За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 28 783
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
ElzaFB, Meet You At The Bloosom се води продукция на Тайван. Просто го обявиха на FILMART (международния панаир за филми и те продукции, който се провежда в Хонконг) и днес също съобщиха, че се очаква да е 12 епизода по 40 минути.
Спекулациите са, че щом няма да минава през китайската цензура ще е БЛ, а не романс.

И В Барселона миналата година на витрината на голяма книжарница за комикси също имаше The Untamed, но тяхната донхуа версия.
Скрит текст:

# 601
  • София
Tuon, като гледам плаката на сериала, има шанс да са верни спекулациите. (Вярно било Тайван, толкова и чета какво са писали...впечатлих се, че китайски актьори са се навили да участват в нещо, което може да не е с чак такава цензура спрямо оригинала). Въпреки че те и китайците добре са си докарвали нюансите на  BL преди въпреки цензурата (доколкото съдя по World of Honor и The Untamed). Satisfied Но наистина ми се ще да видя нещо, което е live-action, а си прилича с книгата.

А имаш ли идея за Heaven's Official Blessing? Мернах тези дни в TикTок, че уж бил в списъказа пускане за тази година... Или и него просто го слагат всяка година като Immortality?

Ей сега да видите Xiao Zhan какво ли не рекламира (и това беше само в един супер):

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 18:35 от ElzaFB

# 602
ElzaFB, игралната адаптация на Heaven's Official Blessing е под името Eternal Faith и мисля, че я снимаха още 2022г. Вероятно чака одобрение, но определено ще е броманс. В главните роли ще са
Zhai Xiao Wen като Сие Лиан
Скрит текст:
Zhang Ling He като Хуа Ченг.
Скрит текст:
Обаче ще  трябва да се съобрази със  закона, който ограничава броя на подобни сериало,които имат право да се излъчат през годината.
Трети сезон на донхуа също няма официална дата кога ще излезе, но втори излезна миналата година, а първи през 2020 и явно тук ще се чака.
Снимки
Скрит текст:
Така изглежда донхуа-та

и от същата сцена/дъга от игралния сериал

# 603
Изясни ми се откъде се е появил Хйейан (така ли се произнася - имам предвид оня с маската) в сериала за съдията Ди.
В Загадката на лабиринта има един бабаит Шиен, който е заграбил властта в Ланфан (изглежда измислен град, действително близо до пустиня - сценаристите са заели и това от там). Съдилището е порутено и съдиите (предишните) са негови марионетки - този елемент също е отразен в интрото на сериала. Ди даже развява знаме над сградата (за да обяви военно положение, въпреки че няма армия).
Но в романа той не е свързан със съдията и не е чак толкова зловещ.

# 604
Не е честно, не е. Imp
В Beauty Newbie правят парфюми, миришат парфюми и ходят в музей, за да гледат парфюми. Не издържах и си взех нов. Blush
В Eye Love You говорят и показват сладки изкушения и в това число влиза и корейчето.
Сега мириша на бита сметана и маргаритка, но от къде да си купя Chae Jong Hyeop?
Скрит текст:

# 605
  • вятърничава
Tuon, Joy
Ще можеш ли да си го позволиш,не знам.Сигурно му се е вдигнала цената, а и желаещите са много. Гледай си го в друг сериал - безплатно е.Тек сигурно чете и Sob
Езикови неволи:
https://www.instagram.com/eyeloveyou_tbs/reel/C4NkQxsBf6t/
https://www.instagram.com/eyeloveyou_tbs/reel/C4Kw_s1BJfv/
Я си признай от Beauty Newbie кой мирише най-добре парфюмите?
Слонове има ли в сериала? Чух сутринта,че било Деня на слона в Тайланд.

# 606
Кой е Тек???

bb6, отговорът на въпроса е главната героиня. Тя е бъдещ парфюмерист.
Много я харесвам.
Скрит текст:
Сериала е римейк на корейския My ID Is Gangnam Beauty, който не съм гледала, но много се интересувам дали и там има парфюмна тема.  

Знам само кога е деня на пандата и дори наближава. На 16 март е Animal Panda Face

П.П. Няма слонове, но съм гледала страшно хубав филм със слон - Pop Aye

# 607
  • пак на Рив Гош
Сериала е римейк на корейския My ID Is Gangnam Beauty, който не съм гледала, но много се интересувам дали и там има парфюмна тема.  
Tuon, и в него има парфюмна тема и пак покрай Главната.

Eye Love You - нашият Нетфликс ми пусна първите 5 епизода, но ще чакам петък, че да го пуснат целия. Имам приготвени Кит-Кат с екзотични вкусове. Щом в сериала има сладки изкушения, няма да мина само с Chae Jong Hyeop Grinning.

ЕlzaFB, от последните ти постове оставам с впечатлението, че си в Китай. Така ли е?

Аз от два дни съм с ужасна хрема и по този повод реших да изоставя текущите ми сериали и да си гледам нещо топло и уютно като чаша горещ шоколад под юргана (не е Warm and Cozy Wink ) - преговарям си избрани моменти от Our Beloved Summer (2021).

Иначе уикенда довърших китайския I Know I Love You (2024), римейк на корейския One Spring Night (2019).
Макар и да не повтаря 100% историята, имаше достатъчно паралели между двете версии.
Главният на вид, стайлинг и моменти мимики доста го докарваше на Jung Hae In, пак имаше едно дълго и изстрадано събиране на двамата главни, както и няколко англоезични песни, които въртяха до втръсване (е, имаше и една, дето даже ми хареса). Едновременно с това, имаше и разлики в сюжета, че да нямаш усещането за дежа вю. С допълнителната доза китайски драматизъм, разбира се, която внася щипка спайс в сюжета.
Резултат - 7.5* и корейската версия ми харесва повече Grinning.

П.П. Пишете, пишете, иде пролет, време е да сменим зимната шапка на темата Wink .

# 608
  • България
Започнах много рекламирания и с добър рейтинг за вуксия The Legends (2019).
Много харесвам Bai Lu, вече се разбирам и със Xu Kai, обаче първите шест епизода от сериала ми се сториха много скучни.
Цели 56 епизода е, не се знае дали ще стигна до края.
Другите почитатели на фентъзито сигурно вече са го гледали, а който не е почитател, едва ли ще му се чете за скучните първи епизоди.

# 609
  • пак на Рив Гош
Моарейн, споделяй, понеже и аз харесвам Бай Лу и Сю Кай, поотделно и заедно. Колко са скучни първите епизоди?

# 610
  • България
Толкова, че снощи заспах на шести епизод.
Засега не ми харесват героите, историите им също не са интересни.
Декорите и актьорите са добре, уж и приключения има, но когато двамата главни не ме грабват, не знам какво очаквам.
Може би обрат в историята.

# 611
Не беше кой знае какво този сериал. Да не те разочаровам, но не става много по-интересен нататък. ГГ (дописвам да уточня, че не стана ясно както съм го написала - женския) много дразнещ персонаж.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 22:31 от Nevermoresleep

# 612
  • България
И мъжкият не ми харесва.
Пускам последния епизод и го приключвам.

# 613
Да и той едно теле, но пак беше по-търпим Simple Smile

# 614
  • пак на Рив Гош
Благодаря ви! Махам го от списъка! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт