За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 29 689
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • гр. София
Един въпрос за ползващите Netflix. Има ли възможност да видя списък със филмите и сериалите. Когато избера например сериал, категория азиатски излизат различни групи предложения - предложени за вас, сериали за начинаещи и всякакви такива измишльотини, а аз искам да видя кои сериали предлагат. На HBO max има възможност освен по жанрове да се избере и подредба по азбучен ред. Тук не намирам такава опция.

# 241
Цитат
Един въпрос за ползващите Netflix. Има ли възможност да видя списък със филмите и сериалите. Когато избера например сериал, категория азиатски излизат различни групи предложения - предложени за вас, сериали за начинаещи и всякакви такива измишльотини, а аз искам да видя кои сериали предлагат.
Определено търсачката на Нетфликс не е добре направена и мен ме дразни понякога. Трябва да търсиш по малко по - конкретен детайл и и тогава излизат по селектирано.
Например

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 19:03 от Danifin1

# 242
  • гр. София
Благодаря! Simple Smile

И все пак да съм по темата в момента не гледам нищо, само се чудя. Излязоха всички серии на My demon и мисля да си го догледам Simple Smile

# 243
  • България
И аз напредвам с My Demon (2023).
Не е чудо невидяно, обаче е много приятен за гледане.
Главният тук много ми хареса, в Sweet Home (2020) не беше толкова привлекателен.
Даже и актрисата тук изглежда много добре.

Единствено ме дразни танцьорката, такава отвратителна лепка, не се трае просто.

Интересното беше, че днес към 10:00 часа в темата ни имаше 90 читателя. Flushed
Чудех се дали да направя снимка и докато се чудех, намаляха, но пак си беше добра цифра.

Явно интересът към корейски и китайски сериали се увеличава.

# 244
  • пак на Рив Гош
Интересното беше, че днес към 10:00 часа в темата ни имаше 90 читателя. Flushed
Уау! Open Mouth Досега май темата не се е радвала на такъв интерес.
Ако има желаещи да слязат от балкона, да заповядат Grinning

Моарейн, този пуловер беше вторият от любимите ми в сериала Joy
Аз тия дни карам повече на един японски (Midnight Diner: Tokyo Stories) и един китайски (Our Interpreter) сериали, както и на текущите корейски.
Май засега от тях Captivating the King (2024) ми харесва най-много. Knight Flower (2024) също ме забавлява, само се надявам да не вкарат някой измъчен романс. Героите са си много добре така.

# 245
Къде виждате колко читатели има?
Аз се подхванах с два сериала. Първият- The Secret Romantic Guesthouse / Kkotseonbi yeolaesa / Flower Scholars' Love Story го довършвам. Единственото му достойнство са сравнително красивите актьори- мъже. Женската ГГ ми иде да я ударя с парцал по главата. Помага за фон, ако готвите. Не е много вълнуващ.
От втория сериал са излезли при мен засега само два епизода - LTNS Long Time No Sex . Обещава да е интересен, но ще видим. Мразя, когато трябва да се чакат серии. По- рано се чудех на модела на Netflix да пускат всички серии заедно, но мисля, че статистиката им е помогнала да разберат, че така имат по-голям успех.
Много се смях на тази снимка- не знам от кой филм е. Някой знае ли?

Приятна вечер!
Скрит текст:
Попаднах на информация за култа към красотата в Южна Корея. Преди 30 години не са били в такава степен на лудост. При голямата икономическа криза през 1993г. обаче правят проучване и се оказва, че работодателите предпочитат да назначават “красиви” хора. И така се принуждават да отговорят на това изискване на трудовия пазар до степен , че всеки пети южнокореец има някаква корекция. И още нещо - харесват бледата кожа, за която се полагат грижи. Харесват големите очи, но не европеидни, а все пак азиатски. Нашите ги описват като рибешки.  Теглото при жените трябва да е ок.50 кг - не повече. (толкова съм тежала за последно някъде в пубертета).

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 17:39 от victoria vassileva

# 246
  • България
Къде виждате колко читатели има?
Точно под заглавието на темата.

Mysterious Lotus Casebook (2023) получи 9,5/10 от мен заради финала.
До него си беше за 10.

# 247
Моарейн, благодаря. В момента са 5 човека "онлайн" отбелязани със зелена точка.

# 248
  • пак на Рив Гош
Аз пък все попадам на 1-2 четящи Joy. Между другото, тази статистика не се вижда от мобилната версия на форума, само от компютърната.

От втория сериал са излезли при мен засега само два епизода - LTNS Long Time No Sex . Обещава да е интересен, но ще видим. Мразя, когато трябва да се чакат серии. По- рано се чудех на модела на Netflix да пускат всички серии заедно, но мисля, че статистиката им е помогнала да разберат, че така имат по-голям успех.
Много се смях на тази снимка- не знам от кой филм е. Някой знае ли?
При теб поне са излязли, при мен още не са ги пуснали във Viki Grinning.
Мерси за информацията от спойлера Hug.
Снимката не ми е позната, но е забавна.

bb6, видях, че мистър Гу ще ни зарадва с втори сериал тази година Grinning.

# 249
  • вятърничава
О, мистър Гу винаги и във всякакви (глупости) сериали. Hands Plus1

Single in Seoul - очаквах нещо повече. Няма да го критикувам, Lee Dong-Wook и останалите играят добре, но при такъв сценариий - толкова!

# 250
Цитат
Single in Seoul - очаквах нещо повече. Няма да го критикувам, Lee Dong-Wook и останалите играят добре, но при такъв сценариий - толкова!

Напълно съм съгласна +1 и аз очаквах нещо по- интересно, но за съжаление дори актьори като Lee Dong-Wook не могат да направят един филм интересен, ако сценария е пълна скръб. Точно като другият филм с негово участие A Shop for Killers , бях го зарязала след втората серия и реших да му дам втори шанс с още няколко изгледани серии....ами не става. Идеята е добра, но сценарият е толкова лош, че нямам нерви повече да се мъча с него.

# 251
Цитат

Напълно съм съгласна +1 и аз очаквах нещо по- интересно, но за съжаление дори актьори като Lee Dong-Wook не могат да направят един филм интересен, ако сценария е пълна скръб. Точно като другият филм с негово участие A Shop for Killers , бях го зарязала след втората серия и реших да му дам втори шанс с още няколко изгледани серии....ами не става. Идеята е добра, но сценарият е толкова лош, че нямам нерви повече да се мъча с него.
Да, жалко за похабения ресурс. Започвам да си мисля, че просто да оставят Ли Дон Уук да си говори с актьорите ще е по-интересно. Липсват всички предразполагащи части за спечелване на внимание- мистика, драматизъм, аристократизъм, секс и загадка. И като част от моята вечна формула- никакъв хумор. Впечатлена съм, че над 40 годишна възраст Ли  може да играе ученик. (или студент) Освен това темпът на разменените мъдри мисли в началото е толкова висок , че преводът е наситен с бързи думи, зад чийто смисъл не можеш да проникнеш. Самотата е много достойна тема, но за съжаление не им се е получило.
Гледам последната серия на "Самдали". Ами и това сериалче е разход на ресурс. Историите не са достатъчно трогателни. Цари някаква инфантилност. Вечното приятелство на 40 годишните??? Тези хорица, ако продължават така ще докарат нацията до пълна импотентност.  Сериалът на Минка за "Ожени се за съпруга ми"- и той ми е пълна скръб...
Препоръчайте нещо?

# 252
Цитат
Препоръчайте нещо?
Ще препоръчаме ,но какво? Ти какво предпочиташ? Всички сме с различни предпочитания.

# 253
  • вятърничава
Не че препоръчвам, но и аз смятам, че Welcome to Samdal-ri е загуба на ресурс, затова реших да гледам The Worst of Evil - това е друга работа.Чи Чанг Ук в действие, като полицай под прикритие влиза в гангстерска банда (ОПГ Sunglasses) в Сеул.
Скрит текст:
Пак играе и доброто момче,добрия лъчезарен син и съпруг. Защото действието се развива през 1994-95-96 години. Той и съпругата му са полицаи, отделно бащата и братята на съпругата му са полицаи с по-високи чинове.Съпругата му напредва бързо в службата, а роднините и постоянно му напомнят,че той не се развива и няма как да я настигне.Затова той се съгласява ,когато му предлагат да влезе под прикритие в бандата, за да получи по-висок чин.Това не е спойлер,а само предистория и от тук започва надхитрянето с Wi Ha Joon ,който е начело на бандата и останалите лоши момчета.Добри роли правят и двамата, добре си партнират, имат общи неща - и двамата са израстнали в бедни квартали,но единия тръгва по пътят на добрите момчета,а другият на лошите. После се оказа,че имат и други общи неща. Изгледах 8 епизода от 12, действието е стегнато,в края на всеки епизод ни оставят в някаква екшън ситуация, че да ти се иска да продължиш. Гледам ги с удоволствие,още повече,че Wi Ha Joon също си е паднал на роля,то аз него не мога и да си го представя в романтична светлина вече. Проблемът е, че това е 1994г, все едно мутренските времена у нас, бой,насилие, кръв. Епизод 1 започва с с бой на две банди в тесен коридор, стените са с опръскани с кръв, трепят се с бухалки, мачете, брадви, ножове .... и нашето момче се появява в бял костюм и се включва в "купона". Да сте наясно! Саудтрака също ми хареса.Има го с бг превод в вибокса до 8 епизод.

# 254
Danifin1, всеядна съм на сериали- без боевици, ученически и за LGBT. Ако се прескачат еднорози, ама интелигентни такива, с хумор- за предпочитане.

Общи условия

Активация на акаунт