Всички форумски плетачки тук поставят си задачки - 4

• 106 001
  • 306
  •   1
Отговори
# 150
mylenka, за какъв размер става въпрос?  Thinking  Щото нали знаеш, може да ти трябват 50, а може и 500 грама прежда. Изобщо, размера има значение!!! Wink

# 151

mylenka, за какъв размер става въпрос?  Thinking  Щото нали знаеш, може да ти трябват 50, а може и 500 грама прежда. Изобщо, размера има значение!!! Wink

Thinking хххммммммм, Като се замисля, може би и ликрата в преждата трябва да е по- голям процент  Thinking

# 152
Thinking хххммммммм, Като се замисля, може би и ликрата в преждата трябва да е по- голям процент Thinking

Да не говорим, че цветовото решение изцяло трябва да бъде съобразено с цвета на окосмяването. Иначе плетката е лесна - висок пълнеж й викат......... това го видях след сериозен зуум.  Blush  Лекият дантелен ефект след завързването може да се подчертае с малко ламе. Това ще придаде и малко официалност на тоалета.

# 153
аз пък ще си я оплета жилетката, но във Варна влязох в няколко магазина и ми се стори много скъпа преждата newsm78, сега издирвам евтина Blush

В магазина на ул."Цар Освободител" провери ли?

# 154
  • София
letia6tata_krava

молим те на колене  newsm20

требе да го научим това плетиво  knit

А за да не ме набият тука майките,
каним те най-фициално   bouquet
платени уроци у спамо-чата да изнасяш!!!

# 155
Ало, плетачките, какво ще кажете да наложим модата на плетените кърпи за глава с разните му там апликацийки, висулчици, цветенца и пр. тази година? Хем бързо се плете, хем малко материал влиза, хем ще уползотворим остатъците от прежда.

# 156
аз пък ще си я оплета жилетката, но във Варна влязох в няколко магазина и ми се стори много скъпа преждата newsm78, сега издирвам евтина Blush

може ли да те помоля да кажеш къде точно се намира на Цар Освободител? Praynig

# 157
Ало, плетачките, какво ще кажете да наложим модата на плетените кърпи за глава с разните му там апликацийки, висулчици, цветенца и пр. тази година? Хем бързо се плете, хем малко материал влиза, хем ще уползотворим остатъците от прежда.

я покажи, че нещо не се сещам.
кравке, ти няма ли да дадеш съвет за кривенето на плетивата - моля! Съвети от опитните търся   bouquet

# 158
Сега като тръгнах да търся такива кърпи целенасочено, не намерих интересни. Нещо такова имам предвид:

...... само че, с много повече въображение.

Когато плетката има слонност да се криви, трябва да се компенсира със друга плетка, която да противодейства на този ефект. Обикновенно същият мотив, оплетен огледално. Например: Плетеш свивка намятка. Първият ред започваш с намятка, следващия път със свивката. Така уравновесяваш кривенето. Някой го беше обяснил преди мен.
   Някъде този ефект на кривене е търсен. Имаше един шал доста атрактивен, ако го намеря ще ти пусна снимка да видиш как се използва това.

# 159
да, Галхен каза за компенсирането, но като плета по схема, как да стане  ooooh!
отказах се от малките сетове с дълга кука, понеже се навиват безобразно на руло. Сега ще опитам възглавничка за хлапето. Не точно сега де......
Тези косынки май са повече за зимата, нежели за лятото. миналата година момиченцата ходеха с едни мрежи по главите, нещо в този дух ли имаш предвид?

# 160
Точно това имам предвид. Леки, нежни, дантелени, може и с козирки и с много акценти по тях. Ще взема да спретна една събота и неделя. Нещо такова, бързоставащо ми се плете сега.

# 161
Момичета, извинявам се, че ви се намесвам, ама съм провокирана от заглавието на темата да ви попитам:
Можете ли да оплетете    ТАКИВА ШАПКИLaughing

Чудехме се с една приятелка и решихме да се допитаме до вас- разбиращите какви материали да си набавим за целта?  newsm78

легнаха ми на сърцето тез шапки....
Материалите лесна работа, манекени набавихте ли?
И понеже съм автор на заглавието- задачката е изпълнена.
Крачетата на костенурката дето я плета ще свършат работа, така че 4 броя за 4 манекени са осигурени.
Ако ви трябват- казвайте да не ги зашивам...

# 162
  • София
Бидехме скастрени сериозно  Embarassed

А иначе без лоши помисли,
шегичката бе с най-добри мисли  hahaha

Ако имах на живо такъв манекен
отма се научавам да плетем  Hug

# 163

може ли да те помоля да кажеш къде точно се намира на Цар Освободител? Praynig

Отсечката между Червения и Окръжна болница от дясната страна - магазина за прежди е един.
На витрината има изложени готови ръчни плетива.
На същата фирма е и магазина в пресечката зад Централна поща.

# 164
много благодаря, точно за този си мислех, дано имам тези дни време да обиколя да си харесам и да видя коя жилетка дали с ръкавите или без да плета, че много изостанах Peace

Общи условия

Активация на акаунт