За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 29 631
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • вятърничава
Мен ме спечели основно с каста, с отношенията между момчетата, прекрасната баба и с музиката. Не съм имала големи очаквания за велик сериал.Имаше някой странни сюжетни линии и герои, за мен.Можеше да е по-кратък.Беше приятно изгубено време.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 13:24 от bb6

# 316
  • България
Тези дни повече четох книги, но все пак изгледах и The Mutations (2023)
За любители на ужаси с насекомоподобни същества сигурно ще е десятка.
Писах му осем, твърде статичен някак, имах чувството, че гледам театрална постановка.

# 317
Днес ми попадна тази картина- наистина много прилича на показваното в сериалите.

# 318
Значи сме на едно мнение и от мен същата оценка, става за еднократно гледане и убиване на време.

Гледайки Captivating the King изведнъж ми просветна ,че съм гледала ГГ в Rookie Historian Goo Hae Ryung. Филмчето въобще не е лошо и много се смях на образа на принца ,който пише еротични романи
Иначе продължавам да доглеждам вече започнати дорами
Defendant
May It Please the Court
Mouse  
River Where the Moon Rises
Продължавам да си гледам Korea-Khitan War. Добавих в списъка и предстоящи няколко нови исторически заглавия.
Доглеждам и този китайски Faithful не е лек филм, но финалът клони към и "справедливостта най-после възтържествува".

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 17:05 от Danifin1

# 319
За всички любители на AI и супер гърл от Азия- предупреждение- не е за слабонервни!
Скрит текст:

# 320
Сигурно е американка с азиатски произход. Или изкуственият интелект е американски.

# 321
Само на какво попаднах   Judge Dee's Mystery (2024)!
С най - голямо удоволствие ще си го гледам, защото ми напомня за времето когато бях тийн и четях тези истории на Ван Хюлик.
Като се замисля май съм гледала всичко възможно, което е преведено за Съдия Ди. Единствено много ме е яд, че има един по-стар сериал за него и той е преведен на половина, който според мен е направен много добре. Но май трябва да го проверя, току виж са го превели докрай Wink

# 322
  • България
Този сериал съм го планирала заради Zhang Ruo Yun, но толкова много се бавят с излизането, че вече се отказах да  добавям сериали в списък с планирани.
От около година не ползвам този си списък и все пак имам 353 заглавия. Flushed
Сега чета историите от Робърт ван Хюлик.
Интересни са, но имам само 9 от 17 в списъка.
И като пишем за книги, почти се бях навила да си взема една от първите вуксии, обаче освен цената не съм сигурна дали ще прочета историята.
Доколкото мога да разбера няма главна героиня, май са само мъже.
Поглеждам с едно око за намаление, но си държи цена и четенето ще ми се размине.

# 323
# 324
  • София
И като пишем за книги, почти се бях навила да си взема една от първите вуксии, обаче освен цената не съм сигурна дали ще прочета историята.
Поглеждам с едно око за намаление, но си държи цена и четенето ще ми се размине.

Офтопик е от сериалите, но на български ли е преведана книгата и коя е? Аз повечето китайски книги ти търся в Амазон или с фен преводи на английски/руски.

Аз приключих Love is Panacea и почти съм готова и с The Untamed.

Love is Panacea има някои забавни моменти, но като цяло ми беше доста нелогичен и изсмукан от пръстите, главната ми стоеше доста дървена на уж романтичните сцени - една такава като ударена с парцал през лицето, физиономията ѝ все едно са ѝ изтрили всичко от мозъка. И така и не можах да свикна с тоталната смяна на гласовете като говорят на друг език - поне да бяха намерили някой с тембър, подобен на този на Луо Юнси...дори на сериозни сцени избухвах в смях като чуех френския му с един дълбок глас. Май най-забавното от сериала ми беше, че същият актьор, който играеше подчинения на Юнси в Till the end of the moon, тук пак го играе такъв.

The Untamed наистина много ми хареса, остават ми още няколко епизода. Както казах и преди - тръгна ми бавно и малко детски, мислех да го оставям за някога, обаче следващите епизоди ги гледах на един дъх.

Скрит текст:
Даже съм си намерила да прочета и книгата - да видя как ще е без цензурата на сериала. Четох The husky and his white cat shizun, по който е сниман Immortality, много интересна история откъм фентъзи, прилича ми на моменти на Колелото, обаче BL сцените ми дойдоха малко в повече...явно не съм толкова либерална, за колкото се мислех. Ще видя как е с Mo dao zu shi  (The Untamed), но се надявам пак историята да е завладяваща - поне по това, което съдя от сериала, ще е интересна.

И както обяснявах, че преводите в платформите са добри, стигнах си (пак) до последните епизоди на Till the end of the moon в YOUKU и понеже този път не превъртах шапката, видях, че са сложили надпис, че работят по оправянето на превода, та се зачетох по-добре в субтитрите иии...на места са доста потресаващи, явно са бързали да ги качат като са го пускали и не са най-доброто нещо на този свят.

# 325
  • България
Офтопик е от сериалите, но на български ли е преведана книгата и коя е? Аз повечето китайски книги ти търся в Амазон или с фен преводи на английски/руски....
С български превод, на хартия. В последно време чета предимно на хартия.
Скрит текст:
Според едната лекарка, при която ходя за прегледи на очите, синята светлина е много вредна и може да доведе до дегенерация на макулата.
Книгата е "Крайречно царство" Автор: Ши Найан
Издателство: Изток-Запад

# 326
Цитат
Книгата е "Крайречно царство" Автор: Ши Найан
Издателство: Изток-Запад
Smiley
Ха, аз пък преди време ,когато си бях в България си взех Чудните дела на съдията Бао исках да купя и "Крайречно царство" Автор: Ши Найан, но нямаха всички и я оставих за следващото ми връщане Smiley

# 327
  • София
МоарейнД, благодаря.

Скрит текст:
От тях си купувам учебниците и помагалата по китайски, както и някои книги с приказки и легенди, но не съм видяла тази. На следващата поръчка ще се поправя. Simple Smile

# 328
Здравейте, на един дъх изгледах 20-те епизода на Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo. Прочетох, че има 2 допълнителни специални, но никъде не успявам да ги открия. Някой от вас да ги е гледал някъде? 
Предварително благодаря!

# 329
  • България
Няма допълнителни епизоди.
И аз се надявах на продължение, но в Корея сериалът не бил популярен.
Изгледах китайската версия - втори сезон.

Общи условия

Активация на акаунт