнообразие. Питката е задължителна.Правя си я с мая и не е постна,но така си  я искат.    Може да направя и една содена, за да спазя традицията. Пък имаме 2 кучета и котка. Да има  "празнично"нещо и за тях.
Толкова от мен. Госпожицта ме вика да играем на  нещо.От вчера е тук  с преспиване,защото родителите ѝ бяха нощес на банкет и сега спят.

До скоро!  Хубав следобед!

# 124
Коледно тихо е, няма лъжа и измама.
Страстите стихнаха, сякаш изобщо ги няма.
Грее елхата ни празнична в топлата зима.
Печка бумти и проблясват искри от камина.

Само децата със грейнали в радост очички
са под елхата - подаръци има за всички.
Хора усмихнати шетат край пълните маси.
Празник е светъл и всеки сега е  в дома си.

Утре е друго - животът със взлом ще нахлуе,
всеки в  обувки от грижи отново обуе.
Днес си е празник и  тихо е, светло и  бяло,
нищо че сняг за сега  не е и валяло.

Старецът благ отлетя към горите зелени,
дето сред сняг ще разпрегне добрите елени.
Малки джуджета отдъхват, че после ги чака
списък подаръци според на всеки мерака.

# 125
  • София
Е вълшебна е нашата къщичка! Всичко си имаме, че и за раздаване има - я колко много народ наднича през прозорчетата. Имаме си всяка сутрин ароматно кафе. Имаме си дела и документи, вицове и лакардии. И песни си имаме. И без стихове на оставаме. И споделени радости и ежедневни битовизми си имаме. Споделяме си всичко, пием си кафето, кахърим се когато, болно е на някоя детето, а после пак сме бойните бабетки, разменяме рецепти за чорби и плетки. И накрая да кажа, че най-важното е това, че сме събрани от кол и въже, от тук и от там, но сме си паснали, като фигурките на пъстроцветен пъзел.
Обичам ви, момичета! АЙША, БОРЯНА, КАГ, ГЪБКА, ДЕБОРАНА, ДИДИА, ЕНИСА, КАССС, КЛЕЧКА, КРАСИВА БЕЛЛА, МАМСИ, МАЯ, МЕРИАН, НИНА, ПИПИЛОТА, ТАНИТА, ТАНУ, ЯЖКА и затваря нашата седянка мултифункционална ЯНКА. Grinning Прегръдки и целувки от мен - ФЛО-то. HugKissing HeartHeart

Отивам при печката, че да не стана загори тенджера. Сладките балеринки са готови, боба, чушките и сармите също. Сега започвам ябълковия сладкиш. Този път ще изневеря на кокосовия.

# 126
ДобрА вечер, дами!
Срам Simple Smile  - не съм писала от 5 дена и от 5 страници....
Днес ви изчетох помежду слугинажа, бяхте ми удоволствието и стимула да си свърша планираните битовизми. И за утре остана, но са по-малко, а и времето ще е по-благоприятно за по-продължителни разходки с Кучо.

Чета ви какви предпразнични приготовления правите, колко пазарувате и готвите и ми идва да се скрия и да се срамувам в ъгъла ( на темата Simple Smile  Wink  ). Пък ние с моята половинка Чарли Simple Smile  сме поканени на гости Simple Smile - от 18.00 до към 21.00. От нас се иска да занесем зелеви сарми и от мен бонус направих 4 рула ябълков щрудел-баклава - казвам му така, щото е със стъргани ябълки, но и с много орехи и заливка изцедения ябълков сок от плънката . Това не се знае дали няма да ми го върнат, щото домакините все се пазят да не ядат сладко и тестяно, ( да не станат дебели Simple Smile
 , като мен Simple Smile ) и на децата не дават, ама баба си им угажда, когато дойдат дечицата при мен.

Ако не пиша утре, от сега ви пожелавам -
благословена Бъдни вечер, Весела Коледа и
спокойни и уютни празнични дни
.

# 127
  • София
Фло, чувствата са взаимни. Поне от моя страна.
Дидиа, ще черпиш за трамвая. И на срещи ще идваш редовно и лесно вече. А дано няма повече ремонти по трасето!
КАГ, замислям да правим някакви мъфини или сладки с Мрънчока, интересно му е. Но подозирам, че сестричката ще омаже кухньохола с брашно и масло.
Мързелувам днес. Роби чисти, Пена пере.
Утре от мене се иска питката/уреда ще я омеси/ и чушки с ориз и стафиди. Понечих сега да ги направя, като преседят са по-вкусни. Но Скъпия не е на същото мнение, утре да са. Не съм много ОК, но ... То не за друго, а трябва да ходя по Бриколаж и подобни да издирвам крушки за абсорбатора. И двете се споминаха днес след дълга и вярна служба. Като си представя колко на рядко са рейсовете и ще мръзна по спирките.
Сега варя ошафа, и него сама си го ям. Споменах пред Пл. да отворя 1 компот, ще има и за Мрънчоците. Поне ще видят какво е това чудо - компот, те само сокчета в кутии пият и пресни плодове. Сакън, не можело - ми пак добре.
Ще ги доведат на 25.12. Ако са слушкали и папкали  Дядо Коледа може да е оставил подаръци и у нас. В петък дядката ги е посетил в у-ще, после е имало и куклен театър. Мрънч беше възхитен, дойде с подаръци и нови впечатления.

# 128
  • София
Момичета, виждам, че приготовленията вървят с пълна сила във всички къщи! Успешно да ги приключите. Аз днес опекох тиква и щрудел, сварих боб и с внучката правихме балеринки. Утре продължавам с останалото.
Дидия, направо си е за черпене вашето!
Нямам много време, затова ви пожелавам много здраве, разбирателство в семейството, да виждате често внучетата и да си правим честичко срещички. Дано и ние сме слушали, та белобрадия да се сети и за нас. Лека!

# 129
Колкото да сте слушали, каквото си купите ,това ще е подаръкът. Сърмите готови  и  на студено ,утре се варят, тиква ме подсетихте за пека.. Още не знам кога идват главните.

# 130
  • Варна
Nerd   Hands Wave
Изморена, но вече изкъпана и аз сядам при вас.  Shower
Гъбче, ДС си е танцьор от млади години, но аз не ставам!
Наистина много работи, но вече толкова не му спори от ЕГН-то. Цапа, разхвърля, разваля...
Виж, много хубаво пазари, особено като му дадеш пари.  Dollar

Дълъг готварски ден беше днес! 
Да се похваля и аз, преди обяд направих гъбите и тиквеника, то голямо стъргане, голямо чудо!
Дано от тази "гимнастика" да ми се е излекувал плексита! 
Полегнах си на обяд малко, да ми отпочине кръста, след дрямката направих сърмите и уж утре щях да ги варя, свърших и тази работа. Накиснах боб, но на него утре му е ред.
Винаги съм правила питка с мая, или хляб на хлебопекарната, но утре съм решила да се пробвам да направя содена.
Майка ми правеше, ама на мен утре ще ми е сефтето. Ще търся в Гугъл най-лесната рецепта.
Особено за брашното, спазвам дозата.
Ще лягам, моето време дойде!  Kissing Heart

# 131
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Да пием най-напред кафето, а после да се захващаме с приготовленията за Бъднти вечер в очакване на Рождество Христово: 
На всички вас с обич пожелавам:

# 132
  • София
Хайде, дружки, събирайте се. НИНКА е сложила кафето. А после ходом марш към кухнята.
За днешния ден съм почти готова - зелеви сарми, чушки и боб. Вчера не успях да направя ябълковото руло, днес ще го направя. И содената питка ще омеся. Правя и една малка питка с дрян, паричка и разни други нещица, та всеки да получи "късметче". Днес ще наредя и капамата, утре ще я сваря. Абе, голямо тичане се събира покрай тия празници. В Австрия не отбелязват Бъднивечер. За Коледа слагат една риба във фурната и някаква гарнитура и са готови. Поне сватята така прави. За Новата година там не се стараят много, много. Да си призная, идва ми много такова грандиозно готвене в рамките на една седмица. Май на младини не ми тежеше. Тогава почти всяка Нова година посрещахме с приятели някъде - в ресторант или на хижа в планината. Имаме чудесни спомени.
ДИДИА, изстрадахте го този дълъг ремонт. Така на времето беше при нас, когато правеха метрото. Честито да ви е!
ПИПИЛОТА, поздравления за Грамотата.
ТАНИТКА, браво на ДС. Поздрави го от мен!
БОРЯНЧИЦЕ, когато дойдат "главните", добре дошли. Нали не ги срещаш по червен килим? Wink
МЕРИАН, хареса ми пожеланието ти за честите срещички. Да бъде!
АЙША, любимият е голям табиетлия. Има си мнение и си го отстоява. Усмихвам се, като каже - мама това не го е правила така. Симпатяга Stuck Out Tongue Winking Eye.
КЛЕЧИЦЕ, ще започнем да ревнуваме - всичкото ти време е посветено на Чарли, а време за нас??? Stuck Out Tongue Winking Eye
ЯЖКЕ, кога идват твоите? Добре е, че дисциплината малко е разхлабена. Така ще ти бъде по-лесно да приготвиш ястията.
КАССС и при теб, като навсякъде - кънките и бегом.
И ТАНУТО ще припка. Миличка, дали всичките ви деца ще са с вас?
КАГ сигурно е готова. И тя ще си събере челядта.
ЕНИСА, ще дойде ли малкото коледарче при вас или ще бъде някъде с мама и тате? Нагушкай го!
ГЪБКАТА не я мисля - тя е фурия. И аз като теб предпочитам сама да действам около печката. Simple Smile
ЯНЕ, ти къде ще си? Тони у нас ли е или е при децата  в Германия?
КРАСИВА БЕЛЛА, МАМСИ, ДЕБОРАНКА, МАЙЧЕТО, я елате на кафе и малко на раздумка. Време за повече приказки няма. Simple Smile

# 133
Отивам да се боря с една тиква -  обелена  със  вода и малко захар във урната и на баница.
 И ролца от пилешки гърди, със шунка ,гъби и топено сирене ,но аз имам нещо друго , ако не одобря -кашкавал, нямаше сирене.
 Сармите да варя. Питка не знам дали днес или утре за гостите. Те вероятно не са тръгнали за другото село. Та няма как да кажат  и за тук.

Фло , вчера се сетих за яденето - за какво ще ядем - ушите ми ,викаше баба.
 Все шетаме и  отрупваме масите.
 Навици ,не се изкореняват. Остаряването за мен е отказът да шеташ. Стигне ли се до там, да не искаш , стар си. Докато искаме има живец, дори на моменти да е зор.
 Отивам при тиквата.

# 134
  • Вила Великула
Ето ме и мен на кафе при вас преди да съм вързала кънките и да започвам шетнята. Обещала съм си, че няма да прекалявам, както всяка година. Ще се постарая малко повече за Нова година, защото тогава ще се съберем приятели и съм решила да няма нищо готвено, а само разни мезета и предястия, но красиво поднесени.
За бъдни вечер сме само аз, ММ и сина-направих вчера сърмите с болгур,получиха ми се. Днес ще сваря боб с манатарки и ще направя содена питка. Правя я с газирана вода и става супер.
За Коледа, утре издват и останалите деца-дъщеря, зет, кандидат снаха и внучка. Зетя е заявил, че иска той да сготви пуйката. Аз само ще сложа в мултикукъра едно кисело зеле и ще възложа на момичетата салатите. Аз ще съм заета с друго-ще правим с Вики джиндифилова къщичка. Голямо мацане ще бъде. Но ще и доставя удоволствие. Тя обича да твори, а и един от подаръците за Коледа е готварска престилка на Барби.
Вчера на тържеството в селото беше супер интересно. Не очаквах всяка жена да дойде с нещо приготвено от нея, а всеки мъж с някакво питие. Събрахме се поне 40 човека. Такива вкуснотии имаше, че нямаше как да устоя и си развалих режима. Имаше типичните за региона зелници, пити, вити тутманици, и т.н. Имахме и коледна елха. Ще сложа за малко няколко снимки.
Скрит текст:
Момичета, Весели празници. Да сме здрави, все така усмихнати, задружни и помагащи си. Прегръщам ви.

Общи условия

Активация на акаунт