Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за комбиниране на храни според диетата с разделно хранене?
Кои зеленчуци са богати на нишесте според принципите на разделното хранене?
Какви са препоръките за консумация на хляб според диетата с разделно хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за комбиниране на храни според диетата с разделно хранене?
Според принципите на диетата с разделно хранене, храните се категоризират като протеини, въглехидрати и неутрални. Препоръчително е да се консумират различни видове храни в различни времеви интервали, като се избягва комбинирането на протеини с въглехидрати. Например месото се консумира със зеленчуци, но не с картофи или хляб. Плодовете трябва да се консумират отделно от другите храни, освен бананите, които трябва да се консумират самостоятелно. Важно е да избягвате комбинирането на кисели плодове със скорбялни храни, месо, прясно и кисело мляко, гъби и кисели плодове със скорбялни и бобови храни.
-
Кои зеленчуци са богати на нишесте според принципите на разделното хранене?
Според принципите на разделното хранене, зеленчуците с високо съдържание на нишесте включват гъби, спанак, магданоз, чушки, целина, зелен фасул, тиква и чесън. Тези зеленчуци се считат за богати на нишесте и се препоръчва да се консумират отделно от други видове храни за по-лесно храносмилане и усвояване от организма.
-
Какви са препоръките за консумация на хляб според диетата с разделно хранене?
Според диетата с разделно хранене, хлябът може да се консумира, но се препоръчва ограничаване до 1-2 пъти седмично. Важно е да избягвате комбинирането му с други видове храни, особено протеини и въглехидрати. Препоръчително е да изберете пълнозърнест хляб и той да бъде препечен, за да се сведе до минимум вредното въздействие на глутена, който съдържа.
-
Какви са препоръките за консумация на кафе според диетичното хранене?
-
Какви са препоръките за консумация на мюсли според теорията за разделно хранене?

.Тази житна диета ме зарежда с много енергия и свежест и корем не ме е болял, как ми се иска да я изкарам до края
. . . Калида , Тишо празнува с приятелката си, а ние пак бяхме на концерт и така празнувахме .Палачинка ,много ти е красива празничната трапеза
,особено сърцето и тези малки сладки ръчички, които се виждат на едната снимка, ама защо само ръчичките....? Радвам се че всички сте си прекарали добре .Прегръщам ви 

какви са тия красоти, направо ме изумяваш, БРАВО 
/ .Сутрин пия по едно безкофеиново кафе, на обяд или следобяд, когато детето заспи хавам , като ми пригладнее изпивам чаша топъл чай без захар и към 20.00 вечеряме/лягаме си към 2ч./Старая се менюто да е разнообразно-в седницата да има-картофи , ориз, зеленчуци, месо, риба,сирене, кашкавал, яйца поне по веднъж.Правя си меню за седмицата, така и пазарувам, по лесно ми е и за разпределение на времето през деня.За сега толкова от мен.
/.И аз,като Реге,хапвах огромни количества,докато организма свикне с новият начин на хранене.Постепенно нещата се нормализираха и порциите станаха нормални
Чудеше се защо при него не действало РХ.Но след това,като започна-беше 110 кг.сега е 88