За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 29 675
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • пак на Рив Гош
Вики, за корейската война
Скрит текст:
Доколкото разбрах, всичко започва с капитулацията на Япония с която свършва Втората Световна Война. Тъй като по това време Корея е била окупирана от Япония (японската окупация е 1910-1945), я разделят по 38ия паралел на северна зона (под съветско влияние) и южна зона (под американско), като Германия. Идеята е била това разделяне да бъде временно и да продължи 5 години, след което двете части постепенно да се обединят и да стане една нова Корея. Във всяка част, съответните "суперсили" слагат правителство под тяхно влияние - в северна Корея Ким Ир Сен (про-съветски), в южна не запомних името на тогавашния президент, но е бил силен антикомунист. През 1947 година Северна Корея обявява независимост, последвана скоро след това от Южна Корея и нещата оттам насетне ескалират, докато през 1950та година войските на северна Корея минават 38ия паралел и окупират 90% от територията на южна Корея. Тогава САЩ и войски на ООН атакуват северна Корея и започва кървавата война, при която загиват 2 млн цивилни. В единия от репортажите казаха, че за трите години на войната САЩ са хвърлили над северна Корея повече бомби, отколкото през цялата Втора Световна Война.
Сега започнах да гледам един документален филм за корейската война на една френско-германска телевизия, които по принцип правят хубави и обективни репортажи.
Не съм чувала/чела за корейски деца у нас. Може би после да са ги върнали в страната им.

# 271
Ако на някой му се гледа нещо за корейската война да пробва Taegukgi/The Brotherhood of War, 71: Into the Fire, Road No. 1

# 272
  • България
Wrong Carriage, Right Groom (2023) лек и забавен, за разтоварване става
Цитат
И аз съм в търсене, но на нещо китайско, историческо.
Какви исторически по точно, сериозни  или не толкова? Сериозните са за управление, интриги, войни и чат пат има някоя любовна драма. А има и такива ,които частично наблягат на историята и повечко на любовната тематика и интригите.
Забавно, с приключения и без политика и войни.

# 273
  • вятърничава
Някой гледа ли сериала Gyeongsrong Creatire по Нетфликс? Мернах едно око на трейлъра, но не знам дали си заслужава
Аз го гледах. Зависи какво търсиш и какво очакваш от него. Предимно са ужаси, чудовища, японци срещу корейци, кръв, лек романс, по-скоро вплетен в сюжета. Добре заснет, добър каст, но не е моят тип сериали. И аз се чудя още как го изгледах. Виж таговете, картинките и сюжета и реши. Ние с роца на 3-5 януари сме го коментирали в темата.

Роуон нека да почива, че се умори момчето от толкова позиране и фотосесии.
Краката му толкова дълги - не може да ги обхване обектива. Sweat Smile

# 274
МоарейнД (от книгата) ето няколко Chinese Paladin този има няколко сезона
The Romance of Tiger and Rose
Maiden Holmes
Oh! My Emperor няколко сезона
  The Flowers Are Blooming
Аз съм по по-сериозните неща и тези не са кой знае какво, поне за мен , но за разтоварване стават. Но и всеки намира различни неща в драмите, така че трябва лично да си прецени заслужават ли си да ги гледа или не.

# 275
Идвам при вас да препоръчам един корейски сериал, който гледах тези дни: Link: eat, love, kill

Започва с фантастичната ментална връзка между героите и прераства в криминална драма свързана с отвличане. Ако още малко бяха развили темата бих казала смело - психария.
Много ми хареса главният герой Heart Eyes, костюмите, начинът на заснемане, че и лошите и тези в поддържащите роли, имаше шеги за разпускане на напрежението на подходящи моменти. За главната героиня се чудих, какво не и харесвам и към средата разбрах - леко бледнееше на фона на играта на останалите, красотата и е неоспорима, просто не и повярвах...
След като го изгледах веднага си пуснах Crazy love (заради Кристъл) и започна добре, но още във втори епизод имаше отвратителна сцена с разстроен стомах и го спрях веднагически... още се ядосвам, чувала съм за този тоалетен хумор, но за първи път попаднах.

# 276
  • България
Често има такъв тип хумор, имам чувството, че се връщам в началните класове в училище. Joy
Все някой се опитваше да се измъкне от час с подобни извинения.
После станахме големи и възпитани и вече не говорим за такива неща. Grinning

И аз харесах Link: Eat, Love, Kill (2022).

# 277

Wrong Carriage, Right Groom (2023). Опитах да го гледам, ама малко ми звучеше като "криворазбрана цивилизация" (експлоатация на една случка) и някъде на 5-6 серия го зарязах. Ще ми е интересно на теб как ще ти се стори.

На този и аз не можах да гледам повече от няколко серии.

Започнах Princess Silver - харесва ми за сега, макар че гг принцът, не е от най-привлекателните. На 10 серия съм, от 58.

# 278
Аз започнах  Knight Flower, отново с KIm Mi kyung. Засега ми е интересно, но ще трябва да чакам серии и това ме изнервя. Хубава седмица!

# 279
  • България
Започнах Princess Silver - харесва ми за сега, макар че гг принцът, не е от най-привлекателните. На 10 серия съм, от 58.
И аз в началото не го харесах, но се свиква.
Арабското е развалило китайското.
Има интересен обрат в историята. 10/10 от мен.

# 280
Здравейте!

Да се разпиша и аз. Simple Smile

Списъкът ми с изгледани сериали се увеличава (70), но този с чакащи не намалява (160). Bowtie
Бях се пренаситила от корейските сериали и последният месец гледах предимно японски, но със спирането на vbox реших да гледам каквото мога с български превод. Последно изгледах Kiss Sixth Sense (2022), който много ми хареса, без последната серия, която на фона на предишните направо ми се стори безумна.
В момента съм на 3-та серия на Strong Woman Do Bong Soon (2017) и (въпреки криминалната история) доста се смея.
Изгледах и Tell me that you love me, хареса ми, но изключително много ми напомни Our Beloved Summer (2021) - сценография, сюжет
Скрит текст:
ГГ също е художник, страда от безсъние, не говори (много) и е сирак.
  и като цяло чуството, което остави в мен докато го гледам.

На компютъра ме чакат и два филма Searching for the Elephant (2009) и L♥DK (2014).

# 281
  • София

Днес и аз го почвам, защото просто трябва да изгледам на Луо Юн Си сериалите.

Междувременно гледам и Love is panacea- пак с него, опитвам се да не се впечатлявам на някои буквално нереални ситуации. Догледах най-после и And the winner is love - малко на по-бърза скорост, на моменти е доста бавно действието, малко така и не можах да преживея, че е дублиран с друг глас Лео, спирах го, почвах го пак, но след 26та серия ми стана доста интересна историята със сектите, та го изгледах на един дъх. Подозирам и с The Untamed нещо такова ще стане, защото го зарязах на 5ти еп., но много го хвалят и ще си го продължа.

Аз си гледам само по-стари сериали, които са излезли, защото нямам търпение да чакам следващи епизоди, така че не мога да се включвам много в темата, но си следя мненията, за да си попълвам списъка.

# 282
Някой гледа ли сериала Gyeongsrong Creatire по Нетфликс? Мернах едно око на трейлъра, но не знам дали си заслужава
Аз го гледах. Зависи какво търсиш и какво очакваш от него. Предимно са ужаси, чудовища, японци срещу корейци, кръв, лек романс, по-скоро вплетен в сюжета. Добре заснет, добър каст, но не е моят тип сериали. И аз се чудя още как го изгледах. Виж таговете, картинките и сюжета и реши. Ние с роца на 3-5 януари сме го коментирали в темата.

Роуон нека да почива, че се умори момчето от толкова позиране и фотосесии.
Краката му толкова дълги - не може да ги обхване обектива. Sweat Smile

Гледах 2 епизода и го зарязах, защото по принцип не си падам по хорър жанрове, а и като сюжет нещо куца, въпреки че актьорите добре се справят предвид хаотичното развитие на събитията

# 283
  • вятърничава
На компютъра ме чакат и два филма Searching for the Elephant (2009) и L♥DK (2014).
Мисля,че и двата ще ти харесат.Единият е ученически,другият не е толкова невинен.
Аз пък не съм гледала  Our Beloved Summer (2021),а харесвам Choi Woo Shik и Kim Da Mi. Май чаках бг превод.
За финала на Kiss Sixth Sense (2022) си права, коментирали сме го в предните теми.

ElzaFB, ние и стари сериали обсъждаме.

geri93p, заради актьорите стигнах до края и вярваш или не, оставиха отворена вратата за чудовищата за следващ сезон Scream

Снощи си направих вечер на Чи Чанг Ук - довърших The Worst of Evil.Много съм доволна от играта на тези двамата:

И на останалите. Това ми даде сили да довърша и Welcome to Samdal-ri.Двата последни епизода ми допаднаха много,особенно мото походът на гмуркачките.Ук се справи с бандите на Сеул,след това с жените от Чеджу.Оказва се,че един от приятелите му, онзи по-пълничкия с очилата, му партнираше и в The Worst of Evil - бяха джуниъри в бандата в началото.
Започнах My Country: The New Age и в еп.1 какво да видя - нашата малка,сладка сватовница от The Matchmakers.Знам,че ще се реве.Приготвила съм си кутия с кърпички (200бр) до екрана Wink

# 284
Намерих още едно наше момче с готиния пуловер и не мога да не го споделя, защото очевидно за мен красотата му се разкрива в този цвят.
Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт