Всички форумски плетачки тук поставят си задачки - 4

• 105 957
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
KRIVONDELA,благодаря на теб и Тити,че откликнахте така бързо на молбата ми!Поздравявам те за всичко,което си направила,много са красиви!Мисля,че с повече търпение и упоритост,ще успея да направя нещо,ако не ще питам за помощ!

# 91
KRIVONDELA,благодаря на теб и Тити,че откликнахте така бързо на молбата ми!Поздравявам те за всичко,което си направила,много са красиви!Мисля,че с повече търпение и упоритост,ще успея да направя нещо,ако не ще питам за помощ!

Да, няма проблем Simple Smile

Снежи, май мейла ти е невалиден Grinning.
Файлът стана голям ще ти го пратя на две. После ще трябва да си сглобиш схемичката.
Дай някой друг мейл.

# 92
Извинете ме ако някой е писал нещо по този повод, но не изчетох цялата тема Blush
Трябва ми модел за плетена детска пелерина, тип пончо. Ако се сещате, една такава във формата на триъгълник...Моля ви, изпратете ми схема или линк ако ви се намира Praynig
Или нещо подобно. Ще го плете една баба и трябва да й покажа какво точно искам...
Благодаря предварително!

# 93
# 94
Кривондела - дано има на кого да предадеш не само знанията си, но и майсторлъка, защото нещата са много красиви.
хихи, аз не бих могла - с шиенето съм тотално скарана - но мога да направя с някоя от вас комбина - аз ще плета синджирите, тя ще шие Simple Smile

Стейси, нямам схема, обиконвено плета както ми хрумне. Но жилетката е лесна. Първо оплетох горната част, до под гърдите. Тя е на 2 куки и мисля, че е тази схема:
Бримките трябва да се делят на 6, и 2 за край:
1 ред: 1 наметка, 2 лицеви, 2 Бримки заедно опаково, 2 лицени
2 ред и всички четни редове - опаково
3 ред: 2 лицеви, 2 бримки заедно опаково, 2 лицеви, 1 наметка

Изплетох така гърба, предниците и ръкавите до лактите и съединих частите. После на 1 кука започнах направо мрежата надолу, като при мен се получи малко тясно и предниците не ми се събираха на бременния корем Simple Smile За мрежата сега не се сещам как се плетеше, но е лесно. Плетох така, докато покри дупето. Накрая на 1 кука обримчих всички краища, вкл. деколтето и предниците, като от лявата предница изплетох няколко халкички за илици на копчетата. Мрежата на ръкавите също я плетох директно от лактите към китките.

Последна редакция: нд, 04 фев 2007, 18:19 от тити

# 95
Тити, по принцип има на кого, но в момента гаджетата са по-важни  Laughing
Даже и компа все по-често е свободен за мое  Mr. Green

Тази  жилетка не можах да разбера къде е newsm78

# 96
Милф, това Мечо Пух ли е прежда?
Кривондела, много интересно! Замисляла ли си се за ученици? newsm78
Снежана Г, лека бременост пожелавам! Спряли се на модел? Аз ти намери няколко.

# 97
Не - виждала съм много по-сложни и майсторски изпипани модели на тази техника на плетене.
Аз съм любител-аматьор. Grinning

Предполагам, че трябва да има и румънски сайтове за поан лас (даже не съм сигурна дали така се пише newsm78)

# 98
Коте, подкрепям те за въпроса към Кривондела Peace

# 99
Мерси момичета   bouquet Може и да не го разплитам одеалцето щом така ви харесва. А и ми се почва нешо ново. Преждата е всъщност от три рзлични вида, които комбинирам. Не е Мечо Пух (тази не съм я и чувала  Blush)

# 100
Не знам вие дали имате проблеми, но аз вече трудно влизам във форума.

Описание на моделчето:

Мисля, че се плете изцяло - голям правоъгълник. За ръцете се правят отвори като на единия ред завършвате 20-25 бримки, а на следващия ги наддавате. Така не се налага да правите шевове после. На който му е удобно може да си направи гръб и предници и после да ги съшие.

# 101
  • Бургас
Момичета купих си новото списание детско плетиво и вътре има 2 страхотни модела със зимни мотиви ,ако някой все още търси такива  Wink ще ги снимам.

# 102
Кривондела, ако ще правиш курсове по румънска дантела да се намърдам и аз сред ученичките!  Praynig

# 103
купих си дълга кука Simple Smile много съм доволна, оплетох първите мостри от двете основни плетки - изглежда повече като тъкано, отколкото като плетено. Супер за палта и одеяла.

# 104
Здравейте, приемате ли новаци с почти нулеви умения?
Тити ето ме и мен тук. Flutter Аз май повече ще чета и по-малко ще пиша. Пък ако случайно напредна може и да се похваля с нещо. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт