Разделно Хранене- част 5

• 40 990
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте на всички  newsm51

Аз позачезнах малко, но имахме проблеми с Деничка - правихме изследвания и имаше опалисенция и левкоцити, та нови изследвания, стерилни урини и какво ли още не, но за щастие всичко вече е ОК и на мен камък ми падна от сърцето. Не мога да ви опиша що рев съм изревала / казаха че може да е дефект на бъбрек/ и така.... Но пак казвам благодаря на Бога, че всичко е наред вече Praynig

Аз приключих с Японското чудо и резултата е 14 дни - 5 кг., сега съм на друга диета, която е изключително разделна. През деня се яде само 1 и съща храна, да видим какво ще се получи newsm78

Хайде няма да досаждам повече и вече ще съм по-редовна thumbsup

# 181
Гале, радвам се, че Деничка е добре. Представям си какво си изживяла.
Палачинка, много вкусно звучи менюто. Винаги има начин и при гости да спазваш разделно - браво на теб. При мен е кофти ,че живеем с родителите ми и те много не им се съобразява с  мен. Особено като идват гости. Много ми е гадно ,че не мога свободно да излизам да си пазарувам и все поръчвам .... но така ще е докато децата тръгнат на градина. Днес малко по прегреших с една баничка на обед, но за вечеря пак си бях разделна - пиле със зелева салатка. Много се изкушавам тези дни, защото брат ми, който е студент си дойде и трябва да му приготвяме разни любими вкусотий, а не само на него са  любими Embarassed
Хайде, изчезвам за сега.

# 182
Добър вечер мамчета, отмина и втория ден от моето прочистване .Чувствам се добре ,пълна съм с енергия  Grinning. За съжаление моята половинка пак се разболя  Cry, и утрешния празник няма да бъде такъв, какъвто ми се искаше. Галя, радвам се, че всичко при вас е наред   Peace.Палачинка ,направо ме шашна с менюто ,като приключа с прочистването и постенето ще си направя салатките   bouquet. Диди, и на мен ми е трудничко ,защото само аз се храня така, а сега  готвя отделно на децата с месо, отделно за мъжо постно ,а на мен- жито...  изобщо пълна лудница. На всички мамчета пожелавам утрешния празник да бъде изпълнен с любов и романтика   Heart Eyes.Целувки .Чао .     newsm51

# 183
Честит празник- на влюбените и Трифон Зарезан! Честити Именни дни на всички които празват!

Калинка, а как върви захранването на Марти, отразява ли се понякакъв начин новото хранене на кърмата Ти? Марти ползва ли биберон понякога, или разчита на Мама?
...пробвах да и дам от замръзената, но тя май не я харесва, иска си кърмене...
Лилиет, ето това е едно умно дете, при наличието на Мама да препочете някакво шише с незнайно съдържание?! Успех Ти желая и дано скоро се похвалиш че кърмиш малката сладуранка без маска. Стягай се и наблегни на чайчета, плодове, зеленчуци, овесени ядки и скоро отново да си във форма, чули?! Какво реши да носиш на кумувете си на прошката?
Алексче, успех с житното прочистване Ти желая и бързо оздравяване на 1/2. Настинал ли е нещо пак, или стара болежка се обажда?
Ками, и като се спреш на някакво валентинско меню за утре да кажеш и на нас, моля!
Софи, много си стриктна и амбициозна, преди 2 месеца роди, а вече искаш да влезеш в костюм от преди забременяването, не бързаш ли много?! Голяма жертва ще направиш, дано само организма ти бързо да "схване" какво искаш от него.
...Да се похваля ...се чувствам изключително леко. ...дрехите не ми стягат както преди ...
Мартеа, това е много повече отколкото да имаш свалени кг без да усетиш емоционално разликата. Това да се чувстваш добре и дрехите да Ти харесва как ти стоят е страхотен стимул за продължаване напред!
Юзерче, дано и краят на таз седмичка не Те подложи на изкушения, въпреки че на утрешният влюбен ден няма да Ти е лесно да се придържаш към нормите Си.
НелиВБ, иска ли питане, дай името на хомеопатичната книжка, моля!
Слънчева Палачинке, май Еленката е връстница на Дана, кажи какво и даваш да хапва че напоследък сме много претенциозни. Пожелавам Ти романтична вечеря утре с любимият. На италианска или китайска кухня ще заложите?
Ани33, успех с постите Ти желая! Ще се справиш, след като си го решила! А за мюслите, защо да не може/ само да не ти причинат киселини в стомаха/, аз бих ти предложила с чайче някакво, но както Ти си решиш, за мен те самите са доста сладки от сушените плодове вътре и допълнително с нат. сок ми стават още по- сладки.
...с моя мъж сме зедно от 8-9 год и всичко сме си подарили вече...
Дани Дженкова, я не така, романтиката трябва да се поддържа, а и вашият семеен живот не е чак толкоз дълъг, хубавото Ви предстой. Пожелавам ти една специална вечер да имате с Любимият, и двамата го заслужавате!
...с Деничка ...всичко е наред вече ...
Галя82, дано повече нямате никакви притеснения с малката красавица. Успех Ти желая и с новата диета, бивша Японке, но според мен след тоз стрест и нервни моменти които си преживяла покрай Деничката нямаш нужда от диета, а от спокойствие и здрава, пълноценна храна.
ДидиП, да се нарадваш на братчето си Ти желая. Явно доста сте привързани след като преди време и РД му правеше, без той да е при Теб. А Ти откога смяташ да пуснеш двете слънчица- Танчето и Силви на ясла?
Валя, ако празваш утре, честит Ти имен ден/ имам впредвид ако името съвпада с ника Ти/.

# 184
Добро утро и честити ви двоен празник ,честито и на всички именници    bouquet.

# 185
Здравейте, аз още не съм се организирала разделно мисля от днес да започна, вчера бяхме на лекар и малката е качила едва 200 грама Sad, кърмата ми е почти прозрачна и направо не знам вече какво да правя и да ям, уж гледам да ям пълноценни храни и никакви боклуци пия чайче за кърмене и много течности и пак нещо не съм скопосала Sad
Помагайте, какво да хапвахте доакто кърмехте ?

# 186
  • София
Честит Свети Валентин

И Трифон Зарезан

на всички разделни мами Laughing

# 187
ЧЕСТИТ ВИ ДВОЕН ПРАЗНИК newsm51 newsm51 newsm51 Wine Glass Wine Glass Wine Glass

Здравейте, аз още не съм се организирала разделно мисля от днес да започна, вчера бяхме на лекар и малката е качила едва 200 грама Sad, кърмата ми е почти прозрачна и направо не знам вече какво да правя и да ям, уж гледам да ям пълноценни храни и никакви боклуци пия чайче за кърмене и много течности и пак нещо не съм скопосала Sad

Не се притеснявай и не се обвинявай, ти правиш каквото ти е по силите и аз Деничка я кърмих с адски усилия едва 3 месеца, но какво да се направи. Ако е неспокойно детенце вземи АМ и му давай, нама смисъл и ти да се измъчваш Heart Eyes Успех ти пожелавам  bouquet

Благодаря много на всички за подкрепата newsm51 страшно сте мили и отзивчиви Heart Eyes

# 188
  • София
Валентинското меню ще е това Wink:

Салата:Зелена салата с бекон и портокал

2 ч.чаши листа спанак, накъсан
 4 ч.чаши листа маруля, накъсани
 1 ч.чаша пресни печурки, на филийки
 1/2 ч.чаша нарязан на шайби червен лук
 1/2 ч.чаша бекон
 лимонов сок
 зехтин
 сол на вкус
 4 – 5 парченца портокал

Запечете бекона на скара или го запържете без мазнина, в тиган, докато стане хрупкав. Смесете го с останалите продукти в купа за салата. Овкусете салатата на вкус. Украсете с портокала.
Портокала ще е само за украса Laughing

Предястие:Беконови наслади

500 г пилешки гърди
500 г бекон
400 г гъби
2-3 с. л. соев сос
1. Месото се нарязва на едри парчета и се овкусява със соевия сос. Оставя се да се маринова 10-15 минути.
2. Беконът се нарязва на тънки филийки, след което с него се увиват парчетата пилешко месо и гъбите и последователно се набождат на две шишчета. Операцията се повтаря, докато на шишчетата има място.
3. Шишчетата се пекат на скара или барбекю 10-15 минути, като периодично се обръщат.

Основно:Пилешко филе”Джоб”

Нарязвам филето на съвсем тънки пържоли,поръсвам ги с Вегета(или някаква смес от подправки по собствен избор) и ги оставям да поседят половин час така.
Вземам една пържола и върху нея слагам най-напред бекон или тънка ивица от някакво пушено месо за аромат,след това няколко дълги и тънки ивици краставички, гъби,след това още веднъж бекон и отгоре покривам с друга пилешка пържола,така че да се получи нещо като сандвич.
"Зашивам" от всички страни с клечки за зъби,и слагам да се пържи на средна температура.Обръщам от другата страна,чак след като се зачерви.През това време нарязвам на много ситно малко червена чушка и слагам и нея да се пържи при пилешкото.

Това е Grinning. Доста калорично,но за празника можееееее Joy Joy Joy

Десерта ще го хапна през деня.Милото ми подари много сладко сърце с бонбони Линдт.Мисля един да изям само,и това ще е за през деня,че вечерята ще ми дойде много иначе hahaha

# 189
Честит празник на всички ,бъдете винаги обичани !Пожелавам весело изкарване на празника!

Ками ,менюто ти изглежда страхотно!Ние ще сме довечера на китайско,че ме домързява да готвя днес.
Десерта го започнах от сутринта ,че много ми се ядеше сладко,направо ми беше причерняло за сладичко.След 4 часа ще хапна салатка по всяка вероятност.  261uu

# 190
Честит Св. Валентин и Трифон Зарезан!

има начин да се справиш с всичко, не се притеснявай. Аз възвърнах кърмата си от абсолютно спряла на 2я месец и кърмих до 1г.8м. с отбиване по желание на детето, като до 7м тя не беше опитала друго.
Освен храненето (наложи се да съм на безмлечна диета заради алергия на детето - 6-7 месеца менюто ми беше изключително бедно, но кърма имах предостатъчно), много е важно как организираш кърменето - т.е. важно е да се кърим на поискване, а не на режим. Много важно също е да не спираш насилствено нощното кърмене, има време за това.
Забрави, че кърмата ти е рядка, да не си помислиш, че е и нехранителна, такова нещо няма - природата го е измислила така, че тя е всичко достатъчно за детето ти на този етап. Понеже разводнявам темата (за което ес извинявам), посети форума за Кърмене и захранване на бебета - http://www.bg-mamma.com/index.php?board=8.0 - има страшно много информация, момичетата  са мили и ще ти отговорят на всички въпроси. И аз мога да помагам, ако искаш питай на лични.

По темата за РХ вече Grinning - мога да се похваля, че вече 3ти ден спазвам правилото за плодове до обяд. Кафенце пия обаче. Снощи прегреших - изкуших се и хапнах няколко бисквитки, защото (заради ПМС) щях да припадна за сладко... Най-хубавото в РХ е, че дори да се изкуша от нещо забранено, не  го възприемам като "наруших си диетата" - просто на следващия ден продължавам както си трябва и толкова.... е, дано скоро имам резултати и да черпя Grinning

# 191
  • София

Джоя,не се притеснявай.200 гр.не са малко Peace.Още не е минал месец от раждането.Бебетата наддават скокообразно-може за 3 седмици да не качи нищо,а после-за една-да качи 600-700 гр.Няма място за тревога.Не бързай с адаптето Naughty
Калоян първия месец качи 1 кг.На 20 ден,на контролния преглед,беше наддал само 110 гр.,след 10 дена-още почти 900.Не съм давала нищо друго,освен кърма.До 6 месец.
За това ти говоря.Пък и не е правило,че новородените трябва да качват по килограм на месец.
Виж в Кърмаческия форум.Там има много ценна информация,а и не се притеснявай да искаш съвет от момичетата.Много са отзивчиви.
Прочети там за лактационните кризи-първата е към 20-я ден след раждането,така,че,явно тя те тормози WinkИма още доста,но ако искаш да кърмиш продължително-трябва да се начуиш да ги преодоляваш.
Пожелавам ти успех с кърменето Hug

А,и това,че кърмата е прозрачна,означава,че виждаш началното мляко/,а не,че нямаш кърма/.То е по-рядко и по-прозрачно.Предназначението му е да засити жаждата на бебето/вместо вода,защото на малки бебета не се препоръчва даването на вода/.Бебето го изпива и след него идва гъстото и засищащо мляко,което вече е бяло и плътно и богато на хранителни вещества.
Виж това:
Рядка кърма?

# 192
[
По темата за РХ вече Grinning - мога да се похваля, че вече 3ти ден спазвам правилото за плодове до обяд. Кафенце пия обаче. Снощи прегреших - изкуших се и хапнах няколко бисквитки, защото (заради ПМС) щях да припадна за сладко... Най-хубавото в РХ е, че дори да се изкуша от нещо забранено, не  го възприемам като "наруших си диетата" - просто на следващия ден продължавам както си трябва и толкова.... е, дано скоро имам резултати и да черпя Grinning
[/quote]
по същата причина ядох сутринта сладко(не че се оправдам) Flushed

# 193
  • Стара Загора
ЧЕСТИТ ДВОЕН ПРАЗНИК И ОТ МЕН!!!

Искам да ви благодаря за тази тема - от нея се запалих отново да се храня разделно, макар че е много трудно, когато останалите от семейството не практикуват това.
Дори довечера на празника мисля със свинските пържолки и естествено - виното, да се откажа от пържените картофки, които обикновено правя за пържолките, а да си сложа за гарнитура салатка от прясно зеле.

# 194
Здравейте и Честити празници на всички! Аз лично не избирам между двата, защото те чудесно се допълват и любовните терзания обикновено се давят в алкохол.
За съжаление днес не съм в настроение, макар че обичам и алкохола и любовта.  Cry. Напоследък съм доста весела, ама аз винаги чудесно съм умеела да се вкисвам на празниците. Лошото настроение ме обхвана още снощи и естествено ме накара след чудесната салата, която учудващо не ме домързя да си приготвя, въпреки че отново бях сама (когато съм сама никога нищо не ми се приготвя само за мен) да изям половин шоколад. Даже не ми се услади Милка с ягоди. Не обичам такива парфюмирани вкусове, ама това намерих в запасите на децата  Embarassed Защо казват че шоколадът съдържа хормона на щастието-на мен винаги ми става по-зле като ям шоколад?!
А днес-днес се чувствам ужасно-цялото тяло ме боли, корема, раменете, като пребита съм Sad Е, не съм се натъпкала кой знае колко, но явно вече изобщо организма ми не понася сладкото. А и не отслабвам изобщо...Направо ми идва да зарежа всичко.  #Cussing out Или да предприема някои по-драстични мерки? Някой от вас правил ли е страхотната диета-добре се вписва сякаш с РХ?

Общи условия

Активация на акаунт