КГБ = Клуб на Готините Баби - 218

• 41 919
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро работливи девойки!

Нинка,благодаря за кафето и пожеланията!
Да се сбъднат!

Вчера по обяд спря тока.
Както си хвърках около печката.
Някаква авария от силния вятър.
Дойде в 19 часа .
Беснях,ядосвах се,после ми мина🤭🙃
Захванах си заготовките и към полунощ бях готова.
Сега вече ги готвя.
Имам и изненада - свеки
Уж категорично отказа да я вземаме.
По обяд ММ ще отиде да я вземе.
Валидол,варериан - приготвени. 😀🙃🤭

Борянчице,според твоята теория съм млада 😀😀Благодаря 😍😍

Ставам да си нагледам тенжУрите,както казваше баба ми.

Ето и нещо българско за Коледа!
Българската коледна песен!

Замъчи се, Коладе, Коладе ле,
Божа майка, Коладе, Коладе ле.
От Игнажден, Коладе, Коладе ле
до Божичък, Коладе, Коладе ле.

Да си роди, Коладе, Коладе ле,
млада бога, Коладе, Коладе ле.
Бог се роди, Коладе, Коладе ле,
снощи вечер, Коладе, Коладе ле.

Па го взема, Коладе, Коладе ле,
Божа майка, Коладе, Коладе ле.
Па се шетна, Коладе, Коладе ле,
низ Йордана Коладе, Коладе ле.

Насреща и, Коладе, Коладе ле,
Свети Йован, Коладе, Коладе ле.
Той си кръсти, Коладе, Коладе ле,
млада Бога, Коладе, Коладе ле.

# 136
  • Кубрат/ Пишурка
Да се обадя и аз предколедно.
Много шетате, много готовите! И аз, като Клечка, отивам да се срамувам в ъгъла. Но всъщност аз ще съм сама и мисля да си направя само една малка содена питка. Преди 2 - 3 седмици бях си варила боб, но нали не мога да готвя по малко, сложих 2 буркана във фризера. Сега извадих единия и ще съм готова. Тони си е тук, но не е за гости. Казвала съм ви, че тя е с псориазис и точно сега доста се е възпалила и дори на синовете си е отказала. Ще си викаме Наздраве по месинжър. Всъщност и двамата са си вече в България, но големият е в Търново, а малкия - във Варна.
А на вас успешно шетане!

# 137
  • София
Ей, от всякъде ухае на вкусни неща.
За днешния ден съм готова. Остава само содената питка и малката питка с късметите. И аз всяка година се заричам да приготвям по-малки количества и не ми се получава. Капамата, дето е за утре е в големия гювеч. Ще има храна за един взвод войници. Внукът не си пада по киселото зеле, та за него ще пържа кюфтета и картофки. Тази година зелето ми никак не струва - солено, твърдо, ужасно. Няма да втаса и до Великден. Сварих го леко в чиста вода, в тенджерата под налягане, та да мога да навия сармите. Получи се горе долу. Остана ми и от плънката. Абе лакомо око човешко. Все ме е страх, да не би да не стигне. Май ще замразявам във фризера и аз.
Ударих на обяд една чаша Тамянка и отивам да подвия колесника.
ГЪБКЕ, голям късмет си извадила - за награда свеки ти се пада! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 138
А пък ние с моята половинка Simple Smile  пием кафе Simple Smile .

Ееее, три пъти почвам д8а пиша и го губя. Т'ва ще е.

Приятно и уютно да ви е около трапезата ! Да посрещнем здрави и щастливи Рождество!

П.п. На следващата среща за мен място за двама Simple Smile  Wink...

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 21:30 от Важна клечка

# 139
Зяяяк и аз, ама много набързо, че зор 😁

Мили дружки, от ранна утрин съм с кънките. Почти, почти съм готова, но не съвсем. Довечера ще имаме коледари та сега ми втасва питката която е за тях. После за нас ще направя содена. Салати, разядки са готови, само едни овкусени ребърца ще останат да се изпекат и дано ми остане малко време за мен и глътка въздух.
Влязох набързо да ви видя и толкоова хубаво и зареждащо ми става като ви чета. Ами какво още да ви кажа, с една дума, благодаря, че ви имам ❤️
Изпращам силна прегръдка за всяка една от вас и ви пожелавам на вас и семействата ви топла и уютна Коледа! ❤️

# 140
  • Вила Великула
Кассс, вие като баща ми едно време на бъдни вечер. До 9,00 се ядеше постно и после казваше на майка ми - е хайде хапнахме постно да уважим празника, сега вади пържолите.
Клечи, ама много сте готини с твоя партньор и много си подхождате...
Синко дойде и сега са се гушнали с котето и спят на дивана пред телевизора.
За довечера съм готова-в момента питката се пече и аз спрягам глагола мотам се.
Остава ми подредбата на красива маса. А това го умея./ чак се изчервих като се похвалих сама/.

# 141
Айде и аз да се отчета! Остава ми питката и чесновата вода. ПИятелят е при другата рода, свата му взел един померан, изпращат клипове как го дресира и не знам как ще се разделят.
Ние ще сме тримата с малкия син, ще направя опит да поканя и една приятелка, сама е, но всеки път ми отказва, ама аз продължавам.
Нямам много празнично настроение заради тъпотиите от последните работни дни, още го мисля, ама все пак 7 месеца не са много.
Топла и уютна вечер ви желая!

# 142
  • София
Ениса, бързо ще минат 7те месеца, не ги мисли в почивните дни.
Питката с паричка е омесена и втасва в тавата. Но нещо не ми хареса какво направи този път хлебопекарната. Онзи ден изкара хубаво тесто, а днешното - много лепкаво. Брашното е едно и също, маята и тя. Може би липсата на прясно мляко и яйце е виновна. Ама пък уж да е постна. Карай, каквото стане.
Сега се пече тиквеника/от Лидл/, после я мятам и не мисля.

# 143

Да надникна и аз! Yum
                Всичко е готово! Питката току що извадих от фурната, а за останалото топлите витирини се погрижиха. Остава да подредя масата, ама след малко.
                Айша, когато тестото ти е лепкаво добавяш малко брашно. Аз никога не се доверявам на мерките от рецептите. Когато тестото е бяло трябва да е на гладка топка, да е мекичко ,като долната част на ушенцето ти и стените на ХП да са чисти. Когато тестото е от друг вид брашно трябва леко да се маже под бъркалките и да е меко и лепкаво , в противен случай става сбит и глетав хляб.
               Моите във Виена са във вихъра на танца. Апартаментът , който са наели е на някакъв музикант и има всичко - пиано, китари и т.н. В красива сграда е, голям и модерен, и е на удобно място.Много са доволни и щастливи особено внуците. Вчера ги е валял дъжд във Виена,но в апартамента е имало и чадъри та са спасили положението. Минали през истинска зима с много сняг в Унгария.За щастие магистралите са били идеално почистени и не е имало никакви проблеми.
               Весели празници , а аз да поглеждам към масата.

# 144
Вчера така и не можах да се разпиша, та сега:
Диди, китарката вече е купена и не е удачно да я връщам и тепърва да търсим укулеле. Честно да си призная, хич не ми е минало през ума, че може да ѝ купим това. Здраве да е! Ако би, би.

Гъбче, с твоето заспиване в ранни зори се сетих за един виц -
Оплакал се един, че  много трудно заспива. Приятелят му рекъл:
- Аз броя на ум до три и после заспивам като бебе.
- Само до три и си готов?????
- Е, някой път и до 4 без 15

Пипи, така се зараждат традициите. Догодина сигурно ще сте още повече.

Клечи, много сте готини!!!!!

Ние тази вечер бяхме 50%. Едната част от 50-те процента си замина, но чакаме другата част Живот и здраве утре ще сме  100%, но само ако събирането е обедно, че има работещи нощна смяна. Такива ми ти работи
На всички ви пожелавам най-вече здраве и нека да има мир!

# 145
Честито Рождество, приятелки!  Нека има  светлина в душите ви  и топлина в  семействата  ви! 

Аз да ви се "похваля" ,че съм голяма бяла  птица.  Първо  непостната пита остана  леко сурова  отдолу.   Содената беше добре, но  съвсем малка, само  да спазим традицията.,макар че и двете  си ги хапват със  сиренце. Та и ние  постим наполовина.  След това забравих да преброя ястията и на масата бяха  6 неща.  Добавих  плодовете и станаха 7 , ама  гафът си е гаф. За  капак  обърках молитвата и  пропуснах част от нея. Уж днес си я повтарях,ама като я казвам рядко, така става. Дано Господ ми прости! 
Но пък иначе си изкарахме  добре.  На 1 януари пак, живот и здраве!  Сега масата е прибрана,съдомиялната мие , аз приготвих пиле и сарми с кайма и ориз. Добавих и кървавичка. Утре ще ги метна във фурната. Само със син 2 ще ги ядем. Другите ще са у сватовете.  После няма да готвя до края на седмицата. Синът и баджанак му са купили общо прасе. На 26 ще го колят и ще се ядат пържоли.
  И така   сега не знам лека нощ ли да ви пожелая, добро утро ли. Каквото ида е,  до скоро със  здраве!

# 146
  • София
Добро празнично утро, мили приятелки!
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!                                      
  Християнският свят отбелязва днес един от най-светлите празници - Рождество Христово, денят, когато се е родил Божият син Исус Христос.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Нека  да започнем празника с кафенце и благослов:

# 147
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, ПО-СЪРДЕЧНИ, ПО-ЧОВЕЧНИ, ПО-ДОБРИ! МНОГО УЮТ В ДОМОВЕТЕ, МНОГО ТОПЛИНА В ДУШИТЕ. БЕРЕКЕТ ПО ПОЛЯТА И МИР ПО ЗЕМЯТА! ДА БЪДЕ!
Дойдоха снощи синът и внукът. Бях приготвила всичко - масата наредена, ястията преброени, питките готови. Похапнахме, поговорихме, посмяхме се. На дома се падна еврото, на внука - голямата българска пара, на сина късмета, на мен и Радичка здравето, на деди - малката българска пара. Това било знак, че макар и с малко, но пенсиите ще бъдат увеличени.  Когато се приберат от пътешествието момичетата ще си отворят късметите.
Оставихме масата така, както си е.
Тази сутрин съм ранобудна. Разтребих, прибрах, сега миялната мие, а аз при вас. Капамата ми е наредена, остава само да я метна във фурната. На обяд пак ще дойдат момчетата.
НИНКАааа, срещнахме се на вратата на къщичката ни. Радвам се, че ме изпревари. Нека все да е така! Сутрин с кафе и позитивни пожелания!:grinning:

# 148
Добро утро, дами!
Честито Рождество Христово!
Честита Коледа!
Добро утро, Нинка НН, добро утро адашке, ранобудни сте, и пъргавелки - живи здрави да сте!
Изпразнувахме го празника, сега до 28, когато ще дойдат внуците при мен,  сме си само двамката с Чарли.
Снощи вечерята мина уютно, домакините си бяха по домашно му, но ние с Чарли бяхме накипрени и наконтени. Снимки няма щото нямаше свободен  (желаещ)  да ни снима, ама вие си знаете, че сме си прекрасни Simple Smile, Паричката се падна на домашните любимци, ще си делят късмета Чарли с котарака Косьо. Вече са почти еднакви на големина , продължават само да се гледат, но да не си обръщат внимание Simple Smile

Днес времето е още по-прекрасно от вчера,  не коледно, а направо пролетно.
Каквото, такова.
Вчера имах идея с моето момче да се разхождаме по жълтите павета  - имаме си любими места за разходка, да ги наобиколим,. Слязохме в метрото, но трябваше да чакаме много време следващия влак, затова хванахме в обратна посока - разхождахме се и пих кафе в съседен квартал. Днес вече ще наобиколим коледните пазари и централните градинки и паркове, целия ден ни е за разходки Simple Smile

Хубав ден на всички!

Последна редакция: пн, 25 дек 2023, 15:26 от Важна клечка

# 149
  • Вила Великула
Честито Рождество! Топлина и уют в домовете ни, мир на земята и много здраве на всички.
И ние вчера прекарахме чудесно в смях и хубава музика.
Сега си допивам кафето и започвам с питката с късмети за днес. Очакваме останалата част от групата и ще получим подаръците от Дядо Коледа. После ще майсторим джинджифиловата къща. Все хубави неща.
Пожелавам ви много щастливи мигове.

Общи условия

Активация на акаунт