За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 28 727
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Честита пролет! Честит чъфтеж на вишните!

Скрит текст:
Hanami, or parties for cherry blossoms viewing, got popularity among the aristocrats during the Heian period (8 th to 12th centuries), and went to its extreme with Toyotomi Hideyoshi, the 16th century warlord., when he threw a hanami under the cherry blossoms of Daigoji Temple in Kyoto. Hanami became a custom among the common people during the Edo period (1600-1867)、and it’s still one of the biggest annual events today. Japanese people appreciate the beauty of the sakura and enjoy the beautiful view. Some do hanami by eating and drinking under the cherry blossoms with friends.

# 661
  • вятърничава
The Box- помня този филм с топло чувство.Дружно го гледахме.
И Haru Haru на Big Bang помня, защото и Минка участва.
Харесвам "най-перфектно изглеждащия мъж на света" от Fight for My Way, но в Хапката ще го пропусна.
Значи имаме сериал за пилешка хапка и друг за генно модифицираното култивирано месо, телешко предполагам. Любимите месца на корейците, дали ще им се отрази на апетита за месо.Още един основателен повод за депресии.
Роца, честита  нърдовска находка. Разгада ли ги вече?На пръв поглед ми се набиха много доктори, Гоблин, секретарката Ким, феята на щангите, Хе Су и четвъртия принц, BOF, Рейн върху Ким Бом, Бини севернокорейски войник, Ahn Hyo-seop с жълтия чадър.Даже една от снимките от твоя колаж с черешов цвят забелязах и на чашата.
Сигурна съм,че 2в1 е познала всички Nerd

# 662
Много се смях  🤣😂🤣. Първо изгледах Пилешкото и после Kairos. В последният епизод, когато всичко е приключило, лошите са наказани, добрите щастливи… викат главната Тя за вечеря с думите “Пилешките хапки са тук….” , а аз бях Scream чакай, чакай, внимавай какво ядеш.

Петя, благодаря, че го спомена. За Кайрос.
Вярно, че го гледах дълго време, но ми хареса.
Темпото, историята, развитието бяха страхотни. Въпреки, че не съм фен на романтиката ми се искаше и тук да има клишето Та и Той заживели щастливо. Реално обаче е по-добре така.

Blood Free е на  наболяла тема в световен мащаб и реших, че ще е интересно. Не знам дали обаче ще го гледам. По-вероятно е да изчакам първо за коментари.
bb6, дам телешко ще е. Те не знаят, че кравите са свещени животни Animal Cow  Ако не друго дойде времето да използвам този емотикон на крава. Joy

# 663
Главните в Кайрос са с 15-тина години разлика, нямаше да си отиват. Но пък нали съседът й призна, че я обича, пак е нещо...
Исках да гледам нещо ново с този актьор, но не намерих такъв сериал, който да ми хване окото. Видях в Ю туб, че той пее в мюзикъли, което беше изненада за мен.

# 664
  • вятърничава
Blood Free е на  наболяла тема в световен мащаб и реших, че ще е интересно. Не знам дали обаче ще го гледам. По-вероятно е да изчакам първо за коментари.
bb6, дам телешко ще е. Те не знаят, че кравите са свещени животни Animal Cow  Ако не друго дойде времето да използвам този емотикон на крава. Joy
И на мен ми се гледа Чу Джи Хун. С  Хан Хьо Джу ще са интересни партньори. Но темата е .... Animal Cow Sob

# 665
  • пак на Рив Гош
Роца, честита  нърдовска находка. Разгада ли ги вече?На пръв поглед ми се набиха много доктори, Гоблин, секретарката Ким, феята на щангите, Хе Су и четвъртия принц, BOF, Рейн върху Ким Бом, Бини севернокорейски войник, Ahn Hyo-seop с жълтия чадър.Даже една от снимките от твоя колаж с черешов цвят забелязах и на чашата.
Сигурна съм,че 2в1 е познала всички Nerd
bb6, благодаря!
А не разпозна ли твоя Принц на гамджатана? Joy (между другото, вдъхнових се и това ще готвя следващия уикенд Wink )
Има още Истинска красота, Nevertheless (който е и на колажа), Адвокатката У, Алхимия на душите, My Roommate is a Gumiho. Отделно питая подозрения за Our Beloved Summer, Fight for My Way, She Would Never Know, Find me in Your Memory и Kingland. 1-2 знам, че съм виждала картинката, но не мога да "напипам" къде, а 2-3 могат да се отнесат към повече от един сериал.

2в1 ще помага Joy

Blood Free ще ми е интересен откъм "професионална" гледна точка, да видя как ще синтезират месото (дали ще е клетъчна култура или друго нещо), нищо, че трейлърът дава заявка за повече екшън, отколкото наука. Бих го гледала все пак.

П.П. ама голям кроасан е, значи Joy

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 20:43 от Роца

# 666
  • вятърничава
Ми така си е! Как да кажа на бялото черно Hug
Дори и неглиже не изглежда зле:

И тези крака край нямат пак :

Роца, шъ съ побъркам. Няма да мога да заспя тая нощ.
Как не можах да позная Принца на гамджатана, Our Beloved Summer, Fight for My Way Thinking

# 667
  • пак на Рив Гош
За последните два не съм много сигурна, ама на това ми приличат.
Роуон-чо Heart Eyes
А като показа дългите му крака, се сетих - уикенда моят корейски любим беше пуснал клип в Ютуб канала си, където се костюмираше за бъдещата си роля в мюзикъл като глам-рок транс-певица с вид почти като на drag-queen. Направо ме хвана яд, понеже хем вади страшен крак, хем ходи на токчета по-добре от мен Joy.

# 668
Мисля да започна да гледам Парфюм, заради главния актьор. Надявам се да се набляга повече на комедийни елементи, отколкото на романтика.
Какви са вашите впечатления?

# 669
Петя и на мен Perfume ми изглежда забавно. Бройката на епизодите не ми допада толкова. Ако го гледаш и кажат името на подмладяващия парфюм … ами не го крий, а го сподели и с мен. 😁

Пилешката хапка е предизвикал отново скандал със Саудитска Арабия.
Когато Перфектния мъж е супер известен певец и ще прави последния си концерт от някакво турне в Корея (пропуснал е държавите от Близкия изток) и секретарката му казва, че кралското семейство на СА се е свързало, за да поискат билети, за да гледат този концерт, а Мъжът с главно М пита, защо да им дава преференции.Отговарят му заради политически и икономически интереси и той се съгласява за ВИП местата.
И феновете са бесни, защото престолонаследника можел да си позволи всякакви билети и нямал нужда да иска безплатни. Та за тови в платформите с оценки за филми и сериали масово му дават единици.
Така... аз си мисля, че вметката е направена нарочно. Преди време с друг сериал на който обиди саудите, но не помня името.😊

Относно Blood Free
Реално сериала може да повдигне много интересни теми като дали това месо ще е прието от всички религиозни групи, дали вегетарианците биха го яли (аз не бих, честно казано), дали може да се нарече веган (не), как може да бъде използвано в бедните региони с остра липса на храна, като метод за отглеждане на храна при колонизирането на Марс, Луната или друга планета, дали е етично и морално… въобще много неща могат да покажат, но това са корейци и се съмнявам.

Скрит текст:
Предполагам, че за целите на сериала ще използват метода в който месото директно е отгледано от клетки и узрява в мускулни мазнини и други тъкани, които не запомних. Знам за този метод, защото скоро четох много интересна статия за софтуер, който може да проследи цялото отглеждане и производство, притегляне на продукта, пакетиране, етикиране, номер на поръчка …и може да се интегрира успешно с повечето налични ERP и счетоводни системи, което за мен беше важно.

# 670
Tuon, стандартните 16 едночасови епизода е Парфюм. Ако си спомняш имаше период, когато ги разделяха на два по половин час и ги излъчваха един след друг. По тази причина го дават 32 епизода.
В началото имаше забавни моменти, но после загуби инерция. Кастът е добър, но нещо липсваше, за да се получи запомнящ се сериал.

# 671
Ще го видя; днес мисля да го започна - намерих си го в Ю туб, нарязан на клипове по 5 минути. Но поне изглежда го има целият.

# 672
Хайде да ви пожелая приятен слънчев ден, поне тук ще е такъв Smiley
Бонбончо бейзболист
и още
и пак той
мъж в бяло
и за старт на деня

Е, мисля ,че вече сте окончателно будни

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 10:17 от Danifin1

# 673
Tuon, стандартните 16 едночасови епизода е Парфюм. Ако си спомняш имаше период, когато ги разделяха на два по половин час и ги излъчваха един след друг. По тази причина го дават 32 епизода.
В началото имаше забавни моменти, но после загуби инерция. Кастът е добър, но нещо липсваше, за да се получи запомнящ се сериал.
Да, пропуснах този момент, а и не видях минутите. Представих си 30 епизода по 1 час и ...това са 30 часа Scream какво толкова ще дават 🫣 Освен парфюм за младост трябва да има и парфюм срещу болести, парфюм против стрес, против огладняване, против комари с аромат на фурми и ванилия.

При мен е ранен следобед и окончателно ми се спи Joy

# 674
Против комари действа и разредено с вода лавандулово масло, на мен ми харесва как мирише, но ако е по-концентрирато изисква свикване Wink

Общи условия

Активация на акаунт