Термин Март 2024 – тема 4

 • 31 043
 • 791
 •   1
Отговори
 • Мнения: 476
Добре дошли на всички настоящи и бъдещи мами с термин март 2024! People BabyСтарите теми:
Тема 1
Тема 2
Тема 3

# 1
 • Мнения: 186
Ехе, супер си, много благодаря за темата Flowers Hibiscus.

Аз се стреснах нещо от както станах 30г.с, че имам чисто на чисто между 5 и 8 седмици за доуправяне и даже и списък за родилното си поисках от АГ и почти съм готова с него, че и с + неща, че нещо много постен ми се стори Joy.
Леглото и количката отдавна са сглобени и чакат в бойна готовност. Дрехите иначе са изпрани и изгладени (вчера ги прибрах, не знам дали не избързах, но имам поне още 1 тур пране и гладене, така че мисля че съм ок с графика), стоят и те в стартова позиция. Взех и 2 пакета с памперси и мокри къпи днес, макар че мислех да изчакам с тях, но реално срокът им е супер дълъг и дали ще чакат в магазина или у нас е все тая. АМ ще го оставя на мъжа си да го купи когато се роди съкровището.
Не знам защо се шашнах, но като прочетох от февруарките как на тонове са им хванали контракции без да усетят и са ги прибрали за някой друг ден в болницата и... си стигнах куфара за болницата. За всеки случай, да съм спокойна, че каквото и да стане аз съм подготвена.

# 2
 • Мнения: 476
Аз уж още съм спокойна, но по цял ден се размотавам с един тефтер и отмятам какво съм купила или стигам до извода, че еди какво си няма да ми трябва и го зачерквам. Joy Но обмислям до края на месец януари да закупя и останалите неща от списъка, да подготвя багажа за родилното и вначалото на февруари да се захвана само с прането и подреждането.

# 3
 • Мнения: 61
Масово чета за момичета, които раждат ден- два след влизане в 9-ти месец от самосебе си (т.е. 36 г.с.). А моето секцио евентуално ще е 2 седмици след това. Направо се ужасявам, че може са тръгне самичко по- рано и да не разбера. Първо детенце ще ни е и освен това нямам нито един симптом от както съм бременна. Нещата, за които говорите са ми изцяло непознати ( гадене, дискомфорт, стягания в корема и много други), а съм в 31-ва седмица. Не знам тези контракции как се усещат само в корема или и отдолу ще усещам нещо ако тръгне раждане. Ще разбера ли, че раждам или ще изглежда все едно нещо лошо се случва… Питам вас, а не чета статии в интернет, защото искам някой минал през това реално да ми сподели.

# 4
 • Мнения: 168
Ако се зглоби по рано проблем ли е някои казват че трябва да се сложи играчка ако си зглоби аз съм в 30г. И нямам търпение да я зглобя

# 5
 • Мнения: 266
Според мен е рано още , аз тепърва другият уикенд ще ходя да купувам каквото ще трябва за бебето. Смятам началото на Март да викна фирма за почистване ,та ако имате добри отзиви и препоръки ще се радвам да споделите. (За София)

Относно прах за пране ползваме само Тео бебе откакто каката е родена и много си го харесвам. Според мен е хубаво цялото семейство да използвате бебешки препарат за пране  за пране , все пак всичко ще се търка в дребосъка.

Ех Мони Мони 😁 определено ще разбереш ,ако започнеш да раждаш ! Радвай се на тази така хубава и лека бременност, не му мисли толкова  ♥️

# 6
 • Мнения: 387
Мен и без това ме беше страх да купувам още, а като ме приеха в болницата съвсем. Вече съм вкъщи и се чудя кога да започна да поръчвам кошара, бельо и други важни неща.

# 7
 • Мнения: 122
Това за играчката си е суеверие, един вид да не стои празна кошарата. Е, ние я сглобихме и да си призная сложих една играчка да не стои празна.🤣
Относно покупките и аз изведнъж се панирах,че нямам време, но реални повечето неща вече ги имам. Има някои довършителни покупки, но до средата на февруари мисля да съм готова и с тях. Да ми остане само пране и гладене.
Вчера вече се сдобих и с нощници за болницата и бельо. И то май друго няма да ми трябва.
Времето ми тече хем бързо, хем супер бавно...не мога да определя с точност как е.
Според мен не е рано, особено ако е дървена кошара..Има една специфична миризма, която е добре да се измирише.

# 8
 • София
 • Мнения: 3 395
Първият път и ние я сглобихме по-рано и сложих играчка. Ужасна грешка само да я подбутваме и местим и да заема място. Плюс само събираше прах и накрая пак всичко трябваше да се избърше поне и да се смени чаршафчето, което пак отне същото време като да го свърши таткото в деня на изписването.
За тогава съм оставила и миенето и стерилизирането на шишетата, бибероните, помпата (няма да я взимам в болницата), купуването на АМ и всякакви такива неща.

А за усещането за раждане. Абсурд да се обърка или пропусне Grinning То просто няма как да не се разбере, че се ражда. Родилните контракции няма как да се сбъркат с друго. И аз имах такива притеснения, ама после разбрах именно, че те са друго ниво на всякакви стягания и неразположения Grinning

# 9
 • Мнения: 186
Това с празното легло даже не го и знаех. То аман с тия глупости. Измисляли са суеверия май от много голяма скука...
Аз пък да се оплача. От 2-3 дни някъде бебето застава някак си напречно, ниско долу и се бута колкото може. Като си пипна корема матката е твърда само там, където е бебето. До тук добре, но след минута две се раздвижва и си сменя позицията и мен започва да ме боли ниско долу корема, като в цикъл. Не отива към кръста и минава бързо, но все пак ме притеснява. Определено няма общо с магнезия, нито с Бракстън-Хикс контракциите (те са предимно вечер след 19 часа и няма болка при тях - само дискомфорт от стягането).
На някоя от вас да й се е случвало подобно нещо?

# 10
 • Мнения: 20
Здравейте,какъв стерилизатор и помпа за кърма бихте препоръчали?

# 11
 • Мнения: 2 239
Ние от две седмици сме готови с кошарата и като я сглобихме метнах в нея едно чувалче, в което ще спи бебето, за да си представя колко горе долу пространство ще заема и къде ще стои точно, за да го виждам най-добре. Понеже кошарата е тип next to me, просто оставих чувалчето вътре и така си остана, защото ми хареса да се събуждам и да си представям, че бебето скоро ще се подава от чувалчето.

За първи път чувам за подобно суеверия - никога досега не съм правила каквото и да е от суеверие и се радвам, че никой от близките ми не ми е налагал такива, защото много режа.

# 12
 • Мнения: 24
Запис в темата Simple Smile

# 13
 • Мнения: 3 640
Аз съм 33 г.с. и моите Бракстън Хикс контракции зачестяха. Пия магнезий 3×1, но едно десетина пъти днес ми се е стегнал корема. Няма болка, нито отива към кръста, но си усещам стягане. Отделно бебето е много активно, та съвсем усещам движения и промени в корема 😀

Мони, аз също имам подобни притеснения за деца, родени дни след влизане в 9 месец. Моето секцио е края на 37 г.с. и се надявам да издържим с бебо дотогава 🫣

# 14
 • Мнения: 112
Здравейте,какъв стерилизатор и помпа за кърма бихте препоръчали?

Стерилизатор имам обикновен за микровълнова - слага се малко вода в него, нареждат се нещата, затваря се добре и се слага в микровълновата. Парата върши останалото.

А помпа - имам електрическа, защото се наложи доста да ползвам първия път, корейска на Спектра. Скъпа е, но аз имах късмет и ми я даде сестрата на мъжа ми. Човек може да си купи само шишета и консумативи в такъв случай за да е спокоен.

@Беле - стискам палци всичко да се оправи при вас и да се приберете вкъщи да наваксате с гушкането.

Общи условия

Активация на акаунт