Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 33 970
  • 764
  •   1
Отговори
# 390
Аз все още съм си колкото преди да забременея, но все пак свалих няколко кг първите месеци заради гаденето. След 6 месец май започва повечко да се качва, ще видим. Аз вече много се вълнувам, купих доста дрешки, скоро мисля и стаята да започнем. Чакам с нетърпение втората ФМ и се надявам всичко да е наред.

И аз почти не съм качила. Може би кило и малко. Почти не ядох хляб по празниците и все гледам да ям еко био неща, та това помага и килограмите да седят на едно място. Но честно казано нямам против да кача, само малкото да е добре, другото не ми е важно Simple Smile но никога в живота ми не ми се е яла филе Елена така, както на тия празници 😀

# 391
Аз не се ограничавам, хапвам си сладко, хляб не ям по принцип, най-много на сандвич. Опитвам се да се храня сравнително здравословно, но без сладко не мога. 😊 На мен АГ не ми е отварял дума за кг, но аз съм височка, до сега никой външен човек не е разбрал, че съм бременна, ходя със свободни суичъри и не си личи.

# 392
На мен никой не ми се е карал за килограмите ,но и аз съм висока така,че видимо най-вече на корем раста напред и в гърдите,вече не мога да скрия ,че съм бременна ,в 6 лунарен месец съм ,но ми личи .Като цяло генетиката си оказва влияние ,и липсата на движение плюс допълнителните хормони ,които приемам.На мен ми е забранено спорт и като цяло физически усилия.Повече полежавам ,налага се.
Наистина стриите са от разтягането на кожата и при мен е явно генетично ,но са ми вече станали като на рани направо и не знам с какво да мажа ,че поне да не са така червени целите...Иначе нямам проблем ,че съм напълняла,само бебчо да е жива и здрава и аз ,аз ще се оправя някак след това с тренировки и подходящ режим😍 Дано всички да сме добре.Чувала съм за свинска мас (гадно е ,но помагало).Не знам дали да опитам с нея върху стриите ,колкото и да е гадно и дали изобщо ще има ефект.

# 393
Маста, както и другите неща, с които се мажем, са превантивни. Реално на вече получили се стрии не вярвам да окаже влияние. Има едни кремчета за белези, може и с тях да пробваш.

# 394
И аз съм по-висока, а и съм с повече излишни кг. На мен вече си ми личи сериозно и с широки дрехи не мога да го скрия. Корема ми е голям, друго не виждам да е наедряло. Нямам стрии, но може би кожата ми е по-еластична, не знам... в рамките на 2-3 години качих близо 50кг, от които свалих 30 и имам едва забележими стрии по корема, съвсем малки и много бледи. Поне това за сега не ме притеснява, слава Богу. Иначе се надявам за цялата бременност да кача не повече от 10кг.

# 395
Аз незнам колко съм качила.Ще се меря другата седмица при АГ.От както ходя по-често до тоалетната,имам чувството,че съм отслабнала даже Grinning Ядох си доста по празниците,особенно сладко.Най-вероятно съм качила нещо и аз,но не много.Аз много се движа всеки ден и мисля,че това помага също при качването на кг.Корема ми е пораснал,личи ми и на мен.Нямам все още нови стрии,имам стари от тиинейджърските  години ама съм си свикнала с тях. Simple Smile

# 396
Честита Нова Година и от мен - леко раждане и щастливи бебета желая на всикчи! Blush

Относно килограмите, средата на декември бях +1 от теглото ми преди бременността, сега сигурно съм + още 1, но не съм се теглила. Другата седмица съм на преглед и ще разбера.

Чудех се някой вече проучвал ли е помпи за кърма? Рано е, защото все пак до последно не се знае дали кърма изобщо ще има, но чели ли сте?
На мен сякаш ми се иска да е от лесно преносимите hands-free помпи с батерии, че през деня ще съм сама с бебо след като таткото се върне на работа. Някоя от вас има ли опит с/ препоръки за такива?
Като гледам цените из нета на тези които ми препоръчаха ми стана лошо (Pumpables Genie Advanced, baby buddha) и проучвам варианти. 300+ лева ми се струват множко, не знам.

Ще се радвам да чуя мнения.

# 397
Първата ми беше ръчна,приятелка я спечели на лекции и ми я подари понеже тя имаше вече,но си трябвя сега е на части изобщо не ми се търси и не си струва😁....нз каква да купя ....
Аз се надявам да не мина 18-то кг от първата ми бременност тогава толкова качих.

# 398
Първата ми беше ръчна,приятелка я спечели на лекции и ми я подари понеже тя имаше вече,но си трябвя сега е на части изобщо не ми се търси и не си струва😁....нз каква да купя ....
Аз се надявам да не мина 18-то кг от първата ми бременност тогава толкова качих.

Да и на мен ми препоръчаха като за начало някаква ръчна и после според ситуацията да се види дали има нужда от електрическа.

Малко глупав въпрос сигурно, но ако си само с ръчна не те ли заболяват ръцете? 😁Представям си, че е доста работа. 😁

# 399
Честита нова година, момичета! Heart

Аз освен на сармите, най-много налитах на бобената салата. Изобщо не ми се ядеше месо. Уважих си и баничките и питките разбира се, но от този боб ядох в промишлени количества (горкото мъжле). Laughing + 3.5кг съм от началото на бременността, но голямото наддаване тепърва предстои.

За помпите още не съм проучвала кой знае колко, но познати са ми споделяли от опит, че по-добре електрическа помпа, защото с ръчните много измалявали ръцете.

# 400
На мен ми препоръчаха електрическа на Медела, но още не знам ще взимам ли, защото тук може да се наеме.

Иначе аз изядох света покрай празниците, но сега мисля малко да се стегна. И с упражненията не съм хич редовна, като спра да ходя на работа, ще е по-лесно.

# 401
Да мен ме заболяваха ръцете,но момичето родилка с мен не беше доволна от скъпата електрическа и съжаляваше, знам ли вече....
Така или иначе макс 100 лв сиг повече не давам хааах

# 402
Маста, както и другите неща, с които се мажем, са превантивни. Реално на вече получили се стрии не вярвам да окаже влияние. Има едни кремчета за белези, може и с тях да пробваш.
Да така е ,но явно по някой път нищо не спасява от появата им,колкото и да се маже човек ,такава ми е кожата и гена 🙉 .Мерси ,ще пробвам с тия кремове за белези ,пък ще видим .Важно е да сме живи ,здрави пък. 😄

# 403
Мисля,че в Е Маг бях гледала помпи в порядъка 50-60 лв.Аз си нямам на идея каква трябва да взема,но няма да се изръсвам с много пари и за помпа.

# 404
Аз си взех електрическа помпа на KikkaBoo за около 60-70лв. Препоръча ми я приятелка, изглежда ок, ще видим каква ще излезе.
Надявам се да наблегнем на кърменето

Общи условия

Активация на акаунт