За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 28 790
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Останах като залепнала за компютъра с тази дорама https://mydramalist.com/742611-maestra .
Особено края на 6 еп. - такъв драматизъм и как удачно са избрали Първата симфония на Брамс, направо останах в захлас - какъв драматизъм - смъртта на майката на ГГ и концерта , който дирижира ГГ, страхотно режисьорско решение. Връщах се да го гледам няколко пъти.

# 121
Маестра е римейк на френския сериал Philharmonia. Не съм гледала оригинала, но корейският започна добре.

Gal-Mikaela, за сега на никой от споменатите от теб сериали не е излязъл бг превод.

# 122
Маестра е римейк на френския сериал Philharmonia.
Не знаех, но намерих и френският ,ще му хвърля едно око за да ги сравня.

# 123
# 124
  • пак на Рив Гош
"My boss"... Защо така ми похабиха маршала? Изгледах първи епизод и се надявам да се случи чудо и нататъка нещата да не са толкова зле. А сериала му с Викито може би въобще няма да го погледна. Тази женица прецаква всичко, в което участва.
Индира, може пък да му се е наложило да си плати данъците човекът, все пак с една маршалска заплата докъде е Grinning? От двата сериала, като сюжет повече ме заинтересува точно този с Виктория Сонг, дето ще му е кака. My Boss ми звучи като стандартния ром-ком със съжителството по неволя и неотстъпчивия шеф, дето омеква като пластелин в Нейните ръце и Тя го командори както си иска. Дано да греша... ама надали.

За разлика от Zhao Lu Si, която е налазила повечето вуксии и силно намалява списъка ми за гледане.
Моарейн, да ти кажа точно като теб съм, напоследък де що сериал си харесам като сюжет за гледане, в 90% от случаите е с ЛуСи в главната роля Scream. Само още от хладилника ми не е изскочила. Беше ми безразлична, ама ако продължава така, ще ми стане неприятна.

bb6, Томоя е страхотен чаровник! Ще взема да го сложа и него в краткия списък с японски любимци, да прави компания на Ширасу Джин и Дори Сакурада.
Ishiko to Haneo: Sonna Koto de Uttaemasu? (2022) - довършен, 9.5*. Чудни главни, прекрасни заедно, интересни образи, динамично действие, хареса ми как "разплитаха" случаите. Само една забележка - романсът беше ненужен, даже ми стоеше някак си протоколен (дори и за японски сериал) и нефелен.
Скрит текст:
Тя имаше къде-къде по-добра химия с Томоя, октолкото с някак си натрапеното ѝ гадже.
С две думи, препоръчвам! И искам втори сезон!

The Story of Park's Marriage Contract (2023) - довършен, 8* - завърши, както се очакваше, (почти) всеки си получи заслуженото, сценаристите успяха да намерят начин да завържат нишките в чосонското начало, за да се сбъдне съвременното продължение. Тя ми хареса повече от Той, втората двойка бяха сладури, кастът беше добър, приятна дъвка за окото и става за едно гледане.

И нещо забавно - гледам си аз 11ти епизод от Park's Marriage Contract и в един момент Братът на Главния се появява решен в един прекрасен пуФкав пуловер в люляково, виолетово и синьо (любима моя цветова гама), на вълнички. И в този момент пожелах пуловера на ближния си.
Довърших сериала, продължих с 11ти епизод на My Demon и там, какво да видя - още на втората сцена Демонът беше със същия прекрасен пуфкав пуловер!
Ся к'во, до Сеул ли трябва да ходя за един пуловер? (всички извинения вършат работа Wink )
После го намерих онлайн, "само" 1100 евро, нищо работа Joy
Но пък покрай този пуловер, попаднах на този Инстаграм профил за мода от сериалите и червените килими, ако ви е интересно.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 19:52 от Роца

# 125
Роца, щастлив ли е края на The Story of Park's Marriage Contract?
Пуловерът е чуден, ако отскачаш до Сеул, вземи и за мен😉

# 126
  • пак на Рив Гош
shark,
Скрит текст:
Да, успяха да се съберат накрая, естествено след дежурната раздяла Simple Smile
Пуловерът се оказа мъжки, ама няма сега да му придирям Joy
Даже на сайта го видях и в други разцветки, плюс още някои модели ми харесаха.

# 127
Здравейте! Някоя от вас да знае какво се случва  със форума Eastern Spirit? Вече месец нямам достъп до тях.

# 128
Спирита си работи. Няколко дни имаха профилактика, но вече са на линия.

# 129
Доглеждам "Моят демон" само заради пуловера. Замислих се, че интригата е почти същата като на Гоблина, ама как пък грам вълнение не изпитах. Красиви актьори и толкова.

# 130
  • България
Мина година, откакто си отметнах The Beauty Inside (2018) и най-после го изгледах.

Първите 11 епизода много ми харесаха. Актьори, декори, история.
Обаче дойде времето на дежурните раздели и рязко загубих интерес.
Можеха да ни спестят това клише, щеше да е много по-добре ако бяха разкрили откъде героинята е получила тази ужасна способност.
Аз си добавих история, която да обясни защо се случва, но не е същото.

# 131
Новите филмови премиери
Като гледам няма много предложения като за мен. Е ще се задоволя с каквото има  и ще си намалявам списъка с набелязаните за гледане.

# 132
  • България
И моите списъци са дълги.
Оттам измъкнах An Ancient Love Song (2023).
Не ми хареса. 7 от 10.
Имаше идея, но не е добре реализирана.
Накратко, той е в нейното минало, тя е в неговото бъдеще.
И се разминаха.

# 133
  • пак на Рив Гош
Новите филмови премиери
Като гледам няма много предложения като за мен. Е ще се задоволя с каквото има  и ще си намалявам списъка с набелязаните за гледане.
При мен 14 от посочените заглавия са ми в списъка за гледане Joy. Остава да има и къде да ги гледам Joy.
Чакам другия уикенд да приключа с My Demon и Welcome to Samdal-Ri, за да почна Love Song for Illusion и The Knight Flower.

Заглавието ми говори нещо, май съм го мяркала във Вики Ракутен. Но щом не си заслужава, ще го подмина.

Аз днес приключих с китайския You Are My Hero (2021), дадох му 7.5*. Както обикновено, имаше поне 5-6 излишни епизода, след 30ия превъртах. След като едната от второстепенните двойки (Сестрата и Шефа) ми беше интересна повече от Главните, смятайте колко пълнеж е имало. Joy Последните "кризисни" ситуации щяха да са повече на място малко по-напред в хода на действието, а не да стоят накрая за попълване на бройка епизоди (а може и за това да си включили, знам ли). Нещо и с Нея не можах да се разбера, имаше нещо в актрисата (и в Героинята), дето ми стоеше като камъче в обувката - нищо кой знае колко голямо, но присъствието му ти причинява неудобства. И романсът беше един... никакъв.
От трите сериала със сюжет "лекарка с герой (пожарникар/военен)", които изгледах през последните месеци, сякаш този на Янчо (Ян Ян) с неговата докторка (Fireworks of My Heart) ми легна най-много на сърце. Пък и Янчо поне се раздаваше в целувките Grinning.

Загледах и първите два епизода на Our Interpreter (2024) - засега гледам основно Него (Чен Син Сю) Joy. Иначе сюжетът е тип "те са се обичали - те са се разделили - те се мразят - те ще се съберат". Да видим само след колко перипетии Joy. Поне Тя е облечена добре и е с хубава прическа, не с развлечени поли и панталони и кукуригу/конска опашка. А Той и в костюм, и в раирана сатенена пижама е Kissing Heart.

Довечера е време за Демони Grinning

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 19:51 от Роца

# 134
  • Там, където мечтите се сбъдват
Аз, от този списък с премиери, си харесах Our house. Инак, Tell me that you love me, си го гледам с удоволствие и си слушам песента Try not to cry:)

Общи условия

Активация на акаунт