За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 29 672
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • пак на Рив Гош
Намерих още едно наше момче с готиния пуловер и не мога да не го споделя, защото очевидно за мен красотата му се разкрива в този цвят.
Аууу, и в този цвят е чуден!

Аз пък не съм гледала  Our Beloved Summer (2021),а харесвам Choi Woo Shik и Kim Da Mi. Май чаках бг превод.
-------------------------------------------
Започнах My Country: The New Age и в еп.1 какво да видя - нашата малка,сладка сватовница от The Matchmakers.Знам,че ще се реве.Приготвила съм си кутия с кърпички (200бр) до екрана Wink
bb6, гледай го, мисля, че би ти допаднал, понеже наистина, както казва Alya, има същия вайб като Tell Me That You Love Me. И У Шик, и Ким Да Ми са чудесни в него Heart Eyes. Но за него ще ти трябва нова кутия кърпички (поне на мен ми трябваха Joy)

"Сватовницата" сестрата ли е? Аз почти нямам спомени за нея, толкова се вторачвах в Главните младежи Joy
Скрит текст:

Аз настигнах излъчените досега епизоди на китайския Our Interpreter с новия ми китайски любимец Чен Шин Сю и докато чакам да излязат последните 4, започнах втория текущ сериал с него, My Boss (който по коментари в МДЛ бил даже по-добър от Our Interpreter).
За 3 епизода, положението е, както каза Индира преди седмица "похабяват ни маршала" (б.авт. препратката е към ролята на Чен Шин Сю като маршал Тан в сериала Fall In Love). Всъщност, похабяват не само него, но и партньорката му. Тя е поредната китайска полудосадна-полунаивна гугутка, а Той си е чиста проба за*ник, даже и за цундере не се класира. Надявам се нататък сценаристите да оправят и двамата герои (в смисъл, да ги направят по-адекватни), иначе много ще се разочаровам. Другият вариант е да приема сериала като пародия на китайските офис-романси (както направих с "Бизнес предложението") и да спя спокойно.

И за да не мрънкам само, няколко добри думи за Shinya Shokudo / Midnight Diner: Tokyo Stories (2009/2011) - 2 сезона х 10 епизода х 25 минути = 9.5*
В малка странична уличка в района на Шинджуку/Кабуки-чо в Токио се намира ресторант, който е отворен от полунощ до 7 часа сутринта. Менюто е съставено от мисо супа със свинско, бира, саке и шочу (ферментирал алкохол от ориз или други зърнени култури, по-силен от сакето), но собственикът му, наречен "Мастър" може да приготви което и да е ястие по желание на клиента, стига да има необходимите съставки.
Всеки епизод се върти около едно ястие и една житейска история на постоянните или новите му клиенти. Обикновени, човешки истории, разказани с много финес, както японците умеят.
И с хипнотизиращ саундтрак. Обикновено след първия епизод прехвърлям началните и крайните надписи, в този сериал си ги гледах от-до.
Началото:

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 20:29 от Роца

# 286
Мъчих го този Our Interpreter - мисля, че днес минах 9 серия, но нещо не мога да схава интригата, нито динамиката на чувствата им. А като маршал много си го биваше момчето. Направо се чудя дали на мен ми няма нещо?
Сега завърших корейския Doctor Slump- втори епизод- докторски драми. Нищо особено, ама е по-добре от преводача. Лека вечер!

# 287
  • пак на Рив Гош
Динамиката е "те са се обичали - те са се разделили - те се мразят, но всъщност, все още се обичат" Grinning.
Героят в "Преводачката" е по-слаб от Маршала, няма спор. Но пък актьора си го бива и в двете роли (поне според мен Wink ).

Аз загледах първите 10 минути от Dr Slump, ама ще го оставя настрана, заради другите забавления за момента. Пък и не харесвам особено Пак Шин Хе, та засега не ме блазни особено.

# 288
  • България
Започвам 4 епизод от The Story of Park's Marriage Contract (2023)
Отметнах си го оттук, Роца е виновна.
Харесва ми, съчувствам на главната, не ѝ стига, че попада в непознат свят, но и вижда свекърва си отново и тя отново ѝ е свекърва. Миличката. Hug

# 289
  • вятърничава
Започнах My Country: The New Age и в еп.1 какво да видя - нашата малка,сладка сватовница от The Matchmakers.Знам,че ще се реве.Приготвила съм си кутия с кърпички (200бр) до екрана Wink
"Сватовницата" сестрата ли е? Аз почти нямам спомени за нея, толкова се вторачвах в Главните младежи Joy
Скрит текст:
роца, това беше първата сцена в първи епизод, която ме прозълзи Joy
Да, "сватовницата е сестрата.

На този японския Shinya Shokudo / Midnight Diner: Tokyo Stories (2009/2011) съм почти сигурна, че има и корейски римейк. Главният готвач беше някакъв мафиот в пенсия.Затова работеше само по късни доби. Японският бивша якудза ли е? То такова животно има ли?

Открих го корейския Late Night Restaurant.

Ха-ха, МоарейнД!

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 21:17 от bb6

# 290
  • пак на Рив Гош
роца, това беше първата сцена в първи епизод, която ме прозълзи Joy
Да, "сватовницата е сестрата.

На този японския Shinya Shokudo / Midnight Diner: Tokyo Stories (2009/2011) съм почти сигурна, че има и корейски римейк. Главният готвач беше някакъв мафиот в пенсия.Затова работеше само по късни доби. Японският бивша якудза ли е? То такова животно има ли?
Joy Joy Joy
В японския сериал не казаха нищо за предишната професия на готвача, ако е имал такава. Но пък имаше един голям белег през челото, та до бузата, та може и това да е било.
Иначе видях, че сериалът е имал и китайски и тайвански римейкове, освен корейския. Ама ги няма по моите платформи...

Моарейн, нямаше късмет девойката в това отношение.

# 291
  • вятърничава
Ми как ще си признае, че е якудза. Нали после кръц и до тук със сериала.

# 292
Аз сега останах само с Непредсказуемото семейство - прочетох, че ще е 121 епизода и ще го дават до март. Чудя се дали да не си избера още нещо. За съжаление не мога от Ви Бокс, от където ми беше най-удобно и си бях запазила неща в отделен списък с отметки (сега няма смисъл да ги започвам, защото не мога да ги приключа бързо).

Сериалът е приятен, но впечатлението ми, че е досадно бавен, се потвърди - от онзи тип, в който всички непрекъснато се разминават и човек иска да счупи телевизора (едно време този похват беше на почит в сапунените опери - спомням си от детството Танцувай с мен).
Скрит текст:
Значи, имаме три семейства - на главната героиня, която мечтае да стане актриса, но непрекъснато я отхвърлят на прослушванията. Баща й я обича много, а майка й все й се кара. Има и брат и сестра от първия брак на бащата, но майката, която не им е биологична, е много по-мила с тях, отколкото със собствената си дъщеря. Те са от работническата класа - имат заведение за пържено пиле. Братът е полицай, а сестрата - водеща в шоу за реклами (като онези, които продължават по един час и продават разни неща - с телефон, изписан на екрана).

Съседите им (имат малко кафене, но изглеждат доста по-богати) - 80 годишен дядо, който е млад по сърце и непрекъснато се жени и развежда, неговата снаха (жена на средна възраст - нейният съпруг, който е син на дядото, е починал и тя се грижи за домакинството), синът на снахата (около възрастта на главните герои), който е самотен баща - майката на момченцето му го е зарязала; и дъщерята на дядото от друг брак (която е на възрастта на главните герои - съответно самотният баща/внукът на дядото, който е малко по-голям, й се пада племенник, а момченцето - пра-племенник). Момченцето иска да си намери нова майка, защото неговата не се интересува от него и от баща му.

Семейството на главния герой (богати) - той е успешен режисьор и работи с дъщерята на дядото (тя е решила, че ще се жени за него, но той няма такова намерение). Неговата майка е бившата жена на бащата на главната героиня и съответно майка на двете деца от първия му брак. Тя е изгубила връзка с тях от развода, преди 30 години и ги търси (заради някакво странно недоразумение, като в сапунен сериал - никой не е наистина виновен). Дъщеря й от втория брак си е приятелка с главната героиня (но гг не познава семейството й), а вторият съпруг на майката е строг, но не е лош - той се опитва да й помогне да открие децата си. Има и сестра/леля, която е там само за цвят.

Т.е. главните герои, които ще бъдат двойка, имат общи брат и сестра...

# 293
  • вятърничава
Олеле,pppqqq, голям пъзел е това Непредсказуемото семейство,отговаря си на името.

По bTV Story излъчват "Майска младост"(Youth of May) всеки делник от 22:30 ч. Харесва ми как се развива в първите серии.Но май и за него ще ми трябват кърпички.
След него от 9 февруари започва "Самонадеяният принц", или Dali and the Cocky Prince (2021).

# 294
  • София
Аз снощи изгледх набързо един мини сериал - The Snow Moon (2023). 24 серии по 10 минути. Не можах да намеря някой да го е коментирал, слагам си мнението в скрит текст:

Скрит текст:
Като замисъл историята беше интересна, за съжаление на доста места сценарият се влачеше (което ми беше супер странно за сериалче от общо 4 часа), имаше малко моменти, които бяха писани като от дете втори клас и други, които ми останаха неизяснени или нелогични, но като цяло става за една вечер за разпускане. Краят може да се нарече хубав, ама от китайските хубави - като недовършен.

Zuo Ye е в главната роля, не съм го гледала досега, но видях, че участва в My Journey to You (2023). На моменти вади едни лоши погледи, които много ми приличат на Дилън Уанг в LBFD.

Love is panacea (2023) го докарах до 8ми епизод, явно и него ще го гледам с месеци. Малко ми е мъка - не съм гледала дали наистина са го снимали в Африка, но са насъбрали актьори европейци и африканци от кол и въже - и за статисти не стават. Опитват се и да говорят на няколко езика (френски и английски освен китайски) и понеже там проблеми с дублажа нямат - както си слушам един глас на единия език, изведнъж е включва съвсем друг на френски и аз трябва да повярвам, че говори същият човек. Историята куца на моменти доста, не знам дали натам ще се оправи.

И едно лично оплакване: Луо Юнси трябва да го гледам само в исторически и фентъзита - там ми е като излязъл от манга и много ми харесва такъв един тънък, а и не му се виждат толкова високите обувки под топовете плат. Обаче в съвременни дрехи толкова си личи всичко това, чеее....с най-просто думи - много съм тъжна. Grinning

# 295

Благодаря ,че ме подсети за него и пак се посмях със серията с дамата на диета

# 296
  • България
И едно лично оплакване: Луо Юнси трябва да го гледам само в исторически и фентъзита - там ми е като излязъл от манга и много ми харесва такъв един тънък, а и не му се виждат толкова високите обувки под топовете плат. Обаче в съвременни дрехи толкова си личи всичко това, чеее....с най-просто думи - много съм тъжна. Grinning
Споделям мнението ти.
Фен съм на слабите тела, но при него е прекалено, а и не е много висок.
Ония найсе ката в историческите драми дават предимство на слабите актьори.
По-напомпените в европейски стил са нелепи в такова облекло.
В Princess Silver (2019) в моите очи зле изглеждаше  главният.

# 297
  • пак на Рив Гош
Споделям мнението ти.
Аз пък все си мислех, че е висок. Може би, защото е слаб и това го "издължава" визуално.

След 5ия епизод на My Boss (2024) и след като видях Неговата Майка, реших, че това просто не може да е сериозен сериал. Затова реших да го разглеждам като пародия и да не се впечатлявам особено от някои безумия в него.
Снощи разцъквах статия в МДЛ, където авторът пишеше за "10тте най-очаквани китайски сериала". Сюжетът на първия ми хвана окото, отбелязах си го, погледнах каста и в него - Луси. Въздъх! Joy

# 298
My boss му дадох шанс днес. Дъвка за очите. Не понасям точно този тип малки китайски женички. Роца, майката беше в 1 епизод- когато го заподозря, че е ескорт... Суша... А Луси и аз няма да си  я причиня...

# 299
  • София
Споделям мнението ти.
Ония найсе ката в историческите драми дават предимство на слабите актьори.
По-напомпените в европейски стил са нелепи в такова облекло.
В Princess Silver (2019) в моите очи зле изглеждаше  главният.

Мда, каквото съм гледала досега в исторически китайски, по-слабите актьори стоят по-добре, а и с тия тънки талии им се получава още повече визуално издължаването и грациозността. Особено ако ще го играят безсмъртни/богове/ демони. Но пък при по-възрастните актьори ми седи добре като са по-едрички.

Роца, то височината е относително понятие, но специално при него в ханфу изглежда висок, но като го видя в съвременни дрехи и е някак много дребен. Имам двама приятели с неговото телосложение, та горе долу по тях сравнявам.

Тази вечер ще почвам My journey to you. Голяма беля си взех с тия абонаменти за IQIYI и YOUKU.

Общи условия

Активация на акаунт