За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 28 743
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Роца, бях, вече се прибрах, за съжаление. Нещо не можах да си намеря разна меморабилия от сериали, но нямах и много време да разглеждам. Само на мяркане на реклами го карах.

Скрит текст:
Но пък да ви се похваля - облякох се в ханфу, гримираха ме, направиха ми прическа, направих си фотосесия, събрах тълпа китайци да ме снимат с телефоните, защото бях единствената чужденка. Направо се почувствах като влязла в сериал. Опитах корени от лотос, че от The Untamed тая супа от корени от лотос я мисля колко ли е вкусна наистина - потвърждавам, вкусна е. Пак оттам търсих и семена от лотос да пробвам, та китайците само ме питаха учудени откъде знам за тях, защото на север не били популярни. SmileSmile Един се чудеше и "гъгъ" откъде знам като дума Smile Въпреки че то роднинските връзки се учат някъде на 3-4 урок по китайски, реално май оттам го знаех, не от сериалите, но да не издребнявам.

МоарейнД, аз не съм го гледала този сериал, ще взема да видя дали и на мен ще е скучен, въпреки че нещо не се виждам да имам търпение с 56 епизода. Направо съм им благодарна на техния СЕМ, че са ги ограничили до 40 вече.

Тези дни ми попадна някаква платформа за мини сериали (ама от тези, дето един епизод е 2 мин), та гледам някакъв сериал, на който през цялото време съм "как, за Бога, попаднах на това чудо". Казва се Caught in the Charade и започва с това как сестрата близначка трябва да се прави на брат си с перука (ма тази същата и брата играе) и попада на някакъв, който незнайно как е изпил афродизиак (или друго, още не ми е станало ясно) и той директно я/го награбва. Та на сутринта започва драма как си бил загубил (тоз, дето я награби) девствеността с мъж.  Satisfied Изобщо не знам защо го гледам, по принцип тези къси сериали за подобни платформи са мнооогоо, мнооогооо зле, обачеее... тоя мафиот с тая девственост и мацката, дето трябва да повярвам, че е мъж - толкова е зле, че не мога да спра да го гледам.

# 616
Започнах много рекламирания и с добър рейтинг за вуксия The Legends (2019).
Целият сериал се влачи като скучна балада на Евровизия и има един такъв … никакъв край. Сюжетът е под средното ниво и има такъв рейтинг заради Сю Кай, но героят му беше скучен и безхарактерен.
Епизодите са много и няма смисъл да се влачат когато има други сериали за гледане.

19th Floor
Исках да видя само един епизод, за да знам дали става или не. После изгледах още един, още един и още един… Малко като омекотена версия на Squid Game и някак си ми напомни за Stranger Things без да имат много общо. Не е много бюджетен, но ефектите биват и  до сега са се появили - митични същества, чудовища,  зомбита и всичко това до 10 епизод.

# 617
  • България
Снощи започнах Romance of a Twin Flower (2023).
Нямах големи очаквания, харесвам няколко от актьорите.
Актрисата в главната роля Peng Xiao Ran е ново лице за мен, харесва ми и героинята ми харесва.
Много исках да видя Ma Ke  в нова роля, но не и точно в такава.
Иначе историята не е нещо ново - виждаме жена с амнезия, заобиколена от разкош и супер студен мъж.
Нещата, които ѝ разказват, че е правила я ужасяват.
Лошото е, че руснаците са написали в представянето на сериала голям спойлер, но пък той не е далеч от ума, така че ще им простя.

# 618
# 619
Добро утро дами ,няма само аз да кукуригам рано
Не си сама, нищо, че при мен не е рано.

Гибли има нова версия чорапи от различните им филми.
Ще си ходят с кафето от горе  🩷 Не знам как ще изпият това сладко коте.

И други
Скрит текст:

Аз лично искам чорапки с видра или с Zhang Ling He

# 620
  • вятърничава
Уф, три пъти се връщах да търся чорапки с

После разбрах, че котето било кафе, а не мъфин. Явно още не съм се събудила.

Нося ви сандвичи за кафето мяу и мяу

# 621
  • пак на Рив Гош
Аз съм будна от ранни зори, ама нямам сили за кукуригане Joy.
Ще прекарам голама част от деня в леглото, с книжка, сериали и хубави мъже.

bb6, и аз се връщах да гледам за чорапките с видра Joy
По едно време бях много изкушена от подобни на тези от последната снимка на Tuon.
И аз помислих котето за мъфин. Ще ми трябва кафе. Много! Joy

ElzaFB, хареса ли ти в Китай? Отговаря ли на идеята, която си създаваме от сериалите?

# 622
Цитат
И аз помислих котето за мъфин. Ще ми трябва кафе. Много! Joy

Да добавя и сандвичи....

# 623
О, как съм ви заблудила с видричката 🤗 сори, гледах снощи Eye Love You и за това.
И честно казано имах предвид видричката Chae Jong Hyeop да имам на чорапчета.

Гибли чорапките са еквивалента на 4 долара, но доставката е само за Япония. Малко ги мразя за което.

# 624
  • вятърничава
Danifin,
Признавам поражението си, твоите сандвичи са по-кауай. Не е като да изрежеш в една филия Animal Cat2 с формичка за сладки. Това с Бележките на мама колко ми е познатооо, все едно аз съм ги писала х2.Бизнесът с продажба на кутии, хладилници за кимчи и лепящи бележки в Корея сигурно процъфтява.
За да не е спам ще споделя, че гледам Forest (2020).Някой тук го беше препоръчал.Симпатични са ми главните, романс, целувки, класическо цундере & докторка умница. Коварни безскруполни бизнесмени, селяни костеливи орехи, тайни от миналото, от настоящето, отряд спасители, какво пропускам? А, да - как пък всички са все с амнезия от травма в детството.Искаше ми се да има повече кадри от гората и планината.Къщата сред гората ми хареса.За едно гледане става. Ако не бях гледала преди това Dali i Cocky prince, сигурно щяха да са ми по-симпатични, но Дали и принца на камджатана много ги харесах и станаха една от любимите ми двойки.
Eye Love You също следя, доста постно и мудно се развиват нещата там. Като детско филмче е.
Само един Chae Jong Hyeop спасява положението.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 13:52 от bb6

# 625
  • София

ElzaFB, хареса ли ти в Китай? Отговаря ли на идеята, която си създаваме от сериалите?

Роца, аз не гледам сериали за съвремието в Китай та не мога да коментирам много. Гледала съм само My Girlfriend Is an Alien и Love is SweetLove is Panacea), но на няколко пъти си казах докато бях там "ей, точно като по филмите" - пият чай с мляко на поразия, няма сергия или заведение, в което да го няма, от Love is Sweet ходих във веригата магазини, в които продаваше втората мацка от сериала - Family Mart. Имат страхотни нови сгради, видях едни високи с апартаменти с място за жителите на покрива - бар, шезлонги - виждала съм такива някъде по реклами на сериали. Наистина има много хора, които тренират по улиците, има и много хора с малки кучета. Като цяло в Пекин животът тече като от сериал Grinning. Тук изключвам, че по филмите не показват просяците и клошарите, които си ги има по цял свят.

Вчера нетът гръмна с новината, че Xu Zheng Xi написал, че се отказва от актьорството. Аз не се сещам да съм го гледала някъде преди, но сега участва в последния проект на Luo Yunxi - Shui Long Yin.

# 626
  • България
...
Вчера нетът гръмна с новината, че Xu Zheng Xi написал, че се отказва от актьорството. Аз не се сещам да съм го гледала някъде преди, но сега участва в последния проект на Luo Yunxi - Shui Long Yin.
Жалко, гледала съм го в няколко сериала и ми харесва като актьор. Малко е странен в областта на очите, но талантът му компенсира това.

# 627
  • София
Говори се, че не можел да се разбере с мениджърите си и затова прекратява. Има слухове, че не е харесал роля, която те са му намерили, а се е явил сам на кастинга за Shui Long Yin и е избрал да участва в този проект. Мениджърите натискали да прекрати, имало забавяния в снимките заради това - но не съм сигурна колко разбрах правилно и колко от това е истина. Единствено изявлението му в Уейбо е вярно засега. Simple Smile

Там в Китай са ми малко странни с тези студиа, мениджъри, как всеки трябва да е залепен за голяма компания иначе трудно си намира проекти, но пък в същото време компанията буквално му управлява личния живот и избира професионалните ангажименти.

# 628
Аз си мисля, че може да е решил да се жени и да има деца. Като знаем какви са нетизите е предпочел да се откаже.
Ама може да и натиск от мениджърите.
Сяо Джан е разказвал как мениджъра му не е искал той да участва в The Untamed и той е  да подписвал сам без да казва на никой. Добре, че не го е послушал.

Не само в Китай е така, също и в Корея. Японците бранят личния си живот, а тайландците са случили на фенове. Обаче месомелачката в Китай е огромна, защото имат голям човешки ресурс и следващия чака на опашката. Грозно е, но е така.

# 629
  • България
И аз първо за брак се сетих, дано да е с жена.
Адска работа е да ти гледат в чаршафите, затова и рядко чета такива новини, а и не ги търся.
И актьорите са хора, имат право на личен живот.
Даже и да разкрият нещо не би трябвало това да влияе на кариерата им.
Не бих имала връзка с актьор, разбирам съпругата на Ren Jia Lun, обаче това с целувките много пречи на кариерата му.
Ако е сериозен човек, би направил така, кариера, пенсия и след това брак.
Иначе ще има проблеми или у дома, или на работа.
Защото колкото и да е работа, целувки и прегръдки с други няма как да не повлияят.

Общи условия

Активация на акаунт