За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 29 668
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • България
Ох, тая Луси.
Не остаря ли вече за богиня?

Финалът на The Story of Park's Marriage Contract (2023) не ми хареса.
На My Demon (2023) също.

Руснаците пишат килограми и ръст за актьорите и затова не си представям, а направо поглеждам.
Примерно:
Luo Yun Xi

# 301
  • София
Бе, то и аз си ги проверявам всичките в гугъл, ма в никакъв случай той не ми изглежда 177, особено като знам и на  актрисите височината и му виждам платформите на обувките и колко са му къси краката в панталон. 😆
Затова сравнявам с приятелите ми, защото единият е 170 и е точно като Юнси на телосложение. Другия е над 180 и въпреки, че е кожа и кости, си личи височината отдалече.  

Иначе, признавам си, който китаец съм гледала в исторически сериал, не мога да го възприема в съвременен. Май единствено при Сиао Джан ми се получава - много симпатичен младеж е, даже хваща окото повече отколкото в The Untamed.

# 302
  • пустинен пъпеш
От китайците според мен Чен Шин Сю(висок 186 )изглежда еднакво добре и в костюмен,и във фентъзи,и в сериал от републиканската ера,и в съвременна дорама..
Предстои и нова дорама с него,,The Last Prince"(2024) да видя откъде ще я гледам
А колко е чаровен,когато изпълнява оста от,,Goodbye My Princess"2018) съвместно с колежката си гг-ня -гледах  ги в ютуб.

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 12:26 от rududu

# 303
Като публикувате такива снимки, се сещам защо подсъзнателно очаквах актьорите в Последния повелител на въздуха да са по-красиви от тези, които са избрани за ролите.
Не че Даниел Деи Ким изглежда зле по без горнище...

Скрит текст:
И отново се подразних - сетингът на огнената нация за мен е 90% китайски и 10% японски, а според Гугъл били вдъхновени от японците... Чудно, че още някой не е възразил, че Ким е с корейски произход - за други актьори имаше подобни тъпи изказвания из социалните мрежи.

# 304
Споделям мнението ти.
Фен съм на слабите тела, но при него е прекалено, а и не е много висок.
Ония найсе ката в историческите драми дават предимство на слабите актьори.
По-напомпените в европейски стил са нелепи в такова облекло.
В Princess Silver (2019) в моите очи зле изглеждаше  главният.

Мда, каквото съм гледала досега в исторически китайски, по-слабите актьори стоят по-добре, а и с тия тънки талии им се получава още повече визуално издължаването и грациозността. Особено ако ще го играят безсмъртни/богове/ демони. Но пък при по-възрастните актьори ми седи добре като са по-едрички.

Роца, то височината е относително понятие, но специално при него в ханфу изглежда висок, но като го видя в съвременни дрехи и е някак много дребен. Имам двама приятели с неговото телосложение, та горе долу по тях сравнявам.

Тази вечер ще почвам My journey to you. Голяма беля си взех с тия абонаменти за IQIYI и YOUKU.

и аз се абонирах в IQIYI и в момента гледам Story of Kunning palace. В главната мъжка роля е Zhang Linghe. Симпатяга е като за първи път съм го мернах в сериалчето Love between fairy and devil. Там беше отритнатия ухажор, но разбираемо срещу Dylan Wang няма шанс😄 извинявам се, че им пиша имената на английски, но на българския ми е трудно

# 305
  • България
Zhang Ling He е втори в китайския ми списък.
Забелязах го в Maiden Holmes (2020).
Красив и талантлив актьор.
И аз пиша имената им с латински букви, за съжаление когато са написани с български букви не мога да разбера за кого се пише. Disappointed

# 306
  • София
Story of Kunning Palace ми е в списъка, навсякъде по класациите излиза на първите места за миналата година, Бай Лу много я хвалят в него, обаче не мога да стигна до него още. Вече гледам три сериала паралелно, защото се върнах и на The Untamed...както го бях оставила на 5ти епизод и се оплаквах тук, че ми е малко детски...е сега буквално заспивам пред екрана, защото гледам докато ми издържат силите, натам ми стана доста интересен. И не ми е за пръв път с китайски сериал да ми стане интересен след доста епизоди...май ще си догледам всички, които съм оставила в началото.

Аз имената май ги пиша както ми дойде на клавиатурата.
Скрит текст:
А и на някои още не съм им свикнала с транслитерацията на български. Нали уча китайски и уж я четох, и промените, които са направени официални четох, обаче още не мога да ѝ свикна, особено като се пъна да докарам правилното произношение на китайски, та по-завъртените имена ги пиша на латиница, тези, които няма как да объркам - на кирилица.

# 307
Story of Kunning Palace ми е в списъка, навсякъде по класациите излиза на първите места за миналата година, Бай Лу много я хвалят в него, обаче не мога да стигна до него още. Вече гледам три сериала паралелно, защото се върнах и на The Untamed...както го бях оставила на 5ти епизод и се оплаквах тук, че ми е малко детски...е сега буквално заспивам пред екрана, защото гледам докато ми издържат силите, натам ми стана доста интересен. И не ми е за пръв път с китайски сериал да ми стане интересен след доста епизоди...май ще си догледам всички, които съм оставила в началото.

Аз имената май ги пиша както ми дойде на клавиатурата.
Скрит текст:
А и на някои още не съм им свикнала с транслитерацията на български. Нали уча китайски и уж я четох, и промените, които са направени официални четох, обаче още не мога да ѝ свикна, особено като се пъна да докарам правилното произношение на китайски, та по-завъртените имена ги пиша на латиница, тези, които няма как да объркам - на кирилица.

Много ми хареса Story of kunning palace. За една вечер изгледах половината сериал 😀. Първоначално бях с резерви, но си заслужава всяка една минута

# 308
Сега ми излезе реклама за концерт на Stray Kids в Лондон юни месец. Ако има техни почитатели подробности в скрития текст
Скрит текст:
https://www.bst-hydepark.com/events/stray-kids-14-july/
Имайте предвид, че билетите ще свършат светкавично, ако съдя по моя опит с концерта на БТС на Уембли 2019 година. Чаках на компютър 4 часа преди да отворят сайта за продажба и едвам успях да купя няколко билета, преди да свършат и това за 40 минути Smiley

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 17:54 от Danifin1

# 309
Колко сме различни...Харесвам Бау Лу по принцип. Особено след "Арсенала". Но нито сериала и с Хейди, нито Story of Kunning Palace ми допадат. Не смятам, че проблемът е в нея. Сценарият ми е скучен, няма никаква динамика. Хубав ден!

# 310
  • пак на Рив Гош
Ох, тая Луси.
Не остаря ли вече за богиня?
Амиии, не ми се вижда престаряла, на 25 години е Grinning. Но е навсякъде... и по много!

Danifin, и на мен ми излезе същата реклама в Инстаграм, в един от английските акаунти, които следя.
Скрит текст:
При мен рекордът за бързо продадени билети беше за спектакъла на Monthy Python в O2 Arenа през 2015-та - 43 секунди. Естествено, не успях да се доредя, но добре че после пуснаха още 5 дати, та успях да се добера до свещения граал след 10 инфарктни минути Joy

Аз довърших Our Interpreter (2024) - в крайна сметка се оказа по-добър отколкото си представях. Сега, сериалът си остава стандартен офис романс, който си "тик"-ва всички точки от списъка, които трябва да се видят в сериала - и неразбирателствата, и Третите Колелета, и препятствията по пътя им един към друг, и проблемите, които срещат в работата, и раздялата в 11ия час (даже в 11ч30). Така и не разбрах защо в коментарите много потребители се оплакваха от Виктория Сонг, на мен ми се стори, че се справи добре с ролята. Още повече, че героинята ѝ беше в пъти по-адекватна от Главната в другия офис романс с Chen Xing Xu (СХХ, Оливър Wink ), когото гледам в момента, My Boss. Иначе и в "Преводачката" си имаше ред кусури, в които не е желателно човек да се вторачва много. Например, второстепенните двойки ми стояха изсмукани от пръстите, или разните офисни безумия - например, липсата на елементарна кибер сигурност в китайските офиси Joy. Имаше и малко патриотична прослава на китайските разработки в областта на изкуствения интелект. Но, ако се абстрахирате от тях, сериалът става за едно гледане, особено след като в главната роля е новият ми китайски любимец, СХХ (влязал вече официално в Топ 3 Wink).

My Boss (2024) - казвах ви преди няколко дена, че реших да разглеждам сериала като пародия, иначе ще ме изнерви. Главната си е все такава гугутка (да не кажа друга бяла птица), Той си е все така за*ник на моменти. Но поне героите почват да имат някакво развитие. И тук не бягаме от всички сериални клишета, имаме си даже и кукуригуто и младежко-закачливите тоалети на Главната (много не на място в сериозен адвокатски кабинет), стигнахме и до гащиризона Scream. Ще го гледам до края единствено заради Chen Xing Xu, който е страхотен актьор и толкова чаровен като се усмихне Heart Eyes. А за гласа му да не отварям дума (надявам се, че е неговият, все пак, че човек вече не знае, с китайските сериали Joy).

ElzaFB, geri93р, как са субтитрите на английски в IQIYI и YOUKU (ако гледате с такива, разбира се)?
Аз съм гледала няколко сериала през WeTV (прилични) и MangoTV (ужасни), та затова нямам много вяра в китайските платформи Joy.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 19:26 от Роца

# 311
  • София

ElzaFB, geri93р, как са субтитрите на английски в IQIYI и YOUKU (ако гледате с такива, разбира се)?
Аз съм гледала няколко сериала през WeTV (прилични) и MangoTV (ужасни), та затова нямам много вяра в китайските платформи Joy.

Доста по-добре от очакванията ми са и на двете платформи, може би на IQIYI съм по-доволна, но там съм изгледала повече сериали и като че ли имам повечко наблюдения, че не съм се дзверила на смисъла както в тубата или дейлимоушън. На YOUKU забелязах малко развален английски само на Till the End of the Moon, но него съм го гледала буквално над 20 пъти на де що език мога да разбирам и го знам наизуст, затова хващам всички разлики като например използване на бъдеще време вместо бъдеще в миналото, малко объркан словоред на моменти (но объркан според английския, ако реално си го четем като на бг, си се разбира идеално Smile). Бих казала, че английските субтитри в двете платформи са като в Нетфликс (където на китайските сериали понякога им куцат, но леко и може да мине незабелязано).

# 312
  • пак на Рив Гош
ЕlzaFB, мерси Hug! Ще поразцъкам IQIYI тогава.
За мен най-читавите субтитири сякаш са в Нетфликс и Дисни, на Вики, особено на китайските сериали, понякога са леко странни. Не че знам корейски и китайски на ниво да им намирам махнА (както казваше дядо ми), но се лаская че говоря прилично английски и френски (на които езици гледам в платформите) Joy.
Ютуб ми е под всякаква критика, там си е Гугъл самчон и си е направо мъчение.

# 313
  • София
ЕlzaFB, мерси Hug! Ще поразцъкам IQIYI тогава.
За мен най-читавите субтитири сякаш са в Нетфликс и Дисни, на Вики, особено на китайските сериали, понякога са леко странни. Не че знам корейски и китайски на ниво да им намирам махнА (както казваше дядо ми), но се лаская че говоря прилично английски и френски (на които езици гледам в платформите) Joy.
Ютуб ми е под всякаква критика, там си е Гугъл самчон и си е направо мъчение.

Пробвай безплатните епизоди на някой сериал, за да видиш как е, но се стараят.

Примерно, And the Winner is Love го  гледах първо в някаква безплатна платформа и беше ужасен превода, а в IQIYI беше много добър превод и може би затова ми стана интересен най-после, та си го догледах.

# 314
Завърших Twinkling Watermelon от 2023г. Не е нещо особено, освен ако не сте любители на ученически филми с малко драма и криминал. Но става за едно гледане. Хубава седмица!

Общи условия

Активация на акаунт