Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 33 965
  • 764
  •   1
Отговори
# 405
Аз първо свалих 2 кг и след това качих 3, така че съм само  +1 кг от началото на бременността в 21г.с. Но и при мен вече си личи, въпреки че коремът ми не  е супер голям, е доста различен и заоблен, особено след като си хапна! 😁

Иначе нямам някакъв страшен апетит, и понякога се храня просто защото трябва, а не защото съм супер гладна. Със сигурност преди да забременея (особено в моментите преди цикъл) съм изпитвала доста по-силен глад отколкото сега.

Относно стриите, аз си имам по гърдите е бедрата още от тийнейджърските години, и забелязах че тези по гърдите са станали по-големи. Мажа се всеки ден с кокосово масло и био масло от шипки, но явно когато си предразположен, не помага особено. Лошото при мен е и че са си бели от самото начало, но се надявам поне по корема да успея да овладея положението. Използвала съм и Bio oil преди време, мога да кажа че подобрява вида им, но не ги заличава.

Иначе да, и вълнението и притеснението се засилват и като цяло нямам търпение. Не се сдържах и вече поръчах първите дрешки за бебка, и започнах да се оглеждам за другите покупки. Сестра ми предложи да ми даде електрическа помпа и стерилизатор, но някъде четох, че не се препоръчва, тъй като не може да се гарантира пълната дезинфекция. Вие знаете ли нещо по въпроса?

# 406
За помпата аз не бих ползвала втора употреба, въпреки че може да се стерилизира.
Стерилизатора ми си е втора употреба от приятелка, тествах го, работи безпроблемно, надявам се и стерилизацията е да е пълна, но не знам как може да се провери.

# 407
Аз помпа не съм ползвала предният път и сега не смятам. Бях взела тази на сестра ми ръчна медела, 2 пъти се опитах да цедя и нищо почти не излезе, кърмих успешно доста над 2 години много добре наддаващо кърмаче ✌️.

# 408
  • Варна
За помпа мога от опит да кажа само MEDELA. В родилното започнах с ръчната помпа буквално на следващия ден след като ме извадиха от интензивното след секциото. Детето така и не успя да засуче качествено.  С електрическатс помпа успях да кърмя или по-скоро да давам кърма до 8мия месец и съм страшно доволна Simple Smile

# 409
Аз това се чудя,дали предварително да се вземе помпа или след раждането ако има нужда да се купи. Thinking

# 410
На мен лично ми препоръчаха да не бързам с електрическа помпа, а за родилното да си взема ръчна, с която да стимулирам, ако има нужда от това. Общо взето за всеки случай. А след това ако се цедя редовно - електрическа. Аз така мисля да направя и да взема някоя доста евтина ръчна като за начало.

# 411
  • София
Аз имам помпа на Лансинох от предната бременност. Вършеше ми идеална работа, предвид че малката беше в болница две седмици след раждането, а мен ме изписаха и бях вкъщи, та цедях. После си бях докарала свръхлактация и ми трябваха няколко месеца да я регулирам по бебето. След това пенсионирах помпата. Надявам се тоя път да не я вадя от кутията даже.

Стрии и аз имам от тийн годините си, нови не се появиха нито предната бременност (когато мазах от дъжд на вятър), нито сега (пак мажа рядко). Така че според мен е до ген. Има лазерно лечение на стрии, мисля, но не е ок за по време на бременност и не знам дали работи при стари стрии или при нови.

# 412
Здравейте и честита нова година! Да е най-прекрасната, със здрави бебчета и много усмивки! Присъединявам се към вас с едно запитване относно раждането във вода в София. Доста оскъдни и назад във времето коментари четох. Има ли някоя от вас опит, мнение, познати, въобще по-прясна информация Simple Smile

# 413
Мисля, че със Зебрите може, според мен им пиши/звънни за повече инфо.

# 414
Здравейте и честита нова година! Да е най-прекрасната, със здрави бебчета и много усмивки! Присъединявам се към вас с едно запитване относно раждането във вода в София. Доста оскъдни и назад във времето коментари четох. Има ли някоя от вас опит, мнение, познати, въобще по-прясна информация Simple Smile

Моя позната наскоро сподели история за нейното раждане във вода до колкото помня и разбрах при Олга Дукат. Ето това е страницата във фейсбук, може би това ще ти помогне в търсенето.

https://www.facebook.com/olga.dukat

# 415
Идвам да се похваля, че направих първите си бебешки покупки, не се сдържах повече. Joy Като цяло дреболии, но тях поне имам къде да ги съхранявам в момента - термометър за вода, термометър и влагометър за детската стая, халатче за след баня, памучни кърпи, електрическа пила за нокти, чанта за памперси, органайзери за дрешки и няколко контейнера за съхранение. Нищо особено, но такова вълнение ме обзе. Heart

# 416
И аз нямам търпение да започнем с пазаруването.Все още изчакам да разберем пола и тогава може би ще започна малко по малко да пазарувам и аз Blush Нещо ми минава бързо времето,като се замисля,че сме наполовината...Ей сега ще минат още 4 месеца Grinning

# 417
Ние все още не сме купили нищо. Първо май ще направим ремонт на детската стая и да я освободим от стари неща, че я ползваме за склад и хоум офис, след което може би ще почнем да обикаляме по магазините.
Тук по другите теми дали сте срещали някакви списъци с най-необходимите неща за първо време?
Не съм ровила допълнително и днес си говорихме, че вече ще трябва да се набелязват някои нещица.

# 418
Аз съм чела в темите тук по-необходимите неща които трябва да се купят.Но като ги видя дългите списъци спирам да чета Grinning Но трябва вече по-сериозно да се замислям и аз.Мисля да си направя мой собствен списък,като събирам информация  отвсякъде и после от него да се водя.

# 419
И аз си правя мой списък, разделен на "купуване преди раждането", "след" и "може би, ако потрябва". За сега сме взели само ваничка, защото харесаната от нас беше много намалена. Тепърва ще започваме с пазаруването и ми се иска да отметнем първо най-сложното и скъпото - количка.

Общи условия

Активация на акаунт