За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 29 682
  • 741
  •   2
Отговори
# 255
Аз в последно време наблягам на детективо-адвокатските
примерно https://mydramalist.com/31904-confession ]Confession
https://mydramalist.com/716307-adamas] Adamas  
https://mydramalist.com/19684-defenda] Defendant  
има и много забавни китайски детекиви
https://mydramalist.com/78279-horror-stories-of-tang-dynasty] St … s of Tang Dynasty
https://mydramalist.com/33272-the-story-of-ming-dynasty]  T … h of Ming Dynasty
а за исторически въобще няма да отварям дума, защото има да пиша........Smiley
Моят списък с изгледани е мнооого дълъг, трябва ми по-конкретен критерии.
Преди време написах списък с дорами за друга потребителка слагам го и тук Дорами

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 11:53 от Danifin1

# 256
Danifin1, благодаря за споделеното, но моят мозък не работи така. Не мога да избирам от такова множество, а времето, което отделям не предполага да се ровя непрекъснато в един списък. Или търся нещо, в което се е снимал актьор, който ми е допаднал, или се доверявам на съвет тук във форума, но за конкретно заглавие. Както вече писах харесвам и исторически и съвременни сериали. По възможност с добра романтична линия и с хумор, а не само драма. Знам също, че за мнозина от пишещите тук критерийте ни не съвпадат. Да, гледам и зрителската оценка, но за някои филми, в чийто таргет не съм- като тийнейджърските, ранкигите може да ме подведат. Още веднъж благодаря!

# 257
Вики, пробва ли някой от историческите, които вървят в момента?
Knight Flower
Love Song for Illusion
Captivating The King
Korea-Khitan War
Не мога да дам мнение, защото още не съм ги почвала, освен последния, от който гледах само 4 епизода и видяното ми хареса. Но в него не се надявам на романтика. От сериозните исторически сериали, пълни с политически игри и интриги е.

Тези са съвременни и приключиха. Без да са нещо изключително, стават за разтоварка.
Perfect Marriage Revenge
The Story Of Park's Marriage Contract
Castaway Diva
Moon In The Day
Tell Me That You Love Me

# 258
  • гр. София
Не е нито корейски, нито китайски, японски е, хареса ми резюмето, започнах първи епизод, за сега ми харесва, явно е направен по аниме Yu Yu Hakusho.

# 259
  • пак на Рив Гош
Аз съм добро всеядно Animal Pig, та затова не смея много да препоръчвам Grinning.
Бих казала много добри думи за Midnight Diner: Tokyo Stories, ама той е с ядене, без екшън и почти без хумор и романс Grinning.
Както казвах и вчера, от текущите корейски, които гледам, много ми допада Captivating the King. Действието май се развива почти по същото време като в My Dearest (понеже е отново за Чосон, хванат в клещите между Цин и Мин, само дето не пращат престолонаследника като пленник, а Брата на Краля, който е главният герой). Но действието е по-скоро съсредоточено около двореца и интригите в него, не толкова във военните събития. Дава всички насоки да има и романс, има и по малко хумор.
Knight Flower пък има повече хумор и екшън, няма романс (и се надявам да продължава да няма). Сюжетът е тип "Хон Гил Дон във вдовишки ханбок", придружен от разследвания и заговори. Бонус - любимата Аджума (Ким Ми Кьон) в ролята на Свекървата на Главната и съпруга на висш сановник, вкопчена в ожесточена битка със съпругата на друг висш сановник и съперник на мъжа ѝ, чия овдовяла снаха е по-благопристойна вдовица.

# 260
Тя любимата Аджума (Ким Ми Кьон) има и други дарби Ким Ми Кьон

# 261
  • вятърничава
Еха, браво на нея Hands Clap
Значи тъй, гледате си тайно Single in Seoul, не споделяте, ако не бях писала нямаше и да си признаете. Амаха, щяхте да ми спестите час-два Wink
Много се смях на тази снимка- не знам от кой филм е. Някой знае ли?
Скрит текст:
Вики, снимката е от Гоблин. Селфи по чосонски Joy
Не е нито корейски, нито китайски, японски е, хареса ми резюмето, започнах първи епизод, за сега ми харесва, явно е направен по аниме Yu Yu Hakusho.
А кой е сериала, нещо не можах да се ориентирам?

# 262
  • гр. София
Сериалът, който гледам се казва така Yu Yu Hakusho  https://mydramalist.com/683555-yu-yu-hakusho

# 263
Най-после приключих Джакпот - голяма драма, голямо нещо!
Скрит текст:
Главната героиня беше ненужна - като цяло безсмислено присъствие. И умря по много глупав начин - "пожертва" се за така наречения си баща (лошият герой, който уж я е отгледал, но не изглеждаше да му пука чак толкова), който на следващия ден уби невинен човек, за да му мине болката (и му мина).

Бяха ми интересни образите на възрастния крал (който в крайна сметка получи удар, заради опиума - докторът призна на принцовете, че баща им го ползвал от две години, но в действителност тези пушеци се виеха около него от първи епизод - т.е. поне 20 години, може би повече) и на принц Йонинг (бъдещият баща на лудия Садо и дядо на Ии Сан) - при нещата, които вече знаех за него, не се изненадах какъв стана, щом стъпи на престола. Животът му не е бил лек, но поне е бил успешен крал и е управлявал дълго и с твърда ръка.

Знам, че няма да се съгласите с мен, но Yeo Jin-Goo ми харесва повече в исторически костюм, отколкото в съвременните дрехи.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 19:24 от pppqqq

# 264
Някой гледа ли сериала Gyeongsrong Creatire по Нетфликс? Мернах едно око на трейлъра, но не знам дали си заслужава

# 265
  • България
... Както вече писах харесвам и исторически и съвременни сериали. По възможност с добра романтична линия и с хумор, а не само драма. Знам също, че за мнозина от пишещите тук критерийте ни не съвпадат. Да, гледам и зрителската оценка, но за някои филми, в чийто таргет не съм- като тийнейджърските, ранкигите може да ме подведат. Още веднъж благодаря!
И аз съм в търсене, но на нещо китайско, историческо.
Оказа се, че съм изтеглила корейски сериали и сега ще започна един от тях.
Отметнала съм нещо китайско, което май е забавно и ще го тегля за по-следващ.
Wrong Carriage, Right Groom (2023)

# 266
bb6, няма как да пропусна филм с Ли Дон Ук. Признавам си, че не съм гледала доста от филмите на Гонг Ю. Скучни са ми още от първите кадри- пусански влакове, морета на мълчанието и т.н. Но при Ли Дон Ук ми е интересно, че сам признава колко е изморен, а продължава да се снима. То живец няма в него, не е само до сценария. Да видим Trunk  на Gong Yoo с какво ще ни изненада. Умора на метала.
pppqqq, Аз този малкия Yeo Jin-Goo не го възприемам въобще. Ако се не лъжа той играе в Хотел дел Луна и беше причина да не мога да го гледам. Има и такива хора.
Моарейн Д, връщам се да се допълня заради Wrong Carriage, Right Groom (2023). Опитах да го гледам, ама малко ми звучеше като "криворазбрана цивилизация" (експлоатация на една случка) и някъде на 5-6 серия го зарязах. Ще ми е интересно на теб как ще ти се стори.
Роца, с Ким Ми Кьон в момента си гледам пак The Black Bride.
Хубава вечер!

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 20:07 от victoria vassileva

# 267
  • пак на Рив Гош
Някой гледа ли сериала Gyeongsrong Creatire по Нетфликс? Мернах едно око на трейлъра, но не знам дали си заслужава
Аз го зарязах на третия епизод, при положение, че много харесвам Пак Со Джун. Упорствах главно заради него, но нещо не ме грабна. Може след някой и друг месец да му дам втори шанс.

Моарейн, и аз съм си отбелязала този китайски, ама още не съм стигнала до него.

Мерси за отзивите за Single in Seoul, мислех да го гледам, ама щом не си заслужава, ще го пропусна.

Аз днес следобед се просвещавах за корейската война, понеже не знам нещо кой знае какво по въпроса (нямам спомени да сме я учили много в училище навремето). И разнообразявах с травъл-влогове за Сеул/Корея. Вече си избрах и в кой квартал на Сеул да си търся хотел като затръгвам натам... някой ден Joy.

--------------- Редактирах ----------------------
Не е петък, но за разтуха през неделната вечер, Роуон по бански до басейн в Тайланд:
Скрит текст:

И, понеже преди няколко дни се тревожехме за "моя" Ю, да не простине с червеното пуловерче, явно е било за фотосесия (има и други аутфити в Инстаграма му):
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 20:11 от Роца

# 268
Роца, За корейската война
Скрит текст:
Аз също не съм чела много, но явно си е било като противопоставянето в цяла Югоизточна Азия и спогодбите да поделяне сред страните победителки от Втората световна война. Но Виетнам се обединиха след войната с американците, а за корейците продължава да е голяма драма. Спомням си, че когато в София по едно време имаше много виетнамци, баба ми разказваше как през 50-те години в България е имало изпратени много деца от Корея да бъдат отгледани и спасени тук. Не знам каква е съдбата им после...

# 269
Wrong Carriage, Right Groom (2023) лек и забавен, за разтоварване става
Цитат
И аз съм в търсене, но на нещо китайско, историческо.
Какви исторически по точно, сериозни  или не толкова? Сериозните са за управление, интриги, войни и чат пат има някоя любовна драма. А има и такива ,които частично наблягат на историята и повечко на любовната тематика и интригите.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 20:31 от Danifin1

Общи условия

Активация на акаунт